Jump to content

Ignörd

Medlem
 • Content Count

  101
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ignörd

 1. Ignörd

  Hur stor är chansen att testet visar rätt?

  Tack för svaren! Då får jag ta och höja nitrat värdet, det absolut sista jag vill är att få cyano i karet. Om det är något att hänga i granen Reuben vågar jag verkligen inte svara på, men med tanke på vad det kostar om man jämför med en Hanna checker är det iaf lite riktvärde än om man inte mäter alls.
 2. Har precis gjort lite tester här hemma och till min förvåning hade jag fosfat, verkligen inte skyhög men fortf långt över jag hade trott! Testerna säger: Salthalt 1.026 (refraktometer) Nitrat 0 (Red Sea) Fosfat 0.3 (Tropic Marine) Hur stor är chansen att man ligger på 0 i nitrat men har mätbar fosfathalt? Det skall tilläggas att jag kör på vanligt kranvatten. Har inga fiskar, dock en pepparmintsräka (som inte får något annat än att mumsa mina glasrosor), så jag tillsätter inte fosfat i form av mat eller liknande.
 3. Ignörd

  hängig gul clown

  Okej, men som sagt ge den ett par dagar att komma till rätta i ditt kar. Är den andra du har en percula och inte en ocelaris då?
 4. Ignörd

  hängig gul clown

  Hur lång tid tog du på dig för att koppa in den? det kan ta ett par dagar innan dom blir "hemstadga" efter man har flyttat dom. Var köpte du den om man får fråga?
 5. Ignörd

  odlad percula, gul?

  Jag tror att dom gulaktiga kommer bli mer orange i färgen senare. Har en polare som köpte 2 svarta ocelaris och dom var mer mörk orange när han köpte dom. Men nu är iaf honan hel svart. Så jag tror att dom kommer bli mer orange i färgen när dom växer på sig.
 6. Ignörd

  Någon som vill åka runt lite ??

  Ja, i götet har vi BioTed och Ciklidhuset. Två absolut måsten när man är i göteborg! =)
 7. Jag ska också dit, ska dra med en polare som precis har startat ett kar så att han blir med "självständig" =P
 8. Ignörd

  Inköp från Deep Ocean.

  Aah missade den! Då kan ju denna tråd stängas! =P
 9. Ignörd

  Inköp från Deep Ocean.

  Någon som känner för att dela med sig ang. sina köp från deep ocean? Gärna bilder, skick på det inköpta och hur ni tyckte att det hela funka. Tack på förhand.
 10. Ignörd

  151-720 liter Ramans 350L trigon

  synd där med leveransen från DeJong.
 11. Ignörd

  151-720 liter Ramans 350L trigon

  Aaah jag som sett fel! Det var ju den 4Nov =P Vad synd! blev det inget med sändningen då? =(
 12. Ignörd

  151-720 liter Ramans 350L trigon

  Imorgon kommer leveransen från DeepOcean Jimmy! Kan du skriva ett inlägg (gärna bild också) om dina nyförvärv? Gärna vad du tyckte om servicen, skicket på det levande och rent allmänt vad du tyckte som kund.
 13. Ignörd

  Anemoner Nattaktiv anemon?

  Hejsan! Tror jag fått tag i en nattaktiv anemon? (haft den i ca 2månader). Det är en grön BTA med röd fot så det är ingen "speciell" anemon i den bemärkelsen. Den är hopdragen och ser mest trist ut hela dagarna när ljuset är på, men så fort mitt ljus slocknar och bara natt belysningen lyser tar det ca 2 timmar sen är anemonen uppblåst och mycket vacker. Någon som vet om det finns nattaktiva anemoner eller om det är något som är galet? Vänligen
 14. Kanske HELT OT! Men jag undrar, Ted om/när du lägger ner De Jong om det fortf går att köpa arter vi ALDRIG får se i våra lokala butiker i skåne (Har fortsökt i ca 6mån tid nu). Har varit hos dig och snackat ang just dessa djur förut och då sa du att det inte var några problem, frågan är om du kommer kunna ta hem dessa djur utan De Jongs "hjälp". De djur jag tänker på är i förstahand - Hippocampus reidi Känns som att jag trassla in mig lite, men hoppas iaf att du förstår min fråga. Vänligen
 15. Ignörd

  Anemoner Nattaktiv anemon?

  aha, tack för hjälpen. Inte allt för skoj att den ska "krypa in" mellan stenarna varje dag precis, men hoppas på att den kommer.
 16. Ignörd

  Anemoner Nattaktiv anemon?

