Jump to content

Snapper

Medlem
 • Content Count

  95
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Snapper

 1. Stefan, jag har köpt mina Zetlight hos Activa zoo (activazoo.se). Har man väl sett skillnaden på ramperna irl så är nog inte valet så svårt. Lycka till!
 2. Om jag minns rätt så måste du sätta ramperna i SLAVE läge först och har för mig att du gör det genom att trycka på IN knappen på fjärrkontrollen.
 3. Du behöver ingen nätdel om du ska använda den med ZT6600 då den drivs med ström från ramperna. Däremot behöver du skaffa audiokablar 3,5 mm stereo. Finns ex. på Biltema i olika längder. http://www.biltema.se/sv/Kontor---Teknik/TV-ljud-och-bild/Kablar/35-mm/35-mm---35-mm-2000033432/ //Thomas
 4. Tycker också nya Reefer-serien är grymt snygg och priserna är väl helt ok för att vara i Sverige . Funderar själv på någon av de mindre varianterna. Hittade youtubeklipp som visar rätt bra hur de funkar. Tyvärr kan jag inte tyska så ni som är hejare på tyska får gärna dela med er om det något spännande som sägs...
 5. Ja det fungerar utmärkt! Kommer lite bilder på hela karet om en två veckor när jag byggt färdigt revet. Tycker ljusspridningen är bättre och jämnare nu med två zt6600 än när jag körde med fyra Razor 120...
 6. Hittade lite mer info om controllern Zetlight zn1001 för upp till två ZT6600
 7. Kopplade ihop mina båda ZT6600 idag och tycker det blev snyggt så in i bängen! Är riktigt jäkla nöjd!!! Går att köra båda med en fjärr, så efter grundinställningen kan jag nu styra/ställa in båda samtidigt om jag håller fjärren i lämplig vinkel. Ska dock beställa duo-controllern snarast då jag vill ha sunrise/ sunset över två ramper, dvs den börjar i ena änden av rampen och går sedan sakta över till nästa.
 8. Ja det ska den Om du kollar på länken i mitt förra inlägg och på tredje miniatyrbilden så står det lite vilka ramper som den passar till.
 9. ZN1001 heter den (eller zn1004 om du tänkt köra fler än två) http://euro.zetreef.com/producto/controlador-zn1001/ I butiken jag köpte rampen sa de att styrenheten nog går att beställa om ett par veckor, så det passar mig ganska bra.
 10. Har inte hunnit testa med två ännu, men rapporterar när jag fått loss tummen Bör funka att hänga ihop två stycken med rundstång i stål el liknande. Skulle det bågna lite så bara bocka den lite i motsatt riktning. Tror att båda reagerar på samma fjärr direkt ur kartongen så bara du står i läge så de kan ta emot signal från samma fjärr så bör det gå. Ska köra så (om det funkar som tänkt) tills jag kan beställa den externa styrenheten så jag kan köra soluppgång mm över båda.
 11. Jepp, kommer köra båda över samma kar. Har tänkt att bara koppla ihop dem med rundstänger av samma dimension som stativet. Bör funka bra Har inte hunnit/orkat testa med båda zt6600 ännu då jag rev ner mitt rev för någon vecka sedan då jag tänkte testa en ny scape jag varit sugen på ett tag. Givetvis gick det åt grymt mycket mer revepoxy än jag räknat med (såklart), men får en ny laddning i veckan som förhoppningsvis räcker till så jag kan få färdigt i burken. Så hoppas kunna visa lite bilder på både belysning o rev när det är färdigt.
 12. Kul Ronnie! Har precis beställt min andra ZT-6600 så det blir nog snart en uppdatering i tråden från mig också!
 13. Har du fått testresultaten ännu Henrik? Eller hur lång tid tar Triton Labs på sig med testerna? Spännade att se resultatet!
 14. Riktigt jäklarns bra, hehe
 15. Ja, här är det bara glada miner både i och utanför karet
