Jump to content

danne031

Moderator
 • Posts

  2,249
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  37

Everything posted by danne031

 1. Det finns genomföringar, googla kabelgenomföring. Dock är det bara bra om det inte är helt hundra tätt mellan slang/rör och behållarens lock, det bildas undertryck i behållaren varpå dosering riskerar att inte blir korrekt. Bättre då att det finns möjlighet för luft att läcka.
 2. Helt öppet, känns bara onödigt att stänga för.
 3. Jag började med ett rejält dimensionerat fäste i väggen, sen byggde jag överdelen på känsla och satte allt på gångjärn i väggregeln. Ska se om jag hittar bilder från då..
 4. Korrekt, hade bara överdelen inbyggd. Underdelen var helt öppen med all sorts skit man brukar ha där
 5. Två år, nästan. Så lång tid tog det för mig att få upp vita skivor nertill och göra frugan lite gladare..
 6. Förstår att du tycker den börjar bli stor men jag måste säga att det ser riktigt fräckt ut och är ganska ovanligt att de gör så, kul att se.
 7. Läs på om att "laka ur LS". Kortfattat så ja det går utmärkt, men man bör "städa" ur stenen på så mycket gammalt dött som möjligt, inte bara sånt som är rent fysiskt utan det kan finnas gott om skit inuti stenen som bryts ner till näring man inte vill ha. Ett enkelt sätt att laka ur den är att lägga den i en balja med vatten, gärna med lite cirkulation. Byt vattnet varje vecka så tömmer du så sakteliga stenen på skit
 8. Kör ännu hellre med hård pvc.
 9. Vad har du för mailoperatör @pepi ?
 10. Jag tror inget men jag misstänker att många sps reagerar, det är en procentuellt riktigt grov svängning trots allt. Samtidigt är sps som fruar, somliga gnäller på minsta lilla medans andra låter det mesta rinna av som inget har hänt.
 11. Uff, lycka till kommande veckorna när främst sps eventuellt reagerar Jag skulle personligen gått ner till där jag legat tidigare, rätt eller fel tror jag knappt finns.
 12. danne031

  Re-export!

  Som svar på din fråga "hur fungerar det i Sverige nu", är svaret att en enda butik vad jag känner till eller har hört talas om, skickar med CITES. Inget har förändrats rent praktiskt till vardags de senaste tio åren.
 13. Vad folk inte riktigt får sagt är att det många gånger blir fel att kalibrera en refraktometer mot noll, den ska kalibreras så nära sitt mätområde som möjligt. Man bör använda en färdig kalibreringsvätska alternativt bland till lite saltvatten enligt tillverkarens anvisningar (noggrannt!), och kalibrera vid 35ppt.
 14. Välkomna Salt i Väst som nya annonsörer hos oss på Saltvattensguiden! Lycka till med er butik
 15. Man kan ta kontakt med Darek Dudek på fejjan exempelvis i saltisgruppen, han är svenskpolsk och medlar.
 16. Snubblade på några kommentarer här ovanför och kände att jag måste dela med mig av mitt senaste icp samt färska bilder från karet, salifert bekräftar Obs nivåerna är inget jag strävar efter utan det "bara blidde så"
 17. Glaset åldras inte så det är lite märkligt att de skriver så, men det är inte glas som glas kan man påpeka om man är besserwisser Till armaturer är det såkallat kvartsglas som tål mycket högre temperaturer än vanligt/härdat.
 18. Nu är det förvisso lite försent men ett alternativ kan ju vara saltvatten med bara fisk, så oerhört mycket enklare och mindre "krasch-benäget/riskabelt/krävande mot ett korallakvarie. Och i 7-900 liters klassen kan man stoppa ner jäkligt fina firrar som inte passar med koraller
 19. Ska försöka komma ihåg att testa fosfat i helgen, mina koraller verkar inte bry sig för fem öre.
 20. Jag är oerhört imponerad av, och fruktansvärt nöjd med Ati Essentials. Kommer inte ihåg när jag bytte från Core 7 men det måste ha gått mer än ett år nu. Redigerat; lite högre upp har jag skrivit att jag bytte 8/3 2020, inte illa uppskattat ändå. Det enda jag doserat senaste 9 månaderna har varit Ati, inte en flaska med spårämnen eller annat har använts. Jag har bytt lite vatten med Red Sea blå hink, med betoning på lite då intresset svalnat rejält senaste året. Låt oss säga att jag bytt 5% eller mindre, ungefär var tredje månad i snitt. Systemet rymmer 750L och min mixingstation innehåller 50L, jag brukar byta 15-20L. Bortsett från fosfaten så är jag vansinningt överraskad! https://www.triton-lab.de/en/showroom/icp-oes/136721 540 - 03_11_2021 (B-l16ORA).pdf
 21. Jo absolut utöka, jag har 2*3 sladdar och inget särskilt avancerat system.. 3 till returpumpens controller för att kunna styra pumpen uppe från displaykaret. 3 från min temperatur-controller till värmarna i sumpen. Behovet kan öka radikalt om man gör något värre
 22. Det spelar egentligen ingen roll mer än ljudmässigt av splashande vatten, och vi som är välsignade med sumpar i källaren skiter väl i ljudvolym där nere
 23. Kvalitetsmässigt är Jebao riktigt bra, deras streamers är desto mer varierande men returpumparna tuffar och går för i stort sett alla man hör. Jag har haft min DCP 10k i...4 år, kanske 5. Jag har rengjort den en gång, har en tryckhöjd på drygt 3m.
 24. Skulle vilja säga att 9 av 10 använder osmos.
×
×
 • Create New...