Gå till innehåll

Zhark

Medlem
  • Antal inlägg

    25
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Andreas
  • Stad
    Linköping
  • Antal år inom saltvatten
    1år började precis
  • Akvarievolym
    175
  • Akvarietillverkare
    Juwel
  • Antal år inom sötvatten
    10år
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    15

Zhark's prestationer

Nyfiken mandarinfisk

Nyfiken mandarinfisk (4/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Hej! Behöver bra tips på hur man enklast rengör på botten, har ganska finkornig sand och vill ha bort all "smuts".
  2. Ok, tänker mest på min anemon, men man kan väl kanske sätta den i ett annat kar så länge med det "gamla" vattnet eller?
  3. Tack för alla svar, är slutrekomensationen att byata allt vatten innan mer/ny fisk stoppas i?
  4. kan inte komma på något annat än att ja kört ett nytt flingfoder. Tycker att det ser "skitigt" ut i akvariet också..... Har aldrig "dammsugit" gruset eller skrapat alger....... Flingfodret ja kört med senaste 3 veckorna är Zera Vipan, killen på affären sa att det skulle vara bra......
  5. Har provat allt utom KH, hur mäter man det?
  6. HHJJJÄÄÄLLLPPP, nu har jag bara 1st clown och 1st frökenfisk kvar...... Men anemonen ser ok ut. Tips på preparat som man kan ha i karet? Den sista clownen ser inte heller frisk ut åker lodrätt ca 10cm under ytan och "chippar".........
  7. Som ja kan se det är det inga problem med dom, det paret har gått sen starten och är dubbla storleken mot det svarta paret. Funderar på om det kan vara läge att byta vatten varannan vecka istället för var fjärde som ja gjort nu.
  8. Nitrit Nitrat PH Salt Samtliga ligger på normal nivå som det alltid varit i akvariet. Tycker iof att färgen kommit tillbaka en aning, men jämfört med den andra är den fortfarande blekare. Har nu gått ca 2h sedan vattenbyte. Bifogar en bild.
  9. KAret har varit igång i 14månader utan problem, har 4st clowner, 2 frökenfisk samt en anemon. Anemonen är fin o stor. Vatten värdena ligger på det normala, gjorde alla tester nu på förmiddagen. Tempen ligger på 26grader. Har sett tendeser på vita strimmor på frökenfisken för någon månad sedan, men nu har det som sagt kulminerat över hela fisken. Hade tänkt att ta bort den helt om man säger så. Men tycker det är skumt att båda svarta clownerna bara lämnat in över natten. Matade som vanligt igårkväll och då var de hur pigga som helst. Har inte satt in något nytt eller börjat med någon ny metod. Har gjort ett vattenbyte på 10% nu också. Mycket märkligt då ja tycker anemonen borde visat några tecken om det varit någon obalans i vattnet.
  10. Hej! En av mina frökenfiskar är väldigt "blek" ser sjuk ut, någon som kan veta vad det är för något? Bör ja avlägsna den? Tror att det kan vara den som gjort att 2 av mina svarta clowner har lämnat in idag. Allt var som vanligt igårkväll, men nu på morgonen är det katastrof...... Snälla hjälp .
  11. ahh verkar klockrent, har du några bilder på det?
  12. Tack för tipsen wrang . Kör nog på fläktlösningarna, kylarna är ju dessutom inte gratis. När det gäller skummare så vill jag no ha någon som man har inne i karet hängande. Har sett några som man driver tillsammans med luftpump. Men är inte helt hundra på hur de funkar i praktiken. Då karet är så pass litet vet ja inte om man behöver ha en skummare för tusentals kronor.
  13. Hej. Har haft mitt 175l kar i 6månader nu, allt är frid o fröjd, dock har vi väldigt varmt på övervåningen där karet står, har kört lite egenkomponerade kylningar nu, men hade tanke på att kanske införskaffa en kylare, vill gärna ha tips på vad som är bra o inte kostar multum. Vill även ha tips på skummare till karet då ja fick tips på att skaffa även det.
  14. Hej! Har haft mitt 175l kar igång i snart 2månader, alla invånare mår kalas, dock börjar det bli rätt mycket trådalger, och skräp på botten. Är väl inte jättemycket men ändå. Vad bör man satsa på för djur som håller rent bäst? Samt hur många typ? /Andreas
  15. Hej. Finns det någon risk för att en anemon kan "ta bort" tex. alger osv. från ls? Endast en liten fundering som dök upp =D
×
×
  • Skapa Ny...