Jump to content

j0nas

Stödjande medlem
 • Posts

  674
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

j0nas last won the day on December 5 2021

j0nas had the most liked content!

1 Follower

About j0nas

Profilinformation

 • First name
  Jonas
 • City
  Svanshall
 • Stödjande medlem t.o.m
  2023-01-12
 • Antal år inom saltvatten
  20
 • Akvarievolym
  250
 • Akvarie mått
  90x50x50

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

j0nas's Achievements

Experienced

Experienced (11/14)

 • Dedicated
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Year In
 • One Month Later

Recent Badges

248

Reputation

 1. Sten ca 10x15 cm med randiga skivor. Bytes gärna mot en fragg. Har du inget att byta med så kan du swisha en hundralapp till Barndiabetesfonden, 9000597. Finns utanför Jonstorp, skickas ej. (Bilden visar två stenar, det är stora stenen i bakgrunden jag gör av med)
 2. Har inte koll på deras mått men om du inte har gjort det tidigare så kolla Hornbach!
 3. Hej @jonasroman! Vackert kar, tråkigt att höra om din fiskdöd. Hur har det gått, är du igång med fisk igen? Jag är inne på samma resa, tre veckor fisktomt idag. Får man fråga hur högt du kör din ap9x nu? Har själv samma lampa över ett rsr250. Supernöjd med ljuset men har freestylat (och tittat lite BRSv) intensiteten. Maxar på 40% över mitt mixade rev.
 4. Tack @stigigemla! För att förtydliga, menar du att jag behöver mörklägga även om karet står utan fisk i sex veckor? Jag läste att Oodinium i frisimmande stadium klarade sig upp till 15 dagar pga fotosyntes tidigare (Marine Velvet Disease – Marine Fish Diseases and Treatment (humble.fish) men chansar såklart inte om en så enkel åtgärd som mörkläggning kan hjälpa. Nej det var aldrig min plan att starta med så mycket fisk och kommer inte att hända igen "Har satt i lite mer fisk och koraller än vad jag egentligen känner mig bekväm med i ett så nystartat kar. Fick passa på då jag hade vägarna förbi Göteborg i jul. Utbudet i Skåne är skralt"
 5. Det var med 99% säkerhet Oodinium som tog fiskarna. Nu får det stå tomt i sex veckor innan jag vågar mig på några nya inköp. Får glädjas åt korallerna tills vidare. Har bland annat fått köpa tillbaka fraggar av några favoritkolonier som jag sålde i samband med nedläggning av förra karet. Montipora Confusa och Cyphastrea Meteor shower(?) Tack @MattiasN! Resterande cyano har nu flyttat från sand till sten
 6. Det blev totalt haveri med fiskarna I åtta dagar åt de bra och såg friska ut. Dag nio hade en gramma ansträngd andning på morgonen, på kvällen syntes några enstaka prickar och under natten dog den. Nästa dag var resten av fiskarna täckta i grått slem och gick inte att rädda. Har aldrig varit med om liknande. Tror inte att de hade med sig något skit från butik då de mådde bra relativt länge i mitt kar. Misstänkte först att den snabba ökningen av belastning triggat nitritspik men mätte noll. Några idéer? Koraller/snäckor/eremiter är opåverkade.
 7. Nu är karet cyclat och några clowner, grammor och en Escenius Stigmatura har flyttat in. Utöver lite kiselalger i sanden så blev det inte mycket till fulalger under inkörningsperioden. Håller tummarna för att Starter kittet fungerade så bra som utlovat men är lite orolig för att jag bara har fördröjt processen.. Har satt i lite mer fisk och koraller än vad jag egentligen känner mig bekväm med i ett så nystartat kar. Fick passa på då jag hade vägarna förbi Göteborg i jul. Utbudet i Skåne är skralt nu (har dock köpt ett gäng koraller och städpatrull från Reefstock i Malmö, den butiken var en positiv upplevelse)
 8. Tänk om! Kostar som ett stort kar med belysning och cirkulation och så får du nackdelarna med ett nano. Kan dock bli hur fräckt som helst
 9. Hej igen! Efter några års uppehåll pga av flytt och renoveringar så kan jag äntligen starta upp ett kar igen. Valet föll på ett begagnat Reefer 250 då det passade perfekt i en liten nisch i vardagsrummet. Blir som tidigare ett lowtech mixat rev med fokus på lps och mjukisar. Utrustningen består av en Kessil AP9x, Maxspect Jump retur- och gyrepump samt en BM Curve 5. Kommer några dagsfärska bilder, passar på nu innan allt blir brunt och grönt. Brukar köra någon variant på Lasses metod för uppstart men min lokala butik slumpade ut sina Red Sea produkter så kom hem med ett Red Sea starter kit. Får se hur det går, räknar med mer än 21 dagar då jag startar med död sten.
 10. Insåg att slangen har innermått 16, det blir till att stretcha den för mycket även om jag skulle lyckas få på den. Gissar att jag står risken att den spricker i så fall. Får nog satsa på den där adaptern.
 11. Har precis kommit hem med ett begagnat reefer250 som kom med en maxspect jump returpump. Hittade 20mm slang som passade perfekt på röret från karet (inte kopplat ordentligt på bilden),gick dock inte att få på pumpens 25mm utblås trots mycket värme och våld.. Hur gör proffsen? Tack för hjälpen!
 12. Hej, Letar efter ett Reefer 250 (eller liknande kar max 90cm långt). Helst utan levande. Bor i Skåne men kan köra en bit för rätt kar. Tack för hjälpen!
 13. Häftigt projekt! Jag är också nyss inflyttad Höganäs (Svanshall) men ligger lite efter med nästa akvarieprojekt. När vi är i fas så får vi styra upp något
 14. Sista chansen på karet, till helgen går flyttlasset Akvarium+möbel+sump+red sea hoppskydd 1500kr
×
×
 • Create New...