Gå till innehåll

Cherokee709

Medlem
  • Antal inlägg

    101
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Peter
  • Stad
    Luleå
  • Antal år inom saltvatten
    10
  • Akvarievolym
    413 liter Salt + 7m3 Koi damm
  • Akvarie mått
    103*76*60
  • Om JA vid skummare - Vilken
    BOYU 1526
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    28

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

Cherokee709's prestationer

Saltentusiast

Saltentusiast (6/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Finns den kvar och är det möjligt att skicka den? Mvh Peter
  2. Det ser ut som Caulerpa filiformis, en alg.
  3. Jag har köpt sådana sunsun pumpar. 3000 liters pumpen var helt OK, men 5000 liters pumpen förde lite oväsen, men den nötte till sej efter 2 veckor och blev helt tyst.
  4. Jag kan rekommendera majornas glas. Tillverkade mitt special akvarium och skickade det till mej uppe i Luleå, de vet vad service är.
  5. Det är en Pavona Cactus som du köpt. Den är fraggad av mej!
  6. Så så, nu behöver ni inte idiot förklara mej. Men när jag pratade med endel så sa de att det inte är någon skillnad på glaset upp till 12 mm, där efter ser man skillnaden. Sedan så stämmer kostnade med 500 kr, detta beroende på att det bara var 2 rutor som behövde vara optiwhite. Varför skall jag slänga ut 500kr bara för att det ska heta optiwhite. Jag måst ju kunna lyssna på endel folk och dra slutsattser därifrån.
  7. Akvariet kostade 5400, det är vanligt glas i denna. Det skulle kosta 500 extra med optiwite glas. Länk till projektet: https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?t=21487
  8. Jag använde mej inte av Losenborgs kontakt, utan bussgods fick ta hand om det och det kostade just över 1200 kr. Jag tycker inte att det var speciellt dyrt. Benny på majornas glas var helt suverän att göra affär med. Det kanske kommer fler affärer, man vet aldrig
  9. Nu har jag mätt lite i det nya akvariet och fått några värden: Ca 520 Mg 1230 Kh 7 No3 2 PH 8,0-8,3 Po4 0 Jag doserar balling manuellt 25ml/dag/dunk. Lite lågt i KH , men förhögt i CA I övrigt så verkar det funka bra, sanden börjar få lite brunfärgning. Det är lite alger som kommer. Det som kommer att fyllas på med är Acroporer, gärna riktigt blåa, turkosa, knall gula eller gröna. Så om ni har några fina Acroporer så tar jag gärna emot dem, eller köper! Här kommer lite bilder som jag nys fotat. Euphylia parancora har aldrig varit så stor som nu. När jag köpte denna för ca ett år sedan så dog 3 av 5 huvuden, nu finns det 10-12 huvuden. Vet någon vad bild 3 och 4 är för sorts korall?
  10. Vet någon av en nivågivare i pvc som har ett mätområde på ca 30cm. Den skall känna av en min nivå i en vatten tank till osmos vatten och fylla till det att den når max nivån, därefter stänga en magnet ventil. Jag vet att det finns en massa hemmapulare här, så kom gärna med förslag. Kanske någon av er kan ordna en från en firma i närheten och skicka mej, det vore snällt Mvh Peter
  11. Nu kommer det lite bilder på akvariet. Jag är ganska nöjd med projektet. Det gick sönder en riktigt fin Montipora Capricornis grön, men den kommer att växa till sej. En stor iritations grej är att det är en J...A massa små bubblor i akvariet. Vet någon hur man kan göra en bubbel fälla på en extern skummare som har utmatningen direkt till akvariet.
  12. Ska försöka komma med lite bilder snart, men pga strulet som var med att det läckte så har det dragit ut på tiden. Men nu är det sten och vatten i akvariet och jag har börjat bygga upp i inredningen. Jag satte över en anemon och 2 clown fiskar igår, men så fort man rör i sanden så försvinner sikten. Det som jag märk är att det kan nog kanske bli problem med tempen inne i rummet. Det var lite varmt igår, och nu har jag monterat in 2 150w MH lampor. Det kanske blir en kylnings lösning till detta, jag får avvakta och se.
  13. Wrang: Min förhoppning är att det skall se ut som 2 olika akvarier beroende på var man tittar ifrån. Kanske man kan silikona fast en eller 2 fraggstenar och färsta capricornis på den? Vad tror ni?
  14. Vet någon om man kan eller om det går att limma fast en montipora capricornis på en ruta. Tänke eventuellt att jag skulle limma en på det inre hörnet. Eller är det tokigt, vad säger ni?
×
×
  • Skapa Ny...