 16. Liten uppdatering som lovat, efter att ha haft min Zetlight zt6600 igång nu drygt en månad. Har pillat lite med att finjustera de fyra olika kanalerna så ljusbilden passar min smak o tycke för dygnets olika delar och tycker det blir om möjligt ännu bättre o ger riktigt "goa" färger på fiskar o koraller. Blixtfunktionen blir kanske mest att man flashar med när polare är på besök . Däremot är molnfunktionen minst lika poppis fortfarande och uppskattas dagligen av alla här hemma, vilket oväntat inneburit att frun i huset för första gången flaggat för ekonomiskt stöd till hemmarevet och då till köpet av en zt6600 till. Yeeeees!!!!!!
 17. Här finns lite tips http://www.whitecorals.com/shop/en/How-to-Keep-Acanthastreas.html
 18. Har ingen zt6500 men skulle vilja rekommendera storebror zt6600 till ditt kar. Den är ca 69 cm och med ben så skulle den sitta som en smäck på karet. Då det är ca 8 cm in från varje kortsida till LEDsen börjar, så blir det nog precis lagom :-) Ett stort plus är ju också att storebror har ett ännu bättre spektra.
 19. Har inte hundra koll på detta men tror inte det finns något färdigt rampkit för att fysiskt montera ihop två eller flera ramper. Däremot ska det finnas ett Zetligth styrsystem för upp till fyra ramper (Zetlight Controller ZN1004). Vad gäller Apex+ så finns det en ny dyrare modell på gång någongång framöver (i alla fall i USA) som är APEX+ certifierad, och sedan den vanliga modellen som lär vara APEX Ready (men nog inte certifierad) http://www.3reef.com/threads/up-close-with-the-zetlight-q-maven-led-fixtures.149709/. Skillnaden är väl att med den förstnämnda kan man styra lite fler funktioner. Läste på något US forum att man lär kunna uppgradera till Apex+ från standardmodellen om man vill framöver.
 20. De finns på dogman.se, så de butiker som har dem som leverantör borde kunna ta hem till dig.
 21. På kortsidan av rampen är det ju två hål för benstativen. Sätter du en rundstav med motsvarande diameter i hålen så bör du kunna koppla ihop två ramper (då inte den sidan som har strömkabel) utan större problem och det skulle då bli 138 cm. Dock blir ir mottagaren för den blå ledlisten lite svårtillgänglig då, så det skadar nog inte med 1-2 cm luft emellan ramperna. Går givetvis att sätta ihop dem på vilken kortsida man önskar och med bara några centimeters mellanrum mellan ramperna.
 22. Jag köpte den större modellen zt6600, gav 5195kr. zt6500är en mindre lite enklare variant någon lusentapp billigare http://activazoo.se/zetlight_led.html. Är nog TMC's budgetvariant på zt6500 som du tittat på.
 23. Vet, jag kollade upp detta innan jag beställde min zt6600 ramp då de ser likadana ut. Om jag fattat det rätt så när TMC fick agenturen för Zetlight så körde man den under eget namn, dvs V2 iLumenAir och ändrade också (tyvärr, för de som bor i England) innehållet till det sämre enligt de flesta (kass för saltvattensakvaristen, men kanske bättre då för sötvatten??!). Mindre kräm, inga blå Cree, inga Violetta (410-420), och inte samma vita. Dvs ljuset från en V2 iLumenAir 900 är inte jämförbart med zt6600 mer än till utseendet. Hade själv inte haft minsta intresse att hänga en V2 iLumenAir över mitt kar med tanke på skillnaden i spektra. Sett stor frustration på något forum för de som genomskådat detta och försökt importera den "riktiga" Zetlighten till England men i flera fall fått kalla handen pga TMC's agentur. Finns lite mer att läsa här om Zetlight TMC Maxspect mm: http://aquarium-digest.com/page/4/#maxspect

Saltvattensguiden


Organisationsnummer: 802438-6222
E-post: admin@saltvattensguiden.se


 • Ordförande: nike83
 • Kassör: Tribiani
 • Tekniskt ansvarig: ormet
 • Medlemsansvarig: kaptenen
 • Annonsörsansvarig: danne031
 • Våra betalningsalternativ


 • Swish: 123 268 41 16
 • PayPal: kassor@saltvattensguiden.se
 • Bankgiro: 220-3503

 • Aktuell programversion


  IPS Community Suite 4.4.10
  Tapatalk 1.6.3

  ×
  ×
  • Create New...