  Nej jag har inte modifierat ljuset i karet, därför uteslöt jag för skarpt ljus. lite synd att den är finare under natten än dan :-S men clownerna tycker dom den iaf :-P
 17. Ignörd

  Ny butik i Malmö!

  Tjena! Snackade med Matte (från fiske & fiskar) i veckan och nu är han på G att öppna ny butik i Malmö! Ser fram emot en till riktigt trevlig säljare i Malmö! Hans nya ställe (Korallcenter) kommer ligga på Västra Rönneholmsvägen 73A. här kan ni kolla lite närmare på vart, han kommer också uppdatera sidan lite längre fram om när han exakt öppnar: http://korallcenter.se Kan bara säga varmt välkommen tillbaka Matte!
 18. Ignörd

  Problem med alger! (fortfarande)

  Använder du Redsea's egna Alk-test? I sådana fall: fyll upp 1ml i en spruta med nål med Alk-vätskan och droppa i ( i 10ml vatten ). droppa i och skaka om tills du uppnår den lila färgen, efter du uppnått den lila färgen kollar du hur mycket av Alk-vätskan som används gångar det med 4 och sedan gångar med 2,8. Exempel: 0,76 x 4 = 3,04 x 2,8 = 8,51dKH Ditt KH är ju lågt, men tycker det verkar konstigt om det är lågt KH som är felet? Hur är din nitrat och ammoniak?
 19. Ignörd

  0-150 liter 24L hornbach kar

  Tjena! Har sedan dec ägt ett RSM130, och har nu precis dragit igång ett 24L nanokar för att ha en Mantis ( ). Har dargit igång karet med innehållet: 3st Rio Mini Sun (Varav 1 blå/vitt ljus och 2 enbart vitt ljus) 1st Minivärmare 10W 1st Seio P530 cirk. pump 1st Seio P320 cirk. pump 1st Rio Nano Skimmer 1st Luft pump 4kg levande sand ca 3kg LS. Någon här på guiden som tror att det skulle funka att ha lättare mjukisar (skivor, knappar och xenia) med bara det ljuset, eller om det får bli ett kar med bara mantisen?
 20. Ignörd

  0-150 liter 24L hornbach kar

  Mitt kar köpte jag för 199:- (tror jag det var). Och Rio Nano skummaren tycker jag personligen inte låter någonting alls (nu har jag ifs åsk skummaren till RSMet bara 2m från mitt nano kar). Jag har en smithii (stavning) i karet och det funkar toppen! har dock inga mjukisar, (för kasst ljuse) men har 3st rörmaskar i det, så lite rörelse är där i karet. Kan skicka upp en bild senare i veckan. Är tyvärr inte hemma.
 21. Ignörd

  skulle vilja ha lite hjälp

  Herkules zoo visste jag tyvärr inget om, har dom mycket salt där? Varje gång jag är i GBG sover jag på Hisingen! Att jag har missat detta. =(
 22. Ignörd

  skulle vilja ha lite hjälp

  I gbg har du: Marin akvariet som kan hjälpa dig extremt bra med akvarie, BioTed ( i Kungsbacka ) som kan ALLT om SPSer och har en extremt fin internet shop ( går även att handla hos honom på plats ). Sen har du Ciklidhuset ( i Lerum ) som är riktigt dukiga på fisk. GBG har mycket roligt att tillgå då det gäller saltvatten! (Detta är iaf min uppfattning dom gånger jag vatt på dessa ställen)
 23. Ignörd

  151-720 liter 275L Sjöhäststall.

  Hur går det för dig Hitomi? lever ynglen fortf? nyfiken! =)
 24. Tjena! Min mussla ser verkligen inte trevlig ut längre, (hur vacker som helst igår). Manteln på musslan är ute på hälften av musslan och på andra delen ser det ut som att den håller på att dö =( Har gjort nya vatten tester idag för att se om där fanns något som var fel. Värden: Temp: 27,9 Salinitet: 1.025 PH: 8.0 Alkanitet: 8,4dKH Nitrit: 0,05ppm Nitrat: 5ppm Mg: 1400ppm Ammonium: 0ppm Ca: 450ppm Fosfat: 0,25ppm Mg och Ca är lite höga, men inte farligt höga eller? Nitrat är också lite hög, men har varit det sedan jag skaffa fiskar, matar för mycket. Någon som har en fundering på vad felet kan vara? Kan det vara min mjukis som legat över den och stört den, och därför vill den inte "släppa ut" manteln? Tacksam för all hjälp.
 25. Ignörd

  Mussla som ser tråkig ut.

  Nee inte vad jag kunnat se, dom ska väll alltid vara "framme" vid manteln? För på natten är det inte alltid så lätta att hålla koll tyvärr.
×