Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Basset

Medlem
 • Antal inlägg

  33
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

10 Neutral

Om Basset

 • Födelsedag 1984-01-12

Profilinformation

 • Förnamn
  Madeleine
 • Stad
  Bromölla
 • Antal år inom saltvatten
  Nybörjare, juni 2011
 • Akvarievolym
  58 + 130
 • Akvarietillverkare
  Clownhotell + RSM 130D
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är - Övrigt
  LPS
 • Antal år inom sötvatten
  Juni 2011
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  6+ 15

Senaste besökare till profilen

415 profilvisningar
 1. 151-720 liter

  Nice!! Så går de när man kommer lite sent, då försvinner godisbitarna. dom kommer göra sig bra i ditt kar!
 2. RSM

  Ett billigare alternativ är att fylla pet flaskor med vatten och frysa in dem. Lägg dem sedan i sumpen.
 3. Jag matar mina med frysmat. Deras favorit är artemia, cyklops och lobster egg. När jag matar dem så stänger jag av pumparna så de hinner äta, de ju inte så snabba. Jag sprutar dessutom maten över dem med en doseringspruta. pumparna är avstängda i några minuter så jag ser att de får i sig maten. försöker även locka bort mina andra större matglada fiskar till den andra änden av karet med mat så mandarinen får i sig tillräcklig.
 4. Jag håller också på med salt!
 5. Tack för en trevlig träff! Och ett stort tack till Chrille som anordnade det hela! Många givande samtal. Roligt att få ett ansikte på folket här på guiden Vänliga hälsningar Madeleine och Jörgen
 6. Absolut! Ska först bara gå igenom den tråkiga tiden då man bara får vänta och stirra på sten i all evighet (känns det som i alla fall) innan man får sätta något roligt i karet. Men sen så är du välkommen!

 7. Hörde av din far, att du fick tag i ett RSM i den storlek du ville ha,, kul, önskar dig lycka till,, sen får du gärna visa det om du har tid någon dag..

  Mvh

  STefan

 8. Båda dagarna (31 mars/1 april) funkar för träffen passar mig och farsan alldeles utmärkt!
 9. Håller med föregående. Riktigt fina hästar! Vilken sort är det?
 10. Du !

  r välkomen att titta,,bara ge mig ett mess,,

  MVH

  Stefan

 11. Jag har hittat en liten grön snigel liknande sak utan skal på mina gröna zoanthus. Den ser precis ut som: http://se.reeflex.net/tiere/3836_Aeolidina_sp. - green.htm Bör jag vara orolig?
 12. 151-720 liter

  Tråkigt att du kanske ska sälja karet... Det är grymt snyggt!! Vad är det rosa för något på som är på bild 1 och 3?
 13. 0-150 liter

  Jag har 2 st sjöhästar (hippocampus Kuda). Tillsammans med dem har jag: Trochus snäckor Blåbent eremit (clibanarius tricolor) rörmask sjöstjärna (Fromia Milleporella) Mussla (Tridacna maxima) Koraller: Gorgonia Rumphella capnella Sacrophton Lobophytum pumpande xenia Tubastrea Monitpora digitata zooanthus sinularia Jag gav 300 kr/st för sjöhästarna. Mina hästar är väldigt olika till sättet, den ena äter allt man ger henne, kunde handmata henne andra dagen medans den andra vill bara äta levande räkor. Matar dem 3 gånger om dagen. Byter ofta vatten då de skitar ner en del plus all mat som blir över. Jag har inte så mycket cirkulation till hästarna, ca 7 gånger volymen. Jag har en "grotta" till mina hästar där de kan gömma sig om de känner att vattenströmen är för stark eller lyset.
 14. Vad för vitaminer ska man använda till sjöhästar? Även förslag på annan mat än fryst mysis och artemia till sjöhästar tas gärna emot!