Jump to content

danne031

Styrelse
 • Content Count

  2,146
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  31

Everything posted by danne031

 1. Mycket av det som finns kan fraggas på, ett antal "färdiga" kan ses på foton. Okänd Montipora med ljusblå nyans. 200kr Okänd Acropora rödbrun snabbväxande med blå toppar. 300kr Kan göra mindre fraggar för 100-200kr Neongrön grenväxande brearium "gsp". Har en rejäl fragg som växer på magnet, 200kr Mer normala fraggar som klipps, 100kr Grön Montipora Elkhorn, rejäla fraggar 100kr Korallerna finns mellan Bollebygd och Hindås, 30 minuter från Göteborg och 25 från Borås. Swish är att föredra Kan eventuellt levereras till Göteborg-Borås trakten om det passar mig. Pm eller 0721-948909
 2. Stort tack till Aquariatech och välkomna tillbaka som sponsorer hos Saltvattensguiden
 3. Utöver sagda tips skulle jag vilja nämna att det generellt är bättre att handla saker för saltvatten hos en butik som specialiserar sig på salt. Att låta priset bestämma lönar sig sällan i längden, är ett annat tips.
 4. Fun fact det kan även vara borstmaskar som förökar sig, eller sjöstjärnor, såna där små man oftast bara ser armarna på sticka ut överallt
 5. Titta i forumen för köp och sälj
 6. Leverans till tomtgräns på pall vill jag minnas Diamant kör med.
 7. Hm vilket icp ger no3? Jag trodde inget.. Bästföre är inte helt intressant, det är tid som öppnat som påverkar mer. Jag har alltid tyckt att Salifert ger riktigt stabila och väntade värden så länge man inte råkat ha ett test stående öppnat längre än något år ellet sådär.
 8. Låter som en kalkalg, de finns i flera olika färger inte bara de klassiska ljusa rosalila.
 9. Jag tippar på att vissa ämnen helt enkelt är så extremt låga nivåer av att de lämpar sig bättre att dosera vid sidan av. Koppar är ett bra exempel, det finns doseringsanvisningar men så fort det syns på ett ICP är det för höga halter. Skulle det finnas i ballingen kanske det blir pannkaka i ett kar med undermåligt kranvatten eller osmos t.ex. Är tämligen övertygad om att inget märke spårämnen är varken under eller överrepresenterat, alla har sina favoriter. Många, många gånger har frågan ställts hur man ska dosera spårämnen från X när man delar med sig av ett ICP från Y. På en sån fråga finns ju dock svaren nu för tiden
 10. Då pmdd mikro+ innehåller järn(Fe), Mangan(Mn), Koppar(Cu), Zink(Zn), Bor(B) och Molybden(Mo) (copy/paste), så är det inget jag tror någon skulle rekommendera att dosera i saltvatten, iallafall inte blint i en sådan lösning. Nitrat och fosfat kan man behöva dosera och då spelar det ingen roll om du använder påsarna från pmdd eller annan butik, det är bara (oftast) kaliumnitrat och divätefosfat. Proffsen om vi ska kalla något publikt akvarie för det, doserar antagligen de saker som regelbundna ICP tester visar behövs. Vi övriga som snarare ska kallas glada amatörer med mer och mindre erfarenhet doserar precis som du misstänker, alla möjliga fabrikat tyvärr Grundregeln brukar vara att inte dosera vad man inte mäter. Vad som möjligtvis kan kallas riskfritt är att dosera spårämnen i sin balling enligt ett recept, Jonas Romans till exempel. ICP är ICP, det spelar ingen som helst roll vad du häller i akvariet kontra vilket fabrikat av ICP du använder. Ett ICP är ett vattentest, punkt, som säger till dig vad som finns i vattnet. Av förklarliga skäl rekommenderar exempelvis Triton att du ska dosera Tritons spårämnen.
 11. Hade varit intressant att höra hur "allas" favoriter Salifert står sig här.
 12. Byta fabrikat ger nog inte så mycket då cyanoakrylat är grunden i alla vettiga lim..
 13. Nej jag tror inte heller att alla har ett kar, eller jag vet det. Majoriteten tror jag dock har det. Kan tillägga att en butik som uteslutande handlar med salta artiklar jag fått svar från har haft cirka 1500 unika kunder senaste året.
 14. Om någon vill försöka uppskatta antal hobbyister i landet så är en siffra att använda från den största facebookgruppen Saltvattensakvarister. Av 3900 medlemmar har 3300 varit aktiva senaste två månaderna. Vad den siffran kan användas till överlåter jag åt någon annan.
 15. För info håller jag på att luska fram siffror från Företagsakvarium, så ingen annan också fick just den idén och kontaktar dom.
 16. En liten sidonotis är att i USA visas alltid priser exklusive skatter, våran moms. Det är även två helt olika världar och ekonomiska system där kontra att leva här.
 17. Om man tillsätter det som behövs samtidigt som man tar bort det som är oönskat så finns ingen anledning att byta något vatten. Det är egentligen ganska simpelt, man behöver bara förstå hur vattnets parametrar förändras, och varför
 18. Hade det varit i staterna hade du kunnat kalla de för Ultra Stardust Meteorshowered. Vissa bara blir såna utan anledning skulle jag säga. Eller det kanske finns en anledning men den är nog svår att luska fram
 19. danne031

  Vad är det här?

  Tredje bilden, rör den på sig?
 20. Det finns dålig plattmask och det finns harmlös plattmask som äter alger. Dessa ser ut att vara harmlösa men de blir lätt enorma mängder om de trivs för bra.
 21. Det är absolut att föredra om man kan koppla direkt på kallvattenledning, många blandare kan dessutom bli förstörda av det baktrycket som bildas i en osmos. Alla våra annonsörer har bra grejer, flera skickar dessutom dagligen.
 22. Nu är jag inte HELT hundra men jag vill minnas att UPS är leverantören oavsett om folk handlat från Tyskland eller England som är de två vanligaste..värt att ta reda på kanske.
 23. De flesta väljer att köra uteslutande med osmosvatten för att det är en billig försäkring, ingen kan veta hur ditt kranvatten fungerar i långa loppet.
 24. Företagsakvarium är nog ganska svåra att slå, frakten blir rätt maffig från utlandet speciellt om du vill ha fisk.

Saltvattensguiden


Organisationsnummer: 802438-6222
E-post: admin@saltvattensguiden.se


 • Ordförande: nike83
 • Kassör: Tribiani
 • Tekniskt ansvarig: ormet
 • Medlemsansvarig: kaptenen
 • Annonsörsansvarig: danne031
 • Våra betalningsalternativ


 • Swish: 123 268 41 16
 • PayPal: kassor@saltvattensguiden.se
 • Bankgiro: 220-3503

 • Aktuell programversion


  IPS Community Suite 4.4.10
  Tapatalk 1.6.5

  ×
  ×
  • Create New...