Jump to content

j0nas

Stödjande medlem
 • Posts

  699
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

j0nas last won the day on December 5 2021

j0nas had the most liked content!

1 Follower

About j0nas

Profilinformation

 • First name
  Jonas
 • City
  Svanshall
 • Stödjande medlem t.o.m
  2024-01-12
 • Antal år inom saltvatten
  20
 • Akvarievolym
  250
 • Akvarie mått
  90x50x50

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

j0nas's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

 • Dedicated
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Year In
 • One Month Later

Recent Badges

258

Reputation

 1. En bra deal är en bra deal.. Har senaste året funderat på att starta ett fraggkar/karantänskar i källaren. Finns en liten man cave med träningsredskap, soffa tv, stereo och numera även ett saltkar! Snubblade över ett fint Reefer170 med alla tillbehör och levande. Första tanken var att flytta det levande till mitt andra kar och sätta in fragghyllor men när karet kom på plats var det för fint för att tömma. Det blir ännu ett lowtech kar med plats för alla favoritmjukisar som jag inte vågar placera i mixade revet. Någon som har fraggar på Xenia, sinularia, skivor mm så är jag nog intresserad. Gsp, clavularia, rhodactis, lobophytum mm är redan på plats. Har inte bestämt om det blir ett kar med ett litet stim av en art eller om jag kan hitta någon intressant odd-ball som inte funkar i ett traditionellt mixat kar. Har du ett kul förslag så är jag tacksam för input
 2. Vattenbyte och skrap av bakruta idag. Bakrutan borde jag göra ren oftare, gör stor skillnad på helhetsintrycket. (Syns inte så bra på bild dock) På tal om algskrap, köpte en flipper algmagnet för någon månad sedan. Bästa prylen som jag inte ens visste att jag hade saknat!
 3. Kenyaträd enl bild. Finns en del alger och glasrosor i karet. Vill man ha några kilo ls (med alg och glasrosor) så kan man få det också. Hämtas utanför Jonstorp.
 4. Den här kanske? DD Twin Rail upphängning (aquariatech.eu)
 5. Haha Jo jag har ingen illusion om att bli av med 50Hz-brummet men det andra skramlet borde gå att hantera. I videon går pumpen fritt i en spann, det blir inte bättre när det förökar sig genom plast och glas för att sedan förstärkas i resonanslådan.. Igår lät det som att karet var redo för take-off Inga synliga skador vad jag kan se. Pumpen heter Nyos Quantum 1.0.
 6. Uppgraderade min skummare från BM Curve till en Nyos Quantum 120 i hopp om att den skulle vara tystare. Har kört den i några månader nu för att ge den en ordentlig inkörningsperiod men det hjälpte inte. Har demonterat den och konstaterat att brummandet kommer direkt från pumpen. Alltså även när den är helt frikopplad. Skickade video till Nyos via återförsäljare, de misstänkte skadad rotor trots att vi inte såg några skador. Skickade ny rotor men med samma resultat. Någon här med andra idéer på vad som felar? Ska försöka driva vidare med återförsäljare men det kräver mycket jobb. Bor i akvaristiskt ödeland så har handlat från nätet vilket inte direkt underlättar reklamationer.
 7. Du kanske redan har tänkt på nedan och förkastat idéen, bortse från mitt svar då På mina kar har jag kört svart självhäftande dekorplast från Hornbach på baksida kar. Överrinningsboxen har jag ”målat” svart från insidan med silikon.
 8. Nej vad tråkigt! Hoppas du hittar ett nytt kar att flytta innehållet till. Fantastiskt fint! Häftigt också att följa ett kar över 12 år här på guiden
 9. Fungerar fint, säljes pga uppgradering. 300kr eller byte mot levande. Finns i Jonstorp och skickas ej.
 10. Kom i veckan över en gammal favorit-fisk, Halichoeres Iridis (radiant wrasse). Köpte den osedd av en kille här på guiden och ojojoj vilken chock när jag öppnade påsen.. Det här exemplaret har nog överträffat känd maxstorlek med ett par cm. Mycket större än någon jag har sett tidigare. Snabbt acklimatiserad och käkade redan allt från flingor och pellets till frysmat. Upplever den inte stressad men den skulle nog må bra av ett större kar. Hör av dig om du är intresserad. Blev också en första lek för clownerna idag.
 11. Finns större sten också om någon är intresserad. Denna består av två större stenar, gör gärna av med en. Helst byte
 12. Karet har precis firat 1år. Uppvaktades med en ny skummare, Nyos Quantum 120 samt en liten rescape. Gamla Curve femman var för högljudd för vardagsrum. Nyosen är bättre men inte så bra som jag förväntade mig. Brummar en del från pumpen och skummarlocket fick jag ljudisolera med en silikonslang på koppkanten. Fireworks Clavularian är nu separerad till egen sten. Finns både små och stora fraggar om någon är intresserad.
 13. Clavularia vs Goniopora Det här var ju en missräkning.. Har sett många andra kar där Clavularian smyger fint mellan övriga koraller. Jag har nog fått en giftigare variant. Först var det Ricordeorna som gav upp och helt sonika vandrade vidare. Nu är det Gonioporan som är irriterad. Svårt att skoga då Clavularian går i bitar om jag försöker dra bort. Tur att den är snygg iaf
×
×
 • Create New...