Jump to content

j0nas

Stödjande medlem
 • Content Count

  662
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

j0nas last won the day on June 8 2019

j0nas had the most liked content!

Community Reputation

235 Excellent

1 Follower

About j0nas

Profilinformation

 • First name
  Jonas
 • City
  Svanshall
 • Stödjande medlem t.o.m
  2020-02-01
 • Akvarievolym
  300l samt 25l

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Häftigt projekt! Jag är också nyss inflyttad Höganäs (Svanshall) men ligger lite efter med nästa akvarieprojekt. När vi är i fas så får vi styra upp något
 2. Sista sidan i boken. Kommer snart en annons, ska bara orka rengöra tekniken ? Blir ett nytt kar i nästa hus men just nu känns det väldigt långt borta.
 3. Det här karet är nu också sålt pga flytt och renovering. Står dock kvar några dagar till så skickar upp en sista bild. Har fungerat över all förväntan i 1,5 år med bara ljus, cirkulation och sporadiska vattenbyten som enda skötsel. Kan varmt rekommenderas, det är mycket akvarienöje för liten peng och insats
 4. Till helgen hämtas det levande. Är du intresserad av kar eller teknik efter det så skicka pm
 5. På grund av flytt så kommer jag tyvärr att behöva sälja det här karet. Är du intresserad så hör av dig. Säljes helst som ett paket. Spelade in en liten film och kastade upp på Instagram om du vill se hur det ser ut idag. @Jonascolliander
 6. Kanske inte relaterat till uppgradering men är det någon mer än jag som har problem med forumet i Safari? Har en iPhone 7 med senaste iOS. Det funkar fint när jag surfar ”privat” men inte vanligt. Har rensat cache och startat om telefonen men det hjälper inte. Sen kunde jag inte komma på fler saker att testa.. ? Exempel från ”vad är nytt” Vanligt Privat
 7. ”Dassakaret” rullar på ? Anemonen fick flytta till stora karet då den höll på att tyna bort men alla räkorna hänger kvar efter 1,5 år. Kul! Xenia, stjärnpolyper och rodactis växer bra, har provat några olika discosoma som tyvärr inte funkar alls vilket jag tycker är lite förvånande. Blir genomskinliga och tynar sedan bort om de inte flyttas.
 8. Vilken teaser @pepi Vad heter appen som du använder? Tack för hjälpen!
 9. Jag älskar en minimalistisk scape och hade en tydlig vision för det här karet. Tyvärr går det inte att kombinera minimalism med en oförmåga att skiljas från koraller.. Efter 2,5 år så hade öarna växt ihop. Fick göra en sluttning istället för att göra lite mer plats för korallerna. Behöll två små ”öar”, en Goniastrea och en med mixade acans som jag hoppas växer till sig. Bilder från startup, igår och idag.
 10. Tack! Kör du också pumparna vertikalt? Inga problem för en pump att få drag från ena gaveln till den andra (100cm hos mig)?
 11. Hej! Har ett 300l kar med måtten 100x60x50 (lxbxh) med avrinning mitt på ena kortsidan. Har idag skött cirkulationen med fyra st jecod rw4/8, två pumpar på var sida om boxen. Har fungerat bra men efter 2,5 år så börjar de lägga av. Känns också som det är svårt att få bra flöde hela vägen bort till andra gaveln nu när karet är mer uppvuxet. Istället för att byta ut till nya jecods funderar jag på något nytt. En gyrepump vertikalt på ena sidan om boxen känns lockande för att få cirkulation från botten och upp till ytan men undrar om den fungerar optimalt där? Blir kanske för inklämd för att fungera som tänkt? Bättre med traditionell streamer? Vill i så fall ha en modell så att jag klarar mig med en och ändå får cirkulation från botten till toppen och hela vägen bort till andra sidan. Resterande jecods behåller jag på andra sidan boxen. Hur hade ni gjort?
 12. Tack @Lasse. Jo karet ser bra ut, både hårda och mjuka koraller ser ut som vanligt. Märker inget på fisk/snäckor/eremiter heller. Kanske ska hoppas på en felmätning och skicka nästa test lite snabbare än sist.. Vem i karet hade indikerat högt koppar först? Minutfärsk oredigerad bild.
 13. Tack @stigigemla och @Lasse ! Del av elkabel låter såklart som en rimlig förklaring men svårt att hitta.. Inget som jag har ser med blotta ögat iaf. Har tre jecod streamers, jecod retur och en skummarpump som enda elektronik i huvudkaret. En tunze3155 pump som ATO. Var hade ni börjat leta? Tunzepumpen har iofs börjat skramla mer än vanligt senaste tiden, kanske något där i som gått i sönder och läcker? Fungerar dock som tidigare. Med blandprodukter Lasse så menar du deras ABC? Den hade jag väl iofs lika gärna kunnat ersätta med någon annan balling. Vattenbyten sköts rigoröst och ingen fosfatremover i karet
 14. Skickade in ett Marinlabs test i veckan, senast jag gjorde det var i höstas. Det mesta var enligt plan förutom koppar och aluminium som nu ser ut enligt nedan. Förra mätningen var Al på nästan noll och Cu på noll. Det jag har ändrat sedan i höstas är att jag börjat följa Red Sea reef care program. Dvs deras balling, spårämnen och korall näring. Har inte doserat nopox då jag har haft problem med låga näringsvärden. Utöver produkter så är det 10% vb varje vecka. Är det Red Seas produkter som har gjort att Cu skenat? Hur tror ni att det är tänkt att man ska hålla värdet på en bra nivå? Hur gör andra? ? (Bytte ut strumpan med aktivt kol idag men tror inte att det är hela lösningen)
 15. Haha, säkert Har många kollegor och bekanta som är nerflyttade till NV-Skåne. Det enda som de brukar klaga på är att de inte flyttade tidigare.. Välkommen @nike83 !
×
×
 • Create New...