Gå till innehåll

lutande akvarium


andreassofus

Rekommenderade inlägg

men bänken har ju inte fyra ben :) men jag kanske oroar mig för mycket.. vet faktiskt inte hur mycket ett akvarium tål,, dom bygger dom säkert inte i underkant så det bara håller till exakt 300l vatten utan det bör ju va byggt så det ska hålla för en del till.

kommer ihåg för typ 6-7 år sen när jag hade ett 540l kar som stod på aluställning.. va helt okunnig då och justerade inte fötterna eller nånting.. de höll i 3 åt utan ptoblem i alla fall :)

men sen har jag haft 200l vatten på golvet här efter en spricka i botten på ett 220l kar.. inte kul men det är roligt med lite utmaningar.. jag fyller upp o hoppas på det bästa.. ser jag att det lutar för mycket så gör jag om det så klart.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

nu ar jag lagt under lite kort från en kortlek under det hörnet det lutade så nu är det bara ca 1mm som det lutar mot det hörnet.. det kan ju inte vara någon fara så jag fyller upp helt med vatten så får jag se hur mycket det lutar. angående vattenytan så syns ju inte den ändå längst upp så det estetiska spelar ju ingen roll.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

någon typ av hårdplastbit är nog bäst här. helst tunna bitar så man kan använda den typ i 'flera lager' på de ställen där det är störst mellanrum. Då blir vikten mera fördelad med över större ytan. samt plåt mot glas känns som det kan bli risk för punktbelastning och plåten är ojämn och ej 'mjuk'.

~Henrk

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...