Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Maglofster

Stödjande medlem
 • Antal inlägg

  3 383
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Days Won

  7

Anseende bland gemenskapen

925 Excellent

Om Maglofster

 • Födelsedag 1975-05-12

Profilinformation

 • Förnamn
  Magnus
 • Stad
  Stockholm
 • Stödjande medlem t.o.m
  2019-08-25
 • Antal år inom saltvatten
  3
 • Akvarievolym
  350 liter
 • Akvarietillverkare
  Schuran customs
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  LED / T5
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Coral Box D700 DC-skummare
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är - Övrigt
  Ryggradslöst!
 • Antal år inom sötvatten
  20
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  5%
 1. Helt normalt!
 2. Bumpar denna tråd. Skulle gärna se lite vilka Gorgonior ni lyckas med!
 3. Kör också matning med det och har noterat att jag fått ganska mycket svampar. Hade inte gjort den kopplingen dock. Intressant om det kan vara en del av framgången (gillar svampdjur).
 4. Jag har sett massor i Indonesien, också på ganska grunda djup blandat med acropora. Sen ser man ju dom även på 40 meter såklart.
 5. stora rev

  Tycker du borde dra igång algreaktorn nu. Kalkreaktorn kan du ju vänta med lite. Jag har massor med fin Chaeto till dig.
 6. 151-720 liter

  Gjorde ett sista vattenbyte i morse. Räknade lite på det och jag har nog faktiskt bytt 300 liter totalt, så 4 x 25% blev det. Tog proverna 20 minuter efter sista vattenbytet. Hoppas att otrevligheterna är nere på ok nivåer. Så får vi se om kisel kommer fortsätta öka igen eller om konstgjorda stenen släpper mindre nu.
 7. 151-720 liter

  Ja, ska bli spännande att se resultatet från nästa Triton test. Triton rekommenderade 6 X 15% vattenbyten. Jag har gjort 3 X 20% nu och ska göra ett till 20% imorrn. Sen skickar jag in ett test för att se hur det står till.
 8. 151-720 liter

  Jahopp.. Revet (det börjar bli ett rev nu) rullar på bra. Har gjort ett första vattenbyte då Tritons senaste test säger att Lithium, Vanadium, Koppar och Kisel är höga. Kisel har ökat stadigt hela tiden, funderar på om det kan läcka från min konstgjorda sten? I vilket fall som helst har jag bra tillväxt och allt levande verkar må bra. Skördade 50% av mina chaetoalger i reaktorn idag. Inser att detta är totalt ointressant, men använder denna tråd om en logg. För övrigt är jag SJUKT imponerad av min Nyos 160.
 9. stora rev

  Sitter och planerar lite bra automatiseringar. Det kommer bli riktigt häftigt när allt är programmerat.
 10. Alltså, om man främst byter vatten för att få bort nitrat och fosfat får man byta väldigt mycket och väldigt ofta för att det ska få någon effekt och stabila näringsvärden kan man ju glömma eftersom det kommer gå upp och ner hela tiden. Däremot om man bara har fisk och mjukisar så fungerar det ju bra för att tillsätta macro och spårämnen via vattenbyten.
 11. stora rev

  Idag har jag haft äran att besöka Niki och leka lite med Apex och alla tillbehör. Efter 6 timmars arbete fungerar ATO/FMM, VXM, AFS, LSM, Temp, PH, ORP och Salinity. EB6 är inkopplad och styr retur, skummare och agerar extra säkerhetsavstängning till Schego tempkontrollern. Via VXM styr vi MP60:orna samt de fem Radion-armaturerna. Riktigt kul besök, vi ses snart igen Niki!
 12. De få gånger jag sett snäckor vid dykning har det varit vid skymning eller under nattdyk. Det är ju inte heller direkt ovanligt att se folk gå omkring på revet med lampa och plocka snäckor och liknande när det är mörkt, tänker att det finns ett samband.
 13. Grymt!
 14. 151-720 liter

  Ta ur stenen ur akvariet, rensa manuellt, en pincett kan hjälpa ordentligt, skölj av stenen efter rensningen och sätt sedan tillbaka i akvariet. Du kommer inte bli av med det på direkten men allteftersom kan du bli av med den. Som tur är växer det ganska långsamt.
 15. 151-720 liter

  Det finns massor av olika gröna håralger (alltså hundratals), men om det är tjocka och fristående och mera styva trådar kanske det är en macroalg som heter Cladophoropsis. Det finns många Cladophoropsis som ser olika ut.