Jump to content

Ignörd

Medlem
 • Content Count

  101
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ignörd

 1. Tack för svaren! Då får jag ta och höja nitrat värdet, det absolut sista jag vill är att få cyano i karet. Om det är något att hänga i granen Reuben vågar jag verkligen inte svara på, men med tanke på vad det kostar om man jämför med en Hanna checker är det iaf lite riktvärde än om man inte mäter alls.
 2. Har precis gjort lite tester här hemma och till min förvåning hade jag fosfat, verkligen inte skyhög men fortf långt över jag hade trott! Testerna säger: Salthalt 1.026 (refraktometer) Nitrat 0 (Red Sea) Fosfat 0.3 (Tropic Marine) Hur stor är chansen att man ligger på 0 i nitrat men har mätbar fosfathalt? Det skall tilläggas att jag kör på vanligt kranvatten. Har inga fiskar, dock en pepparmintsräka (som inte får något annat än att mumsa mina glasrosor), så jag tillsätter inte fosfat i form av mat eller liknande.
 3. Okej, men som sagt ge den ett par dagar att komma till rätta i ditt kar. Är den andra du har en percula och inte en ocelaris då?
 4. Hur lång tid tog du på dig för att koppa in den? det kan ta ett par dagar innan dom blir "hemstadga" efter man har flyttat dom. Var köpte du den om man får fråga?
 5. Jag tror att dom gulaktiga kommer bli mer orange i färgen senare. Har en polare som köpte 2 svarta ocelaris och dom var mer mörk orange när han köpte dom. Men nu är iaf honan hel svart. Så jag tror att dom kommer bli mer orange i färgen när dom växer på sig.
 6. Ja, i götet har vi BioTed och Ciklidhuset. Två absolut måsten när man är i göteborg! =)
 7. Jag ska också dit, ska dra med en polare som precis har startat ett kar så att han blir med "självständig" =P
 8. Aah missade den! Då kan ju denna tråd stängas! =P
 9. Någon som känner för att dela med sig ang. sina köp från deep ocean? Gärna bilder, skick på det inköpta och hur ni tyckte att det hela funka. Tack på förhand.
 10. synd där med leveransen från DeJong.
 11. Aaah jag som sett fel! Det var ju den 4Nov =P Vad synd! blev det inget med sändningen då? =(
 12. Imorgon kommer leveransen från DeepOcean Jimmy! Kan du skriva ett inlägg (gärna bild också) om dina nyförvärv? Gärna vad du tyckte om servicen, skicket på det levande och rent allmänt vad du tyckte som kund.
 13. Kanske HELT OT! Men jag undrar, Ted om/när du lägger ner De Jong om det fortf går att köpa arter vi ALDRIG får se i våra lokala butiker i skåne (Har fortsökt i ca 6mån tid nu). Har varit hos dig och snackat ang just dessa djur förut och då sa du att det inte var några problem, frågan är om du kommer kunna ta hem dessa djur utan De Jongs "hjälp". De djur jag tänker på är i förstahand - Hippocampus reidi Känns som att jag trassla in mig lite, men hoppas iaf att du förstår min fråga. Vänligen
 14. aha, tack för hjälpen. Inte allt för skoj att den ska "krypa in" mellan stenarna varje dag precis, men hoppas på att den kommer.
 15. Nej jag har inte modifierat ljuset i karet, därför uteslöt jag för skarpt ljus. lite synd att den är finare under natten än dan :-S men clownerna tycker dom den iaf :-P
 16. Hejsan! Tror jag fått tag i en nattaktiv anemon? (haft den i ca 2månader). Det är en grön BTA med röd fot så det är ingen "speciell" anemon i den bemärkelsen. Den är hopdragen och ser mest trist ut hela dagarna när ljuset är på, men så fort mitt ljus slocknar och bara natt belysningen lyser tar det ca 2 timmar sen är anemonen uppblåst och mycket vacker. Någon som vet om det finns nattaktiva anemoner eller om det är något som är galet? Vänligen
 17. Använder du Redsea's egna Alk-test? I sådana fall: fyll upp 1ml i en spruta med nål med Alk-vätskan och droppa i ( i 10ml vatten ). droppa i och skaka om tills du uppnår den lila färgen, efter du uppnått den lila färgen kollar du hur mycket av Alk-vätskan som används gångar det med 4 och sedan gångar med 2,8. Exempel: 0,76 x 4 = 3,04 x 2,8 = 8,51dKH Ditt KH är ju lågt, men tycker det verkar konstigt om det är lågt KH som är felet? Hur är din nitrat och ammoniak?
 18. Mitt kar köpte jag för 199:- (tror jag det var). Och Rio Nano skummaren tycker jag personligen inte låter någonting alls (nu har jag ifs åsk skummaren till RSMet bara 2m från mitt nano kar). Jag har en smithii (stavning) i karet och det funkar toppen! har dock inga mjukisar, (för kasst ljuse) men har 3st rörmaskar i det, så lite rörelse är där i karet. Kan skicka upp en bild senare i veckan. Är tyvärr inte hemma.
 19. Herkules zoo visste jag tyvärr inget om, har dom mycket salt där? Varje gång jag är i GBG sover jag på Hisingen! Att jag har missat detta. =(
 20. I gbg har du: Marin akvariet som kan hjälpa dig extremt bra med akvarie, BioTed ( i Kungsbacka ) som kan ALLT om SPSer och har en extremt fin internet shop ( går även att handla hos honom på plats ). Sen har du Ciklidhuset ( i Lerum ) som är riktigt dukiga på fisk. GBG har mycket roligt att tillgå då det gäller saltvatten! (Detta är iaf min uppfattning dom gånger jag vatt på dessa ställen)
 21. Hur går det för dig Hitomi? lever ynglen fortf? nyfiken! =)
 22. Nee inte vad jag kunnat se, dom ska väll alltid vara "framme" vid manteln? För på natten är det inte alltid så lätta att hålla koll tyvärr.
 23. Hehe i detta fall var det den stora som "försvann" medans den lilla mår prima..
 24. Tyvärr inte så bra, mussla dog efter ca 3 dagar efter jag startat tråden, vet inte alls vad felet kan varit faktiskt. Har en annan mussla som sitter i gruset, och den mår och har mått prima hela tiden (och den musslan har jag haft lika länge).
 25. Riktigt trevliga bilder Gina! =)
×
×
 • Create New...