Jump to content

danne031

Stödjande medlem
 • Posts

  2,261
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  37

Everything posted by danne031

 1. Svamp, harmlösa nyttiga filtrerande livsformer.
 2. Du kan gott blanda till ett par liter med kranvatten och förvara stenen i en hink eller liknande, inga problem alls.
 3. Helt rätt, men det blir exakt samma sak för ato'n att reglera bara en större volym med två fack Men jag håller med, sätter alltid två bafflar som bubbelfälla så att returfacket blir litet och ensamt.
 4. Ja det kan man kalla det, eller bara en baffel helt enkelt som vattnet måste gå under. Det är ju till displayen man vill undvika fula små bubblor
 5. Ser det ut som små kräftdjur så är det små nyttiga kräftdjur, de lever typ överallt i och på allt. Lite svårt att bara ta bort det dåliga när man dippar så lite svinn får man räkna med.
 6. Sätt sista baffeln så att vattnet går under, inte över, för att minimera bubblor i returfacket.
 7. Den ömsar lite skinn bara, de gör så ibland
 8. Det blir en smaksak skulle jag säga, jag körde utan men karet stod i källaren med sumpen så jag brydde mig inte om ljudnivåer.
 9. En nittiograders böj på vardera rör bara, ena vriden 90 grader den andra anpassad till flödet
 10. Städningen fortsätter och nu säljer jag mitt karantänskar med sump. Karet har välvd framruta och limmad balkong med 2 genomföringar samt täcklock av akryl som minimerar avdunstning och risken för hoppande fiskar. Karet är ungefär 80*35cm, bifogar måtten jag använde i kalkylator. Sumpen är ett standard 54L med några bafflar, svart baksida på båda. 500kr för avhämtning mellan Hindås och Bollebygd.
 11. 20-25 tomma skal av blandad storlek säljes. Perfekt för eremiter att växa mellan till exempel. Några fler än på bilden tillkommer. 100kr skickat och klart Swishedish gäller
 12. Ett styck armatur av valfritt "Kina-skit" märke säljes. Rostiga skruvar ingår men den lyser som fasen. Den har varit i drift typ ett halvår och sedan legat i en låda kanske 2 år. 250kr skickad och klar, 200 om du hämtar hos mig i Bollebygd eller på landvetter flygplats. Endast swish
 13. Det finns genomföringar, googla kabelgenomföring. Dock är det bara bra om det inte är helt hundra tätt mellan slang/rör och behållarens lock, det bildas undertryck i behållaren varpå dosering riskerar att inte blir korrekt. Bättre då att det finns möjlighet för luft att läcka.
 14. Helt öppet, känns bara onödigt att stänga för.
 15. Jag började med ett rejält dimensionerat fäste i väggen, sen byggde jag överdelen på känsla och satte allt på gångjärn i väggregeln. Ska se om jag hittar bilder från då..
 16. Korrekt, hade bara överdelen inbyggd. Underdelen var helt öppen med all sorts skit man brukar ha där
 17. Två år, nästan. Så lång tid tog det för mig att få upp vita skivor nertill och göra frugan lite gladare..
 18. Förstår att du tycker den börjar bli stor men jag måste säga att det ser riktigt fräckt ut och är ganska ovanligt att de gör så, kul att se.
 19. Läs på om att "laka ur LS". Kortfattat så ja det går utmärkt, men man bör "städa" ur stenen på så mycket gammalt dött som möjligt, inte bara sånt som är rent fysiskt utan det kan finnas gott om skit inuti stenen som bryts ner till näring man inte vill ha. Ett enkelt sätt att laka ur den är att lägga den i en balja med vatten, gärna med lite cirkulation. Byt vattnet varje vecka så tömmer du så sakteliga stenen på skit
 20. Vad har du för mailoperatör @pepi ?
 21. Jag tror inget men jag misstänker att många sps reagerar, det är en procentuellt riktigt grov svängning trots allt. Samtidigt är sps som fruar, somliga gnäller på minsta lilla medans andra låter det mesta rinna av som inget har hänt.
 22. Uff, lycka till kommande veckorna när främst sps eventuellt reagerar Jag skulle personligen gått ner till där jag legat tidigare, rätt eller fel tror jag knappt finns.
 23. danne031

  Re-export!

  Som svar på din fråga "hur fungerar det i Sverige nu", är svaret att en enda butik vad jag känner till eller har hört talas om, skickar med CITES. Inget har förändrats rent praktiskt till vardags de senaste tio åren.
×
×
 • Create New...