Gå till innehåll

akvarieshop

Avslutad användare
  • Antal inlägg

    15
  • Gick med

  • Senaste besök

Omdöme

10 Neutral

Profilinformation

  • Förnamn
    akvarieshop
  • Stad
    Stockholm
  • Akvarievolym
    540

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

  1. Hehe... där ser man. Jag skickar en pump till personen jag nämnde så får han kika på det. Men jag antar att Resun valt den intervallen av någon anledning, även om det inte finns något skäl som jag kan komma på på rak arm. Pumparna verkar ha en rätt stor potential, och det verkar som att de flesta håller med om att det skulle kunna bli en bra pump om tidsspannet blev längre samt controllerna fungerade som de ska. Det viktigaste i nuläget är självfallet att controllerna inte slutar att fungera, men lyckas vi fram ett litet "akvarieshop mod" vore det inte helt fel. Det skulle dock kräva längre tester m.m innan en sådan version skulle bli tillgänlig. Så det dröjer nog ett tag innan en eventuellt "uppgraderad" Resun Wavemaker släpps från vår sida. Vi får ta en sak i taget =) Acuario, får man fråga vilken pump från Grotech det var du använde?
  2. "Jo för att jag ville testa + att några till var intresserade av denna pump." Acuario, jag syftade på inlägg 150 med "Vilket är anledningen till att man inte tar in så många vid första tillfället". Tack för infon. Datrucka, det skulle vara jättesnällt om du kunde skicka ett mail till oss (kundtjanst@akvarieshop.se) och berätta vad problemet var. Vi har en elektriker som skulle kunna reparera eventuella fel i controllern eller kanske till och med modifiera dem så att risken för potentiella problem minskas. Vad tycker ni? Är det värt att hålla på och reparera controllerna? Eller är det bäst att hålla sig till Tunze? Tack för att ni delar med er av era erfarenheter, vi uppskattar det väldigt mycket!
  3. Vilket är anledningen till att man inte tar in så många vid första tillfället. Hur gick reklamationerna? Blev du nöjd med hur de åtgärdade problemen? Hur många menar du med några, och hur många var det från första början?
  4. Inte riktigt, du har nog blandat ihop det med vår pris. Dessa får vi förresten in i mitten av nästa vecka. Dock blev det endast 20 st denna gång...
  5. Där sprack väl teorin om att ingen av webbutikerna har ett eget lager, att grossisterna får göra hela jobbet osv osv ... (menar inte att du sagt det, vill dock minnas att jag har läst det här på forumet) Finns det någon här på saltvattensguiden som har testat någon av dessa SCH´s som kan berätta hur skillnaden uppfattades (dvs, före och efter denna kom i bruk)? Ted, självklart är den läcker men den kostar ju ca 50% av summan för själva skummaren. Vilket gör att man blir rätt motiverad att rengöra skummarkoppen 10 gånger/dag manuellt istället Nu börjar den komma igång i varje fall, och intrycket är väl så här: och sist men inte minst Ha en trevlig helg allihop!
  6. Har köpt skummaren ovan till det framtida systemet på ca 2800-3000 l. För tillfället används den till ett akvarium på endast 540 l, vilket är mer än tillräckligt. Funderar dock på om det är värt att även köpa till Deltec´s "self cleaning head". Tänkte därmed se vad ni andra tycker? Är det verkligen en bra idé att betala så mycket för denna funktion? Skickar med några bilder på skummaren, slänger även med några bilder på ca hälften av produkterna vi fick in igår (två pallar av tre och en halv). Gissa om vi blev förvånade när vi fick reda på att mer än hälften av de beställda produkterna från Tunze var restnoterade (ironisk) (Ursäkta den dåliga bildkvalitén. Det var första gången jag använde denna kamera)
  7. Har testat denna metod förr, men problemet jag hade då var att vattnet så gärna ville "hoppa ur" akvariet Det var därför jag tänkte kolla upp hur mycket han körde med. Mvh
  8. En skummare gör ju i princip samma sak som en våg i naturen, så det är ju bra. Jag kommer antagligen att komplettera waveboxen med denna metod. Blir ju Väldigt likt naturen då. Cirkulationen kommer att ligga på ca 60x akvarievolymen, men två av pumparna (tunze 6200) kommer att placeras bakom all LS, och LS:en kommer i sin tur att stå på PVC rör. Allt för att undvika döda zoner samt kvarvarandet av detrius m.m i akvariet. Jag var dock fundersam till hur mycket luft man skulle "pumpa ned" i akvariet när man testade denna metod.
  9. hehe... jag förstår. Kommer du ihåg hur stark cirkulation han använde (har för mig att det var 50x akvarievolymen), och hur mycket luft/h han pumpade ned i akvariet?
  10. Ok, tack så mycket för hjälpen. Men hur kommer det sig att du hoppade över denna metod?
  11. Hej allihop! Läste för ett tag sen om någon som använde väldigt stark cirkulation kombinerat med luftpump-ar för att en gång var fjärde timme (tror jag att det var) fylla hela karet med små bubblor vilket hade som syfte att dra med sig all skit i karet ned till sumpen. Är det någon här som har länken till personens hemsida? Tack på förhand!
  12. Förresten, du skulle även behöva extensionen pga djupet (http://www.akvarieshop.se/item_link.php?item_id=89989). Och du skulle nog lyckas generera en våg på 3-4 cm i ditt akvarium.
  13. Testa med att ställa frågan på RC. Roger Vitko (Tunze USA) brukar vara snabb med att svara på frågor rörande Tunze´s produkter. Problemet du antagligen får är ljudet, men hur mycket oväsen det blir låter jag dock Roger avgöra.
  14. "Är det någon som köpt Tunze Nanostream 6045 version 2? Den verkar ju finnas att få tag på nu och fixad." Enligt de som använt den ska den fungera utan problem nu. Det kan dock vara en god idé att vänta i några månader för att vara på den säkra sidan (vilket är anledningen till att vi inte tar hem dem, eller koralia ännu). "Båda 6025 och 6045 ska vara OK nu. Det är samma fix på båda... och de har korrigerat tillverkningen för båda. Den styrbara har jag däremot ingen uppgift på när de ska börja levereras" Tunze hade egentligen tänkt släppa den styrbara versionen inom några veckor (räknat från idag), men pga problemen de haft med nano stream pumparna har de skjutit upp release datumet, och de kommer nog ut först om ca tre månader.
×
×
  • Skapa Ny...