Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

danne031

Oceanografic i Valencia

3 inlägg i detta ämne

Knåpade ihop en liten film från L'Oceanografic som är europas största akvarie som jag nyligen besökte med min kära hustru som ordnade resan som present till mig :)

Har enbart med sånt som är "rev relaterat" i en akvarists ögon, dvs inget från hajtunneln t.ex ;)

 

 

2 personer gillar detta

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Postad (redigerade)

Jag var där för ca 2 år sedan - revet har vuxit till sig lite. Jag har sett en del revorienterade akvarium runt om i Europa och Danne - du har nog flera av de bättre akvarierna i din egen hemstad - i närheten av Stigbergstorget. :) .

 

De jag har blivit mest imponerade av - förutom de på sjöfart då - är det i Brest (Oceanoplois) och Nausicaa i Boulogne-sur-Mer. det senare var helt fantastiskt - man gick på träbryggor över en lagun med koraller överallt. I Brest hade ett rundat- avlångt akvarium som var fantastiskt. Jag hade möjlighet att se det från baksidan och det var inte mycket utrymme mellan metallhalogenerna. Där behövdes ett eget kärnkraftverk. Och notera - inte en skummare någon stans i Brest - bara biologiska filter samt sandfilter.

Redigerad av Lasse

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tack för tipsen, du har så rätt.

Som helhet var det naturligtvis en upplevelse att promenera där, jag tror vi spenderade en 6 timmar på plats, men ur en reventusiasts synvinkel var det absolut inget wow. Lite besviken på att något de på hemsidan kallar för Röda Havet var nerstängt till förmån för en 4D bio, det hade jag sett som höjdpunkten på förhand.

 

Men ja sjöfart knäpper dem på näsan  utan problem, tror det får bli ett besök där i dagarna :)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!


Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.


Logga in nu