Jump to content

Arcticreef

Medlem
 • Posts

  1,565
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Arcticreef

 1. Mitt (om ett par år, hoppas jag…)
 2. Visste ni att Leffe precis dragit igång tillverkning av skummare som drivs av en förbränningsmotor? Han hävdar att elmotorer är ”knapsu” (vad nu det betyder)
 3. Jag gillar vintageprylar och mest av allt gamla luftkylda turbeller. Tyvärr är det lite för mycket fart på min nya 4002 och skulle behöva adapter o controller för att dra ned på farten. Finns det någon som har en uppsättning av den typen liggande som ni vill bli av med?
 4. I samband med en landning häromsistens så virvlade det upp en del detritus i akvariet. Detta bekymrade Leffe. Han behöver nu en ny pilot som är bättre på mjuka landningar och med erfarenhet av Gulfstream IV.
 5. Lite överallt. Just nu i Leksand men snurrar mellan Stockholm, Esbo o Miami. Hade till nyligen två burkar, en i Esbo och en i Sthlm. Fick tyvärr lägga ned sthlmsburken tillfälligt. Båda söt, tyvärr. Men planerar en saltburk av det mer experimentella slaget för Sthlm. Det är bara en övernattningslägenhet så den måste vara extremt lättskött. Annars har turen att ha en viss akvariehandlare på krypavstånd... hur går det själv?
 6. Leffe går från klarhet till klarhet. Som ni kanske vet installerade han en SPS burk i sin privatjet häromåret. Nyligen meddelades det att han även installerat en ROI anläggning i planet som kondenserar fuktigheten ur luften på 12000 meter. Så i samband med en weekendtripp till maldiverna lyckades han utföra ett 70 procentigt vattenbyte i burken (900 liter) över Afrika.
 7. Storleken gör väl ett de utgör en rejäl biomassa? En död sådan borde väl kunna ställa till det?
 8. är det trevliga scavengers? Utsträckta är de nog mer än 3 dm långa.
 9. Fångade just dessa maskar med hjälp av en plaströr/damstrumpe fälla som Greger designat med en silverside som bete. Nån som vet vilken art det är? De är rejält stora. Kolla in gummisnoddarna för jämförelse.
 10. Mitt intryck är att sockorna inte bara filtrerar bort partiklar i vattnet utan även fungerar som substrat för bakterier som avlägsnar näring ur vattnet. Det vore kul att sätta fart på fotosyntesen inne i strumpan med en dränkbar belysning?
 11. Intressant ämne! Finns det någon information om hur BTAs i naturen brukat uppföra sig? Bubblor eller inte?
 12. Har väl inte snorklat sådär jättemycket men har sett i stort sett allt jag har i burken ute i naturen. Med ett undantag: glasrosor! Om man vill se sådana i naturen, vart skall man då titta?
 13. Rollermat har jag efterlyst i flera år!! Finns inte här i USA än, tyvärr. Jag kanske skall tillägga att jag inte kör dem hela tiden otan kanske 3/7 dagar.
 14. Själv använder jag 200 micronsockor. Kombinerar det med lite ättika i vattnet. Det är utan tvekan det effektivaste sättet jag har funnit för att få ned näringsnivåer samt att förvandla vattnet till "flytande luft". Vad har ni för erfarenheter?
 15. Javisstja, så var det. Rock'n'roll!
 16. Visste ni att Leffe är en riktigt duktig gitarrist? Den var i den funktionen jag lärde känna honom -77. Det ryktas att han precis ersatt Ron Wood. Bildbevis kommer!
 17. Haha! Har legat lite lågt ett tag men nu är jag igång igen!
×
×
 • Create New...