pimo Postat 6 mars 2007 Dela Postat 6 mars 2007 Upptäckte för ett tag sen att mitt kh sjunkit väldigt lågt, till ca 3-4.Kollade då runt och hittade ett "recept" på kh buffer, 80% natriumbikarbonat och 20% natriumkarbonat.Gjorde detta och blandade upp i en hink osmos vatten och tillsatte, och det funkade fint, så nu ligger på kh på 9 och ph på 8-8,3.Frågan är, måste jag blanda upp nytt varje gång jag ska tillsätta, eller kan jag blanda en stor dunk eller liknande och bara hälla i när det behövs? Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
Scooby_doo Postat 6 mars 2007 Dela Postat 6 mars 2007 förvara buffern i pulverform och blanda med vatten när du behöver igen.~Henrik Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
Ingvar Hellmalm Postat 6 mars 2007 Dela Postat 6 mars 2007 Det håller sig till jorden går under om du förvarar under lock. Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
pimo Postat 6 mars 2007 Författare Dela Postat 6 mars 2007 Det håller sig till jorden går under om du förvarar under lock.Även löst i vatten? Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
Scooby_doo Postat 6 mars 2007 Dela Postat 6 mars 2007 bättre förvara i pulverform.löser man i vatten finns risk för avlagringar efter längre tid, samt om vattnet står i sol mm kan det bli alger + tar mer plats.~Henrik Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
Daniel N Postat 12 mars 2007 Dela Postat 12 mars 2007 Upptäckte för ett tag sen att mitt kh sjunkit väldigt lågt, till ca 3-4.Kollade då runt och hittade ett "recept" på kh buffer, 80% natriumbikarbonat och 20% natriumkarbonat.Gjorde detta och blandade upp i en hink osmos vatten och tillsatte, och det funkade fint, så nu ligger på kh på 9 och ph på 8-8,3.Frågan är, måste jag blanda upp nytt varje gång jag ska tillsätta, eller kan jag blanda en stor dunk eller liknande och bara hälla i när det behövs?Hur mycket blandade du?Hur mycket pulver och hur mycket vatten?Mvh Daniel Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
Scooby_doo Postat 12 mars 2007 Dela Postat 12 mars 2007 recept:"Dubbelbuffer används för att höja KH och stabilisera pH.Finns färdigt att köpa som ’pH/KH dubbel buffertlösningar’. Man kantillverka det själv genom att: köpa 1 kg bikarbonat (NaHCO3). Ta 200gram bikarbonat och sprid ut på plåt i ugnen i 15 minuter på 200grader så bildas det natriumkarbonat (Na2CO3). Blandas ihop dessa 2pulverena 800g+200g så får man 1kg färdig produkt. Dosera pulverlöst i vatten med start av 20g/100l vatten, sedan mät och justera."~Henrik Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
Daniel N Postat 12 mars 2007 Dela Postat 12 mars 2007 recept:"Dubbelbuffer används för att höja KH och stabilisera pH.Finns färdigt att köpa som ’pH/KH dubbel buffertlösningar’. Man kantillverka det själv genom att: köpa 1 kg bikarbonat (NaHCO3). Ta 200gram bikarbonat och sprid ut på plåt i ugnen i 15 minuter på 200grader så bildas det natriumkarbonat (Na2CO3). Blandas ihop dessa 2pulverena 800g+200g så får man 1kg färdig produkt. Dosera pulverlöst i vatten med start av 20g/100l vatten, sedan mät och justera."~HenrikLåter lätt att göra egen buffert.Blir det några konstiga ångor när man gör det i ugnen eller är det ofarligt?Var köper man bikarbonat lättast. Bakpulver?Mvh Daniel Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
Doris Postat 12 mars 2007 Dela Postat 12 mars 2007 Du kan köpa bikarbonat i stort sätt alla matbutiker men ja skulle tittat på dom störe butikerna för storpack Obs o IcaMaxi har vet ja i 2L behållare Mvh Magnusedit : Du kan även fråga om du får köpa av ditt närligande bageri Citera Länka till kommentar Dela på andra sidor Fler delningsalternativ...
Rekommenderade inlägg
Gå med i konversationen
Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.