Jump to content

Maglofster

Medlem
 • Posts

  3,432
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Everything posted by Maglofster

 1. Testar att ändra i schemat. Jag tar luft utifrån och drar igenom Co2-scrubber samt kör algfiltret på reverse photoperiod. Har ju, vad jag tycker, bra PH-värde men vill ha det ännu mer stabilt.
 2. Jo, jag har funderat lite på det. Typ Kalciumhydroxid. Men frågan är hur det fungerar i kombo med Triton core 7? @wrang @Lasse mfl?
 3. Fick min Giesemann Stellar 4x39 T5 ramp i fredags så den installerades nu i helgen. Var lite meck eftersom jag har 5,5 meter högt i tak. Men köpte längre vajer, så nu hänger den så fint och samsas med mina två Kessil 360W - styr allt från Apex, T5 är dock bara av/på, tänder 2st i taget. Taskig mobilbild med sol in från sidan. Ska ta en vettig bild förr eller senare
 4. PH-kurva för dygnet som gick. 8.22 - 8.34. Känns helt okej. Detta är med en minuts samplingrate.
 5. Precis! Hittade en till nedsatt pris, riktigt prisvärt. Kul att kunna se varvtal i Apex-appen
 6. Tricket, iaf för mig, är att ta upp Sinularian så att den är helt ihopdragen. Sen kladdar man lim på stenen ovan ytan, håller fraggen mot limmet och doppar, då snabbstelnar limmet. Sen brukar jag ta upp stenen igen och lägga en sträng runt "stammen" mot stenen och så ner igen i vattnet, då sitter det.
 7. Jag tycker vanligt cyanoakrylat (snabblim) fungerar perfekt för detta om man har möjlighet att limma över vattenytan. Limmet stelnar fort när man lägger ner stenen igen.
 8. I helgen gjorde jag ett par ändringar. Bl.a bytte jag ut min PH-prob. Men jag bytte även ut pumpen (en gammal Jebao) som förser algreaktorn med vatten. Satte dit en COR-15 som jag kör 70% när ljuset är på i reaktorn och 15% när ljuset är av. Ser ut som att jag blev av med PH-droppen som skedde slumpmässigt lite då och då. Eftersom jag gjorde flera saker samtidigt vet jag inte vad som löste problemet (ny PH-prob, gjorde om kabeldragning samt bytte pump) men strunt samma bara det funkar.
 9. Jag gör så. Har en tunna som jag förvarar på balkongen när den inte används. Tar in den i badrummet när jag blandar. Har en Jebao streamer som jag blandar med.
 10. Ah, såklart! Det är nog det troligaste! Ska kolla på det. Tänkte först om det var något jag doserade, men efter att ha lagt doseringarna ovanpå PH-kurvan så finns inget som indikerar detta.
 11. Här är iaf några timmar över natten med mystiska (tycker jag iaf) dippar. 1 minuts "sample time".
 12. Ja, nu vet jag inte om det är ett tekniskt problem för Apex. Det verkar fungera bra nu. Men det stod vid inställningen att dom rekommenderade 5 minuters intervall.
 13. I mitt fall provade jag Mandarin, Ocellatus och Sixline och INGEN tag mina röda flatworms. Verkar vara starkt kopplat till individen om dom äter eller inte äter flatworms. Fick bli flatworm exit för min del till slut. Vilket jag inte gillar eftersom det påverkar balansen i karet.
 14. Den var på 10 minuter. Nu har jag ställt ner till 1 minut. Apex rekommenderar inte att man har under 5 minuter, men jag tänker att den nog kan stå så några dagar utan att det ska innebära problem.
 15. Hmm.. Upptäckte precis dessa konstiga PH-dippar som jag inte kan förklara. Har provat att överlagra grafen mot doseringar och andra värden utan att hitta något tydligt vad det kan bero på. Förs tänkte jag att det kanske kunde vara en pump som var programmerad att stanna eller så. Samtidigt så varierar tiden lite också. Ibland sker det 01:00 ca och ibland sker det vid 05:00 och ibland inte alls. Någon som har någon idé om vad detta kan bero på?
 16. Idag hade jag förmånen att få besök av @Claes_A på lite trevligt akvarietjöt. Sen började vi labba lite med mina oöppnade Triton N-DOC flaskor för att se vad det kan tänkas vara för innehåll i dom. Med hjälp av 4 st espressoglas spädde vi ut innehållet 10000 ggr och använda oss av Red Sea Nitrate Pro för att se om det var nitrat eller inte. Flaskan som heter NO Beta innehåller nitrat och det verkar vara ca tre gånger så koncentrerat som femtielftemetodens recept. Flaskan som heter NH Alpha innehåller inte nitrat utan det kan sannolikt vara en aminosyra, casamino. Hur som helst var det lärorikt och mycket trevligt. Känns helt plötsligt som att det behövs ordnas en SG-träff i Stockholm snart
 17. Jag dumpar alltid mitt ATO-vatten i displayen så jag garanterat slipper problem med hävert.
 18. Tänk på att i salta kar vill man ofta köra på med vågor och starka streampumpar så när du säger vattenhöjd 65cm så kanske det senare kommer utmanas av en våg du vill ha. Varför chansa? Kör 15 mm och kör hårt med pumpar och sov gott om natten.
 19. Mina tankar: 12 mm är för klent med dom dimensionerna, gränsfall för 70 med tycker jag, men jag gillar överdimmat. Dimensionerna är inte helt bra för ett salt kar. Mer djup behövs. Skälet till att det finns resonemang om att det blir billigare att köpa färdigt handlar nog om hur man räknar, många som bygger eget snålar inte direkt på delarna i bygget. Om du ska göra en sann uträkning så tycker jag du ska prissätta din tid för bygget också.
 20. Jag har ett paket reagenser om du vill ha, köpte fel.
 21. Det är ingen idé att använda apex saltprob till något annat än att se stora förändringar, typ att ATO hängt sig. Hur man än kalibrerar blir den aldrig riktigt bra. Visst för några personer funkar den, men googla så får du se att väldigt många har stora problem.
 22. Kul att höra. Jag hade faktiskt första generationens ATI hybrid en gång i tiden och den gillade jag skarpt, förutom den USLA styrningen/appen.
 23. Snyggt! Jag har också beställt en Stellar som jag ska köra ihop med mina Kessil 360, har på tok för mycket skuggningar redan.
×
×
 • Create New...