Gå till innehåll

Christern

Medlem
  • Antal inlägg

    38
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Abc
  • Stad
    växjö
  • Akvarievolym
    0

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

Christern's prestationer

Givmild kirurgfisk

Givmild kirurgfisk (5/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Åker en hel del till USA i jobbet. Brukar beställa diverse prylar (elektronik och fiskegrejor) och portorderföretagen skickar till hotell. Funkar alltid jättebra. 110V bryr jag mig inte om längre, finns ingenting man inte kan lösta med en juste transformator. Classe kan stå till tjänst här och det är ju inga megawattbehov för akvariegrejor. Har även fått saker skickade från USA direkt till Sverige. Pratar man med företaget brukar de skriva ett mycket lågt värde på följesedelen. Amerikaner är MYCKET förstående gentemot folk som vill undvika skatter/tullar Vill ha! http://www.nanotuners.com/product_info.php?cPath=23_53&products_id=153 Och det här till jobbet! http://www.nanotuners.com/product_info.php?products_id=152
  2. Hittade denna shop på nätet. Finns en hel del skoj här! http://www.nanotuners.com/
  3. Undrar lite vad som räknas som gränsen för nanokar? Vid hur många liter övergår nanokar till att bli microkar/motsv?
  4. Liknar inte denna JULA dito? http://www.tritonakvarium.se/product.asp?product=589⊂=0&page=1
  5. Nån som tror att det är möjligt att ha en jättemussla i ett RSM? Om så är fallet, huru göra? Nära ytan - mycket ljus?
  6. Keep us posted! Vore häftigt dock om man kunde ha en 50-liters sump i skåpet under
  7. Det kanske redan har besvarats i den här enorma tråden (men jag kunde inte hitta det). Går det att koppla till en sump till Red Sea Max samt finn det möjligheter att även använda en påfyllningsautomatik?
  8. Lustigt! När man ser denna fantastiska burk undrar jag vad det finns för skäl att skaffa sig en större? Hjälp mig, någon, att motivera det!
  9. Var på JULA i helgen. Såg att de sålde en komplett 70W metallhalogenarmatur för 899 spänn. Tror ni det är något att ha (för akvariebruk)?
  10. Hur menar du här? Nått i stil med detta (sett från sidan)? Silikonlimmat? 0 000 000000 Äsch! Mjukvaran vägrade acceptera det triangelformade upplägget men nollerna enl ovan samt lika mycket spegelvänt Är inne och inspireras av Reefcentrals "Tank of the Month". Helt otroliga grejor där! Finns det svenska tankar som matchar dessa monstruösa burkar? MCE600 går det också att koppla ozon till. Är detta värt att göra? Finns det någon förgiftningsrisk?
  11. Det kanske har nämnts tidigare i den här tråden men Akvarie leasing i Sumpan säljer Red Sea Max för 7900 inkl skåp. Finns det någon billigare i Sverige?
  12. Skönt med lite support. Undrar vad Madame kommer att säga? Inte heeelt säkert att hon är lika stödjande som människorna som rör sig här på forumet. Du har rätt med cikulationen. Tänker ha dessa som bas men funderar på att komplettera med Tunzes 7000litare med "vågfunktion". Hoppas det blir lite mer pulserande liv i burken då.
  13. Till sist slog jag till. Var iväg och beställde prylarna jag behöver för att starta. Helglasakvarium b80xd80xh50 med en inbyggd 20l behållare för att ersätta avdunstat vatten Arcadia 80 cm 4xT5 belysning Deltec MCE 600 4x1000 liter cirkulationspumpar UV-C (Älskar UV. Använder det även i min sötvattensburk) Apparatur för att automatiskt fylla på avdunstat vatten från behållaren i burken. Samt annat smått och gott. Dröjer några veckor innan akvariet är färdigbyggt men nu är det på rull (till sist...) Har tänkt sätta belysningen "på tvären" då jag har planerat att revet skall "komma ut ur väggen" som en ås och vill få så mycket ljus som möjliget på åsens topp. Akvariet kommer således att vara synligt från 3 håll genom likstora rutor. Planerar inte att ha stenkoraller och andra mycket ljuskrävande varelser men vi får väl se längre fram... Avser att ha väldigt mycket levande sten i akvariet. Tänkte grunda med ett antal kilo död levande sten på botten och sedan fylla på med levande sten från några olika ställen för att maximera chanserna för biodiversity. Har hört lite olika uppgifter om hur lång tid det tar för död LS att bli levande igen. Allt från 1 månad till ett år. Nån som vet? Har hört från en del att faxekalk är bäst att ha i grunden men intuitivt tycker jag att död LS borde vara bättre. Bakgrunden, vad blir bäst där? I sötvattensburken har jag en BTN slimline. Kanske den ljusa version av den skulla passa bra här?
  14. http://www.deltecaquariumsolutions.com/documents/NanoFlyer_8.pdf
×
×
  • Skapa Ny...