Jump to content

Cherokee709

Medlem
 • Content Count

  101
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Peter
 • City
  Luleå
 • Antal år inom saltvatten
  10
 • Akvarievolym
  413 liter Salt + 7m3 Koi damm
 • Akvarie mått
  103*76*60
 • Om JA vid skummare - Vilken
  BOYU 1526
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  28
 1. Cherokee709

  Vad är detta ?

  Det ser ut som Caulerpa filiformis, en alg.
 2. Cherokee709

  Sunsun streampumpar

  Jag har köpt sådana sunsun pumpar. 3000 liters pumpen var helt OK, men 5000 liters pumpen förde lite oväsen, men den nötte till sej efter 2 veckor och blev helt tyst.
 3. Cherokee709

  Majornas glas?

  Jag kan rekommendera majornas glas. Tillverkade mitt special akvarium och skickade det till mej uppe i Luleå, de vet vad service är.
 4. Cherokee709

  Nytt salt i Kalix

  Det är en Pavona Cactus som du köpt. Den är fraggad av mej!
 5. Cherokee709

  Akvarie tillverkare

  Så så, nu behöver ni inte idiot förklara mej. Men när jag pratade med endel så sa de att det inte är någon skillnad på glaset upp till 12 mm, där efter ser man skillnaden. Sedan så stämmer kostnade med 500 kr, detta beroende på att det bara var 2 rutor som behövde vara optiwhite. Varför skall jag slänga ut 500kr bara för att det ska heta optiwhite. Jag måst ju kunna lyssna på endel folk och dra slutsattser därifrån.
 6. Cherokee709

  Akvarie tillverkare

  Akvariet kostade 5400, det är vanligt glas i denna. Det skulle kosta 500 extra med optiwite glas. Länk till projektet: http://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?t=21487
 7. Cherokee709

  Akvarie tillverkare

  Jag använde mej inte av Losenborgs kontakt, utan bussgods fick ta hand om det och det kostade just över 1200 kr. Jag tycker inte att det var speciellt dyrt. Benny på majornas glas var helt suverän att göra affär med. Det kanske kommer fler affärer, man vet aldrig
 8. Cherokee709

  Toalett projektet ca 420 lit

  Nu har jag mätt lite i det nya akvariet och fått några värden: Ca 520 Mg 1230 Kh 7 No3 2 PH 8,0-8,3 Po4 0 Jag doserar balling manuellt 25ml/dag/dunk. Lite lågt i KH , men förhögt i CA I övrigt så verkar det funka bra, sanden börjar få lite brunfärgning. Det är lite alger som kommer. Det som kommer att fyllas på med är Acroporer, gärna riktigt blåa, turkosa, knall gula eller gröna. Så om ni har några fina Acroporer så tar jag gärna emot dem, eller köper! Här kommer lite bilder som jag nys fotat. Euphylia parancora har aldrig varit så stor som nu. När jag köpte denna för ca ett år sedan så dog 3 av 5 huvuden, nu finns det 10-12 huvuden. Vet någon vad bild 3 och 4 är för sorts korall?
 9. Cherokee709

  Nivågivare

  Vet någon av en nivågivare i pvc som har ett mätområde på ca 30cm. Den skall känna av en min nivå i en vatten tank till osmos vatten och fylla till det att den når max nivån, därefter stänga en magnet ventil. Jag vet att det finns en massa hemmapulare här, så kom gärna med förslag. Kanske någon av er kan ordna en från en firma i närheten och skicka mej, det vore snällt Mvh Peter
 10. Cherokee709

  Gissa fisken!

  Zebrasoma desjardinii
 11. Cherokee709

  Toalett projektet ca 420 lit

  Nu kommer det lite bilder på akvariet. Jag är ganska nöjd med projektet. Det gick sönder en riktigt fin Montipora Capricornis grön, men den kommer att växa till sej. En stor iritations grej är att det är en J...A massa små bubblor i akvariet. Vet någon hur man kan göra en bubbel fälla på en extern skummare som har utmatningen direkt till akvariet.
 12. Cherokee709

  Toalett projektet ca 420 lit

  Ska försöka komma med lite bilder snart, men pga strulet som var med att det läckte så har det dragit ut på tiden. Men nu är det sten och vatten i akvariet och jag har börjat bygga upp i inredningen. Jag satte över en anemon och 2 clown fiskar igår, men så fort man rör i sanden så försvinner sikten. Det som jag märk är att det kan nog kanske bli problem med tempen inne i rummet. Det var lite varmt igår, och nu har jag monterat in 2 150w MH lampor. Det kanske blir en kylnings lösning till detta, jag får avvakta och se.
 13. Cherokee709

  Toalett projektet ca 420 lit

  Wrang: Min förhoppning är att det skall se ut som 2 olika akvarier beroende på var man tittar ifrån. Kanske man kan silikona fast en eller 2 fraggstenar och färsta capricornis på den? Vad tror ni?
 14. Cherokee709

  Toalett projektet ca 420 lit

  Vet någon om man kan eller om det går att limma fast en montipora capricornis på en ruta. Tänke eventuellt att jag skulle limma en på det inre hörnet. Eller är det tokigt, vad säger ni?
 15. Cherokee709

  Toalett projektet ca 420 lit

  Det är ett företag som gjort akvariet. Att fixa en läcka är inte så stort jobb, jag är glad att någon ville tillverka akvariet åt mej. Det ligger en pump inne i överrinnings facket, men den är ej fast där. Den går att ta bort.
×