Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Blåbert

Medlem
 • Antal inlägg

  2 861
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

166 Excellent

Om Blåbert

 • Födelsedag 1977-07-01

Profilinformation

 • Förnamn
  Robert
 • Stad
  Västerås
 • Akvarievolym
  800
 • Akvarie mått
  160x70x70
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  ATI Powermodule LED-hybrid, 8x80W T5, 4x75W LED
 • Om JA vid skummare - Vilken
  ATI Powercone 250 iS
 • Antal år inom sötvatten
  Sedan 2012
 • Storlek på sump
  240l plus refugium på 185 l
 1. Rätt stor magnetventil för att fixa ett sådant genomflöde, dvs dur och får isf balanseras mot förbrukning. Men såklart teknike alltid kul.
 2. Måste ge mig på detta. Trist att min snummare drar över 3000 miter bara, blir dyrt... Är det någon som har provat att ha filtret utomhus? Funderar på det av diverse praktiska skäl...
 3. Det berir ju mycket på personliga preferenser. Vad har du för rör i? Gillar du blåton och fluorucens eller mer dagsljus-stuket?
 4. Högtryckstvätt
 5. Karantän kan bestå av två baljor som lätt kan stuvas undan
 6. 721-1199 liter

  Ormet, det är inte här, osram 67 återkommer som nån sorts nostalgifenomen då och då. Det funkar säkert bra, men att det skulle slå alla försök att göra ett akvariespecifikt blått rör förefaller något osannolikt... Isåfall, varför är det så himla bra och unikt? Och varför har inget av de stora märkena uppfattat det? I början av 80 säger stig, nog har det väl labbats och förfinats sedn dess för att hitta det korallerna vill ha? Kan ju vara så att alla är lata och beställer O67 med egen logga, men då är de ju identiskt lika bra isåfall...
 7. 721-1199 liter

  Jag är förbryllad över den här myten att osram 67 skulle vara det bästa blå röret - varför? Ett rör som från början inte är avsett för akvaristik skulle alltså spöa alla dedikerade specifikationer från de specialiserade akvarie-märkena? Det lär näppeligen skilja i kvalitet heller då high end-märkena lär ta sin produktion från osram eller philips - även om det lär förbli en väl bevarad hemlighet exakt hur det ligger till.
 8. Minsta fiji whita är typ som socker
 9. Eller om karet är nytt, det kanske är en massa skit från stenen som lossnar och vill ut....
 10. Hmm, ja den skummar rätt mycket för att vara ett obelastat akvarium, dessutom med lågt luftflöde och fullt öppen ventil. Lutar nästan åt att du fått ned något, och då är det ju bäst att låta det skumma ut. Låt karet vara några dar och se om det lägger sig.
 11. Har du kännt så att spjället verkligen är öppet? Det låter helt orimligt att de ska skumma så mycket utan belastning . En väldigt dum kontrollfråga, det är originalpump med grid-hjul va?
 12. Hur öppen är utloppsventilen?
 13. Haha, jag läste inte frågan ordentligt...
 14. Nja, det ska väl vara norprene.... Jär har du en livsförbrukning: http://m.ebay.com/itm/Norprene-Food-Grade-Peristaltic-Pump-Tubing-1-8-ID-1-16-Wall-10-Feet-FT203F-/231503706320?nav=SEARCH
 15. Är det inte enklast att strypa eller bypassa en vanlig liten pump?