Gå till innehåll

Tompa

Medlem
  • Antal inlägg

    17
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. men.. igentligen inte va ? massan i det nedre karet borde ju spela någon roll ? låt oss säga att vi har ett kar på 1000L i den övre delen och ett på 100L i den nedre.. tyngden av massan borde väl spela in vid nått tillfälle ?
  2. http://www.youtube.com/watch?v=B_uG3PIuEsU&feature=related faktiskt lite imponerande.. är det så att det är mer vatten i den nedre delen än den övre som gör att vattnet stannar kvar ? eller e det på ngt annat lurit sätt ? Nån som vet ?
  3. kanske blir ngt som den här.. 121 L 60x45x45 ytavrinning i bakkant med tillbehör där i. skulle vilja ha lite hjälp från er som kan.. Det som bör finnas där i.. Cirkulations pump. nån rekomendation ? filter system skall man använda sig av filtervadd eller vad skall man ha ? skummare finns det sånna som får plats där i ? har inte släppt tanken på kuben riktigt än. måste komma på nån bra lösning.. Tack för att ni tittar till mig ibland iaf och att ni lämnar kommentarer!
  4. Du menar att man bygger som en *möbel* eller e jag ute o fiskar då ? Det jag är ute efter e typ som denna.. http://www.truenorthreef.com/newcube.wmv dock i lite större version.. men hur klarar han sig utan ytavrinning ?
  5. ja nu har man suttit o klura hela dagen och kvällen.. blir nog ingen kub med ihålig pelare.. Två grejjer som jag tror kommer förstöra bygget det för mig 1.Plats för pump och diverse filter ? hittar ingenstans om hur stor/små pumparna är. 2.Det vatten som rinner ner i pelaren kommer inte hinna fyllas på dvs pumpen kommer gå torr eller få luft. eller? så nu har man suttit o klurat på den andra lösningen men då blir den 60cmx45cmx45cm nån som har koll på måtten på pump och skummare ? för det finns väl rätt små skummare ? eller ? *skulle dock vara väldigt tacksam om jag fick nån länk till ett akvarium med en sån pelare*
  6. Hej och tack för svar!! Det jag vill undvika är *teknik* som syns för mkt i akvariumet.. och *vill ha det synligt från alla håll* ju mer jag tänker på det skulle det va enklare o ha ytavrinningen i bakkant.. men vem säger att det måste vara enkelt ja från början hade jag räknat på en pelare som va 15x15.. och gjorde en mall i wellpapp. *akvarium och pelare* insåg då att pelaren blir för stor för mitt tänkta akvarium. så då började jag kolla runt lite på hur igentligen stora pumparna är och hur små det finns.. hur litet man kan göra min tänkta pelare... kom på en massa fler olika problem då som skulle säkert uppstå.. skall klura lite till på det .. men det lutar kanske åt att jag gör akvariumet (55)eller(60)x45x45cm så har jag lite plats i bakkant och leka med.. om man nu skall borra vilken diameter brukar man ha då ? 22mm 25mm 32mm ? antar att det e typ standard när det gäller vatten grejjer.. Bilden var ju klockren
  7. Hej Bygger troligtvis en Mantis kub. 45cmx45cmx45cm har en fråga angående kuben.. har tänkt att bygga en kub med en ihålig pelare i mitten, som är tillräckligt stor för att få plats med pump och diverse saker som skall vara där, samt kommer ytavrinningen vara där. kommer borra i botten där kablage skall dras. <-- kablaget löser jag.. *om man skall borra hur stort skall det då vara ? men det som jag är osäker på är går det att göra så ? det som skall få plats där i e ju en cirkulationspump och filter. vad skall finnas mer ? "skulle vilja bygga på detta vis, men jag kan tänka mig att ha en sump oxå" *men inte i första taget* Tacksam för svar.
  8. *Sedan är de bara att starta upp ett mantis Pico, behövs bara cirkulation och en liten lampa till karet. Dom klarar sig egentligen utan doppvärmare, starkt ljus och bra cirkulation.* men filter och sånt då ? behövs inte det ?
  9. absolut inte.. imponerade djur det med. anemoner är fina.. dock kanske svåra, men det är väl allt om man inte har koll på saker o ting.
  10. ja dom är fina. sånna kommer det säkerligen finnas av flera anledningar..
  11. Ptja krabbor, stjärnor,kräftor,sniglar.. Jag håller helt med dig att saltfiskar e mycket mer intressant än sötfiskar, så i framtiden när det hela har rullat igång o så kanske det slinker ner nån fisk oxå om det passar ihop. har du nå spännande lägredjur i ditt saltkar ?
  12. pimo *som det känns som nu...* vi alla har olika inriktningar av intressen ;P fiskar är vanligt för mig, jag har hellre något annorlunda i min tank .. kan dock givetvis tänka mig o ha nån fisk längre fram..
  13. Hej och tack för välkomnandet. som det känns nu så är det tänkt att jag skall ha lägredjur i min tank. samt Levande sten. troligtvis blir det en 300-400L beroende på utrustningen.
  14. Hej Har nu surfat omkring i webrymden länge nog nu... komplett sida med otroligt mycket information. en sak som jag bara saknar är en tråd där det står om vad man behöver för utrustning om man skall ha en salt tank hemma. (inte dom trådarna där det står vad man kan ha utan vad man Måste ha) som en checklista ungefär.. blir lättare att få i hop allt då men pumpar skummare uv osv..
×
×
  • Skapa Ny...