Jump to content

Robbs

Medlem
 • Content Count

  425
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Robbs last won the day on July 21 2018

Robbs had the most liked content!

Community Reputation

41 Good

Profilinformation

 • First name
  Robin
 • City
  Helsingborg
 • Country (if other than Sweden)
  Sverige
 • Stödjande medlem t.o.m
  2019-05-02
 • Antal år inom saltvatten
  1
 • Akvarievolym
  112
 • Ljusuppsättning
  LED
 • Använder du skummare
  Ja
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Tunze 9004
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är
  Koraller & Fisk
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är - Övrigt
  Kunskap om djurlivet
 • Antal år inom sötvatten
  10
 • Använder du Osmosvatten
  Ja
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  12
 • Har du sump
  Ja
 • Storlek på sump
  60l
 • Kör du med sand på botten
  Ja
 • Använder du UV-C
  Nej
 • Använder du Ozon
  Nej
 • Använder du zeolitbaserad metod
  Nej

Recent Profile Visitors

787 profile views
 1. Tänkte uppdatera tråden eftersom jag fixade en annan probe för snart ett år sedan. Det har fungerat klockrent och den proben är ändå flera år gammal. Så ett tips är att köpa en ny probe och lödda dit.
 2. Löste problemet med att det stående röret kunde flyta vid strömavbrott. Tillverkade ett lock som ligger kloss mot akrylskivan upptill. Skivan sitter fast med stripes så den rör sig inte. Gjorde även en distans för röret till botten så röret inte står på silikonen. Det känns som det blev bra. Karet är fyllt och saltet blandat. Men innan jag kan starta upp det måste jag fixa nån ventilation i skåpet. Vet inte om de kan bli nåt problem med det. Har ca 60mm till väggarna bakom och hörnet är öppet 100mm hela höjden. Har funderat på att sätta en 80mm datorfläkt i ena dörren. Har gjort en kåpa som kommer sitta på utsidan med ett högtalarnät i hålet. Men vad blir bäst, trycka in luft eller suga ut den? Om den suger ut kan det sugas in damm bakifrån. Om den trycker åker all fukt rakt in på väggarna. Iof en källare och stenvägg.
 3. Alltid ska man glömma nåt.. Röret till overflown är tätt i botten med en 25mm tjock pvc plugg. Efter att ha fyllt 2/3 av karet blir röret en boj istället. Skulle bara testköra med sötvatten innan helgens flytt. Vad göra? Vågar inte lita på att fästa röret med silikon i botten. Fylla på med sten i röret skulle kunna gå men med risk för att det blir stopp. Fästa det i plastramen upptill kan gå men gillar inte att den trycker upp där när strömmen går. Vattennivån i röret blir ca 15cm vid strömavbrott, trodde det skulle räcka eftersom plasten väger en del den med. Några tips?
 4. Förr matade jag bara ibland men nu när den ser ut som den gör har jag matat lite mer frekvent. Mysis, copepods mm inte så mycket och några dagar mellan så den hinner smälta maten. Dessa verkar inte dela sig mycket. Vet två st som har samma sort. Ingen av dom har delat sig på några år. Lite åt det gröna hållet. Hittar ingen bild nu men den har haft bubblor även i stor storlek. Jag känner mig ganska säker på att något är knas. Kan led bli sämre i effekten kanske?
 5. Nej det tror jag inte. Innan var den 1.5dm i diameter nu är den knappt 7cm.
 6. Tjo. Har inte lyckats få min anemon att sträcka på sig under 1 månad ungefär. Har haft den lite mer än ett år. Kh var lågt 5.5dkh och no3 0. Har fixat värdena. Inget ändrat på 6 månader. Samma pumpar,ljus,flöde etc. Matar den 2 gånger i veckan nu. Ph 8.3 kh 10 no3 2 mg 1350 ca 410 po4 precis fått lite nyans i testet. Inga alger eller sådant. Bild hur den såg ut förr och en bild från idag. Ser blekt ut på bilden men den har samma färg som förr. Under natten sträcker den lite grann på sig. Vad göra?
 7. Det är testat. Det som kan hända är att de skulle Kunna komma in luft som i de andra. Men Iom att returröret sticks ner nästan till botten så lär det vara svårt för bubblor att ta sig dit. Fallhöjden justeras med pumpen och en ventil. Lägger en lånad bild på en liknande. — vi ska få storm i helgen. Strömmen har gått förr här på landet. Funderar på om en 12v pentrypump kunde vara räddningen. Hittat en med 500l/h 2A. Med ett bilbatteri på 150ah varar det ett tag iaf.
 8. Nu har jag tagit tag i akvariet igen. Sumpen passade bra. Fick skruva isär skivorna för att få i sumpen. Har monterat alla skivor med silikon imellan. Det blir inte borrat till sumpen ändå. Försöker få så mycket utrymme i karet som möjligt. Jag tänkte använda en overflow box fast dessa sticker ut för mycket mellan glas och vägg. Håller på att tillverka ett eget overflow system som jag läst på om med hjälp av olika forum. Återstå att se om det fungerar. Rören som kommer över kanten på akvariet kommer fästas med hål genom den lilla plexiglasskivan.
 9. Enl Aqua medic ska den nya serien vara bättre. Återstår att se.
 10. Jo men med min multimeter lär jag nog inte få utslag. Ohm värdet skiljer på de olika man kan köpa vid en bestämd temperatur så då bör man använda en med samma ohm antal väl? Min uppfattning är att original sensorn kan läcka in lite vatten och på så sett ändra värdet?
 11. Tjo. Efter att inte ha fått så mycket respons från företaget jag köpte min av så gjorde jag en test. Jag hittade på arbetet en ph/temp mätare med separat temperatur prob. Den gamla visade 7 ohm och den ”nya” 10 ohm i samma temp. Löddat kablaget till proben i kretskortet och se på f. Det fungerade. Slår 0.5 grader för högt men det är bara att kompensera. Proben hade metallgivare så jag svarvade en genomskinlig pvc stång som passar utanpå. Sälja era controllers till mig?;)
 12. Nej det är två separata med egna sumpar. Skulle skrivit det.
 13. Ok. Så för att höja 5-6 grader, hur många watt kan vara lagom? Ett kar med 140l Andra karet 230l. Jo det är klart. Står dom på 25 grader och 1 bara klarar hålla 22 grader ensam så startar båda men förmodligen stänger bara ena av var gång och en står igång hela tiden tills de når 22 grader igen.
 14. Jag tänkte mer att i källaren har jag aldrig över 20 grader och karet gick ner till 20 grader igår. Har 16-17 grader just nu i källaren. Har för mig att jag sett en uträkning för hur många watt det tar att värma 1c över rumstemperatur. Eller 1c över vad akvariet redan har utan värmare? Ja det får bli två st mindre för säkerhets skull. Men kan man få till det så att båda slår till och från? Annars lär en stå stängd hela tiden kanske och hänga sig eller tvärt om? min Aqua medic controll larmade 31grader men det var 20i karet... blir inget mer från dom.
×
×
 • Create New...