Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Maglofster

Stödjande medlem
 • Antal inlägg

  3 351
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Days Won

  7

Anseende bland gemenskapen

906 Excellent

Om Maglofster

 • Födelsedag 1975-05-12

Profilinformation

 • Förnamn
  Magnus
 • Stad
  Stockholm
 • Stödjande medlem t.o.m
  2019-08-25
 • Antal år inom saltvatten
  3
 • Akvarievolym
  350 liter
 • Akvarietillverkare
  Schuran customs
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  LED / T5
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Coral Box D700 DC-skummare
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är - Övrigt
  Ryggradslöst!
 • Antal år inom sötvatten
  20
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  5%
 1. Ja, dom har lite olika program: Red Sea Nutrition innehåller, vitaminer, kolhydrater, aminosyror, proteiner. Red Sea Foundation Innehåller kh/ca/mg. Red Sea Trace-Colors innehåller spårämnen.
 2. 151-720 liter

  Vi är många här som håller alla tummar för ett snabbt tillfrisknande!
 3. Nej, jag kör tritontester eftersom jag är så lat :). Nuförtiden blir det ett tritontest varannan eller var tredje vecka. Sen kollar jag enbart KH däremellan.
 4. 151-720 liter

  Ja, den känns otroligt gedigen och genomtänkt. Väldigt tyst också. Absolut inget fel på de skummare jag testat innan, dom gjorde absolut jobbet. Men känns bra med en som är lite större och som verkligen klarar av att lufta igenom ordentligt.
 5. 151-720 liter

  Ville ha en skummare med lite mer drag i så det fick bli en Nyos Quantum 160. Här står den och går till sig lite i en hink med sötvatten.
 6. Samma här. Jag som dessutom har en rätt överdimensionerad algreaktor får dosera rätt ordentligt. På 300 liter är jag inne på min andra Triton 1-litersflaska med kalium sedan januari.
 7. Jag kör med KZ järntabletter, har doserat en tablett mindre än deras instruktion på mina 300 liter. Enligt mitt senaste Tritontest hade jag 4,208 mikrogram mot setpoint på 0,1 mikrogram. Har inte märkt något negativt i akvariet. Järn verkar jag ha i vattnet iaf så tabletterna verkar göra sitt jobb.
 8. 151-720 liter

  Precis! Verkar funka för en del, men inte alla.
 9. 151-720 liter

  Det finns nåt annat trick man kan köra med annars. Att man kalibrerar saltvattensproben i det vatten man har i akvariet. Teorin är då att man ju får det värde vattnet har. Fin ns några trådar om det på reefcentral bla.
 10. 151-720 liter

  Grattis till en riktigt trevlig produkt. ORP behöver INTE kalibreras! Men det tar någon vecka innan den stabiliserar sig.
 11. Jag har en ny erfarenhet att dela med mig av. Efter en rengöring av reaktorn klantade jag det så att det stod med MINIMALT flöde, vi snackar nån liter per timma max i en dryg veckas tid = mycket hög temp i reaktorn då jag ju belyser med 100W. Jag hade då dessutom skördat 2/3-delar av alla alger. Så resultatet av detta var att återstående tredjedelen i princip dog helt. Jag kollar inte till reaktorn så ofta, utan jag reagerade på att jag tyckte korallerna inte såg helt glada ut. Mätte och näringsvärdena var åt skogen. Det var några veckor sedan och jag startade då om reaktorn med typ en handfull chaeto som fortfarande kändes spänstig. Nu efter lite mer än två veckor så är reaktorn full med chaeto och näringsvärdena är åter okej i akvariet. Vet inte riktigt vad jag vill säga med denna post, men det känns som att när man väl fått fart på det hela så är det ganska tåligt. En annan intressant iakttagelse är hur min PH trend sett ut senaste veckorna. Nu ligger på på 8,3 och för två veckor sedan låg jag på dryga 8,1. Allteftersom chaeton växt tillbaka så har PH-värdet gått upp. Undrar lite hur detta värde sett ut om jag inte kört Co2 skrubbning också. Då hade jag nog varit på en 7,8 när det var som värst.
 12. Hur många liter är karantänen på? Hur mycket LS var det?
 13. Jag har Kessil och håller med om att det är snyggt skimmer om man har lite rörelse på ytan.
 14. Läs första posten i denna tråd: https://www.reef2reef.com/threads/help-my-sps-are-paling-and-i-dont-know-what-to-do.210035/
 15. Googla lite så får du se. Jag håller extremt låga näringsvärden i mitt kar. Försöker ligga stadigt på 8. Kör jag högre än 9.5 får jag problem direkt. Av ren klantighet fick jag en topp på strax under 10 för ett tag sedan. Två SPS-kolonier dog på en dag.