Gå till innehåll

sump??


salvini

Rekommenderade inlägg

Kalle, främsta anledningen till sump är ökad vattenvolym+möjlighet att gömma massa teknik där och ev. kunna köra olika typer av filtrering (typ alger, mangrove etc) utan att inskränka på den visuella tilltalet i själva visningskaret. Annars går det att köra allt i själva karet och med lite fantasi kan man nog gömma det mesta tekniska mha stenar och fiffiga uppbyggnader. Skulle rekommendera att du grundar karet i det fallet då det är många el prylar som kommer att köra i den och att all teknik körs via en personskydds jordfelsbrytare (känslighet 30mA).

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hej Kalle! Självklart är det inget tvång att köra med sump! Du kan ha en utanpå-skummare så slipper du ha den i karet och ta upp plats. Fördelen med en sump är att du placerar alla prylar, typ doppvärmare, skummare, filter osv, utanför synhåll. Vissa kör med, andra utan, i somliga akvarier placeras sumpen i karet, som ett filterfack, och man slipper då oroa sig för att något ska springa läck utanför karet och orsaka en vattenskada. Hur du gör, är upp till dig!

Lycka till!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Kalle, storleken bestämms oftast av tillgänglig plats i den bänk/utrymme man kan tänkas ha runt karet. Sumpen kan placeras, ovanför, på sidan om, under eller även i karet som Jimmy föreslog.

Jag kör tex med en sump i ett annat rum. Har borrat genom väggen och dragit PVC rör till rummet bakom akvatriet där det finns tillgång till vatten, avlopp samt fuktskydd.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...