Jump to content

j0nas

Stödjande medlem
 • Posts

  682
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

j0nas last won the day on December 5 2021

j0nas had the most liked content!

1 Follower

About j0nas

Profilinformation

 • First name
  Jonas
 • City
  Svanshall
 • Stödjande medlem t.o.m
  2023-01-12
 • Antal år inom saltvatten
  20
 • Akvarievolym
  250
 • Akvarie mått
  90x50x50

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

j0nas's Achievements

Experienced

Experienced (11/14)

 • Dedicated
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Year In
 • One Month Later

Recent Badges

250

Reputation

 1. Nya bilder för egna referenser. Kan se att det iaf är en korall som växer Fireworks Clavularia, vill någon byta till sig en fragg så är det bara till att hojta.
 2. Liten bilduppdatering för eget kom-ihåg. Det blev fiskar till slut, två clowner och fem chromis. Har varit ett motigt första halvår med bakslag både med det levande och med hårdvaran. Se egen tråd om silikonsläpp på frontglaset. Nästa halvår blir bättre!
 3. Färgen kom sakta tillbaka. Mörkare och inte lika lysande som tidigare men i alla fall ett steg i rätt riktning
 4. Tack @kaptenen. Det skulle jag kunna testa men utöver att jag inte är ursprunglig ägare påtalade Red Sea även att karet är köpt i maj 2020 och att deras garanti bara sträcker sig i två år.. Har sett problemet ett tag men det var först förra veckan jag tog kontakt med ursprungliga ägaren för att få hjälp med kvitto
 5. Hej! Mitt 25 mån gamla reefer 250 har börjat släppa i silikonet runt framglaset. Än så länge ser det mest ut att vara skyddsfogen som lossnar men känns bara som en tidsfråga innan det blir värre. Har varit i kontakt med Red Sea men de vill inte hjälpa till eftersom jag inte är ursprunglig ägare. Tog kontakt med svenska butiken som använde samma argument när jag försökte påtala reklamationsrätt. Har såklart originalkvitto och tycker egentligen inte att det borde spela roll om jag eller ursprungsköparen gör reklamationen. Någon som har råkat ut för liknande och har tips om hur jag kan argumentera eller kanske kan lugna mig med att det nog inte blir värre.. Tack för hjälpen! (Kan lägga till att karet står helt perfekt i våg direkt på ett betonggolv så har ingen anledning att misstänka problem med uppställningen)
 6. I vintras råkade jag nolla fosfat och var nära att förlora min rosa Bernardpora. Den har varit utslagen under två månaders tid nu igen och svarar bra på matning. Dock fortfarande kritvit. Kan den ha förlorat all zooxanthellae och att färgen inte kommer tillbaka eller är det bara till att vänta? Några andra tips? I samband med fosfatproblem blev min gröna montipora hoffmeistri helt brun också men den har repat sig hyffsat. Tack för hjälpen!
 7. Sten ca 10x15 cm med randiga skivor. Bytes gärna mot en fragg. Har du inget att byta med så kan du swisha en hundralapp till Barndiabetesfonden, 9000597. Finns utanför Jonstorp, skickas ej. (Bilden visar två stenar, det är stora stenen i bakgrunden jag gör av med)
 8. Har inte koll på deras mått men om du inte har gjort det tidigare så kolla Hornbach!
 9. Hej @jonasroman! Vackert kar, tråkigt att höra om din fiskdöd. Hur har det gått, är du igång med fisk igen? Jag är inne på samma resa, tre veckor fisktomt idag. Får man fråga hur högt du kör din ap9x nu? Har själv samma lampa över ett rsr250. Supernöjd med ljuset men har freestylat (och tittat lite BRSv) intensiteten. Maxar på 40% över mitt mixade rev.
 10. Tack @stigigemla! För att förtydliga, menar du att jag behöver mörklägga även om karet står utan fisk i sex veckor? Jag läste att Oodinium i frisimmande stadium klarade sig upp till 15 dagar pga fotosyntes tidigare (Marine Velvet Disease – Marine Fish Diseases and Treatment (humble.fish) men chansar såklart inte om en så enkel åtgärd som mörkläggning kan hjälpa. Nej det var aldrig min plan att starta med så mycket fisk och kommer inte att hända igen "Har satt i lite mer fisk och koraller än vad jag egentligen känner mig bekväm med i ett så nystartat kar. Fick passa på då jag hade vägarna förbi Göteborg i jul. Utbudet i Skåne är skralt"
 11. Det var med 99% säkerhet Oodinium som tog fiskarna. Nu får det stå tomt i sex veckor innan jag vågar mig på några nya inköp. Får glädjas åt korallerna tills vidare. Har bland annat fått köpa tillbaka fraggar av några favoritkolonier som jag sålde i samband med nedläggning av förra karet. Montipora Confusa och Cyphastrea Meteor shower(?) Tack @MattiasN! Resterande cyano har nu flyttat från sand till sten
 12. Det blev totalt haveri med fiskarna I åtta dagar åt de bra och såg friska ut. Dag nio hade en gramma ansträngd andning på morgonen, på kvällen syntes några enstaka prickar och under natten dog den. Nästa dag var resten av fiskarna täckta i grått slem och gick inte att rädda. Har aldrig varit med om liknande. Tror inte att de hade med sig något skit från butik då de mådde bra relativt länge i mitt kar. Misstänkte först att den snabba ökningen av belastning triggat nitritspik men mätte noll. Några idéer? Koraller/snäckor/eremiter är opåverkade.
 13. Nu är karet cyclat och några clowner, grammor och en Escenius Stigmatura har flyttat in. Utöver lite kiselalger i sanden så blev det inte mycket till fulalger under inkörningsperioden. Håller tummarna för att Starter kittet fungerade så bra som utlovat men är lite orolig för att jag bara har fördröjt processen.. Har satt i lite mer fisk och koraller än vad jag egentligen känner mig bekväm med i ett så nystartat kar. Fick passa på då jag hade vägarna förbi Göteborg i jul. Utbudet i Skåne är skralt nu (har dock köpt ett gäng koraller och städpatrull från Reefstock i Malmö, den butiken var en positiv upplevelse)
×
×
 • Create New...