Jump to content

papi

Medlem
 • Content Count

  676
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

20 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Patrick
 • City
  Stockholm
 • Antal år inom saltvatten
  1
 • Akvarievolym
  230
 • Akvarie mått
  65x65x55
 • Allmän beskrivning av dig
  Började med saltkar 2007 men har tidigare kört sötvatten i omgångar.
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  15

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kan ni rekommendera något i brist på alger?
 2. Matar du den ordentligt? Den vill nog helst ha en liten räkbit i veckan eller så. Anemoner är känsliga för förändring i vattnet och gillar tex inte vattenbyten. Viktigt då att det vatten man byter har samma salthalt och temp och att saltet har löst sig ordentligt. Byt gärna lite långsamt också!
 3. Tänk positivt! Du ar potential för världsrekord i överlevnad för sjöhare i akvarium
 4. Högt Ca brukar dra igång dom hos mig. Näring finns det oftast gott om i mina kar
 5. För fiskarna är det ingen fara men man bör vara lite försiktig med hanteringen av kolonianemoner. Inte farligt att ta på dem men att inandas/äta osv är inte bra. Har man öppna sår är det nog klokt att vara extra försiktig!
 6. Kanske kan placera en pump lite djupare och bara köra den då? Om du kan suga ut mycket gegga går det bra att byta tex 30 l /vecka men om du inte får med så mycket alger känns det overkill. Ge också haren en chans!
 7. Om suger ut en hink och låter den stå ett par timmar lägger sig algerna på botten och man kan hälla tillbaka en större del av vattnet i karet igen.
 8. Snyggt rev! Tänker så här. Om du redan har mycket alger kommer de vara bäst på att ta upp överskottet av näringsämnen pga sitt antal. När algerna blir uppätna får bakterierna mindre konkurrens och växer i antal. Nu blir det svårare för alger att komma tillbaka då näringsämnena först tas upp av bakterier. Sug ut så mycket alger som möjligt vid vattenbyten. Du matar väl med pellets? I så fall bör maten vara uppäten snabbare än med vanligt frysfoder. Skummaren. Gör rent den varje vecka och håll koll på att den har rätt vattennivå etc. Hur många turb
 9. Skiv och kolonianemoner är lätta och dessa är mjukkoraller! Och ja man kan ha flera. Kan inte hur indelningen skett men som du skriver så har havsanemoner tentakler med gift och kan fånga byten som de äter.
 10. Ett finmaskigt när typ myggnät borde fungera. Anemoner kan släppa också och flyta fritt, då är det stor risk att de hamnar i pumpen. Jag skulle inte rekommendera att introducera anemoner innan du känner att du har bra koll på det mesta och att karet är väl inkört och stabilt.
 11. Kul att haren gör sitt jobb! Har du några bilder så man kan se omfattningen av problemet? I nystartade kar ser man ofta olika faser när olika organismer kommer och går. Jag skulle kunna tänka mig att algerna till slut konkurreras ut av nyttiga bakterier.
 12. Hade varit borta några dagar på semester och när jag kom hem fanns det två stycken. Jobbigt värre för clownen Läste att detta händer ibland och störningar kanske är det som triggar. I mitt fall var det iaf tvärt om. Efter en tid med algproblem och mycket grottande så kom delningen när allt var stabilt och bra.
 13. Är det ett trägolv kan det vara en bra idé att ställa karet tvärs över reglarna som nämnts ovan. Har du ett betonggolv finns inga reglar och du kan ställa karet fritt. Egentligen bör kan man kanske ta en titt också så att det inte finns någon annan stor last på golvet på samma bärlina. Förutom karets vikt kan man tänka sig att några personer står nära det och tittar, då har man några hundra kilo till.
 14. Det heter väl även symptom i plural?
 15. Färgborttagningsmedel typ BUMS eller TAFF borde fungera.
×
×
 • Create New...