Jump to content

turboadde

Medlem
 • Content Count

  1,424
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

135 Excellent

Profilinformation

 • First name
  Andreas
 • City
  Östhammar
 • Stödjande medlem t.o.m
  2019-02-28
 • Akvarievolym
  350l
 • Ljusuppsättning
  LED
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  2st AI hydra 26 hd
 • Använder du skummare
  Ja
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Mini Bubble King 200
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är - Övrigt
  Stenkoraller och LPS
 • Använder du Osmosvatten
  Ja
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  30
 • Har du sump
  Ja
 • Kör du med sand på botten
  Ja
 • Använder du UV-C
  Nej
 • Använder du Ozon
  Nej
 • Använder du zeolitbaserad metod
  Nej

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. E de en sps så gör jag alltid som nike83 säger. Klipper bort pluggen så långt ner de går och sen doppar. Pluggarna är ofta den stora introduktionsporten för ohyran. Speciellt om den är köpt från en affär. Vet inte hur dagens dipp är men den tar väll inte äggen?
 2. Vet inte hur nära du är eller om du har saker kvar sen förut men du är varmt välkommen förbi och skrota igenom mina saker och se om du kan göra en liten affär då jag ska göra mig av med allt.
 3. Den vill ha sand att gräva ner foten i men också nått att fästa foten mot en bit ner. Så den är nog ute och letar efter ett ställe att sätta sig på. Crispa tror jag är en relativt svår anemon att ha. Ofta köps dom för sin härliga vita färg. Och dom kan ha det som friska men har man otur så kan den färgen vara pågrund av att den inte mår så bra som tex brist på ljus och näring. Och då är dom svåra att få överleva.
 4. Aj vad tråkigt. Ja då e de nog controllern som spårat ur. Det går inte att göra hard reset om man typ håller in knapparna medans man sätter i sladden eller nått eller trycker in knapparna precis efter man satt i sladden?
 5. Vad har du för mode på controllern? Blinkar ju hejvilt. Den ska väll lysa med fast sken på nån färg.. Du kan ju plocka isär våt delen genom dom tre hakarna på plattan med för att se hur det ser ut där. Finns också en guide här på forumet tror jag som byter lager på en så e den utanför garantitid så kan du ju plocka isär och se så det snurrar lätt där och inget som skurit.
 6. Såg att du mata den. Hur matar du den? Oftast så behöver man inte mata bta anemoner. Matar du med fryst mysis, artemia, krill eller liknande i akvariet så brukar de räcka. Anemoner som inte mår bra brukar dela sig med. Men dom brukar se bra mycket mindre ut med när dom blåser upp tentaklarna.
 7. Är det inte bara att den är mer bubblig nu? Själv föredrar jag när anemonerna är mer bubbliga än långa smala tentaklar.
 8. Ibland funkar det om man har kolsvart i rummet på natten och sen drar på lampan på full effekt. Då kan dom komma fram helt vimmelkantiga och lätta att fånga med håv om man har tur. Har tagit många fiskar så. Men vissa kikar inte fram tyvär. Men man har inte så jättelång tid på sig innan dom kvicknar till.
 9. Har inga tider på mina och har haft ganska många streamers under min tid som saltnörd. Kinapumpar typ rw funkar typ ett år och sen går dom ett tag till med meckande och konstgjord andning. Har haft många tunze pumpar. Vissa har sålts med kar och vissa har uppgraderats. Det ända som gått sönder på dom är 2st nätagg av kanske 10-15 pumpar sen 2006 tror jag. Kör nu vortech mp40qd och dom verkar fina i kvalite med förutom lite lagerljud.
 10. Eller så ber man sin närmaste återförsäljare ta hem dom så slipper man frakten :). 2.93k eller 0.293k ohm stog de ibland så visste inte vilken de va hehe. Men de fick jag med på 24v.
 11. Så i princip om du hittar rätt komponent så borde de bara vara att böja ner benen så de passar i :). En väldigt bra pump med. Har provat väldigt många streamers och tunze måste vara den tystaste pumpen och mycket driftsäker pump. Kör dock med mp40qd nu för jag ville få en egen uppfattning om den. Alltid kul att bara prova nytt ibland hehe
 12. Jumprarna bestämmer hastigheten på pumparna. Antar att det bara är ett motstånd i dom eller liknande. Det är ett helt gäng som följer med från 12v-24v för att ställa hastigheten. Vet faktiskt inte hur man ser skillnad på dom förutom att de står olika siffror på dom. Men sitter ju någon komponent mellan benen. Undrar om det blir högsta eller lägsta om man drar ur jumpern.
 13. Tror de e enklast om du köper det från en fysisk butik från beijer eller xl-bygg om du vill slippa frakt.
 14. Fråga nån veterinär om den kan skriva ut det om de är receptbelagda. Brukar funka om man är inläst och kan förklara bra vad man ska ha det till.
 15. turboadde

  Strömavbrott

  Har nästan inga strömavbrott här förutom sen dom börja lägga tjockare kablar i marken och säkert nått mer. För sånt kan ju inte göras på somrarna när det både e varmare och folk ute nästan hela dagarna . Men borde det inte bara funka att plugga in ett 12v batteri i strömuttaget istället för den vanliga? Backupen är väll på 12v? Skummare och retur känns lite mer tungdrivet än en streampump. Även om man hellre skulle driva dom.
×
×
 • Create New...