Gå till innehåll

rasu

Medlem
  • Antal inlägg

    24
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Rasmus
  • Stad
    Lomma
  • Akvarievolym
    250

rasu's prestationer

Nyfiken mandarinfisk

Nyfiken mandarinfisk (4/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. på min förpackning står det endast att man skall fylla på med 5ml per 100 liter en gång i veckan eller om man vill öka så står det varje 5 ml per 10 liter vatten ökar konsentrationen med ca 2 mg/L. Och det står inte någon max ökning per dag som det brukar. Men då antar jag att detta är problemet. Vad bör jag göra åt detta ?? är det bara att fortsätta öka med 5ml per 100 L en gång i veckan??
  2. Jag har tidigare inte fyllt på strontsium vilket inneburit att jag haft 0 i stronstium. Nu när jag köpt en acropora så insåg jag ganska snabbt att den behövde detta ämne. Den började bli vit. Jag kollade de testerna som jag har och de ända som inte stämde var magnesium och strontsium. Jag fyllde på magnesium och sen strontsium. Dock blev acroporan väldigt fort vit nu. Från att bara ha topparna vita blev hela acroporan vit på bara någon dag. Kan detta bero på att jag fyllde upp strontsium från 0 till 10 mg/L på tre dagar eller är det något ämne jag kan ha missat som denna korallen vill ha??
  3. Jag har precis köpt ett RMS eftersom mitt förra kar läckte. Jag märker att skummaren som patrick skriver inte skummar som den borde och har tänkt att gör de ändringa du gjort men vad är meshmod och var kan jag läsa om det??
  4. tar upp denna diskution igen eftersom det inte riktigt blev som jag tänkt mig. nu får jag utan problem bort den luft fickan men det som nun är problemet är att jag får en hävert i det röret ner till sumpen. Detta gör då att när vatten ytan kommer ner till böjen blir det en liten virvel runt kanten in i böjen så det låter fruktansvärt mycket. Någon som löst detta på nått smart sätt. Känns som jag testat det mesta men tydligen inte.
  5. Jag tänkte bygga en sump till mitt akvarium. mitt akvarium är just nu på ca 250 l och jag tror att sumpen kommer vara på ca 50 - 80 l. borde jag låta det nya vattnet stå i sumpen några dagar/veckor eller är det bara att köra igång??
  6. ok jag tror jag fattar. ska testa detta och se vad som händer. tack för hjälpen.
  7. det låter ju smart men vad för pump? Jag vet inte riktigt hur känsliga pumpar är men om man har en pump för vatten och den suger ut luft vad händer då och tvärtom. eller är det bara min rädsla för att ta söndersaker som spökar?
  8. Jag håller på att göra en överrinningsbox och efter några fel som man gjort så tänker man på några små detaljer som gör det hela lite bättre. nu till mitt problem som har uppkommit. Jag har två böjda rör i den yttre delen av överrinningsboxen. böjarna är två 90 graders som är ihopsatta till en 180 graders. detta gör ju att det blir en luft fick i den böjen. hur har ni andra löst detta problemet? hur får ni ut luften ur röret?
  9. Jo det kommer min sump klara av men min tanke är nämligen att sätta retur röret ganska långt ner i akvariet så skulle jag inte borra hål i röret så skulle det kommit ca 150 l i sumpen. med tanke på att mitt akvarie är 100 liter så tycker jag det blir lite stor sump
  10. Tack för snabbt svar. att borra ett hål i röret låter ju faktiskt ganska bra och lätt
  11. Jag jobbar på plannering av en sump. och undrar om man borde ha en backventil på pvc röret från retur pumpen? Om man har hela retur röret fullt med vatten och pumpen stannar för att överrinningsboxen är igensatt och nivåvakten når den övre nivån, skall ju inte sumpen svämma över. Hur har ni andra löst detta?
  12. Jag har ringt runt och frågat efter tankgenomföring i nästan alla akvarie affärer i malmö området idag. ingen har mer än zoogiganten som har 40 mm eller större. någon som vet var man kan köpa 32mm? Jag har nämligen begränsningen att det max får vara 49 mm vid den största diametern på genomföringen (tror det är muttern som är störst). någon som vet vilken storlek det är jag skall använda på genomföringen för att komma under 49 mm vid den bredaste punkten samt var man kan köpa den i malmö onmrådet eller på nätet.
  13. Daniel har du hittat någon som säljer acrifix 116 i malmö området?? jag letar nämligen efter det nu när jag skall sätta igång med mina projekt och det verkar inte vara det enklaste att få tag på. eller är det någon annan som vbet var man kan beställa det ifrån via nätet?
  14. Moderator's upplysning: Hejsan Rasu. Är nu inloggad i din profil och det funkar bra här ifrån med de felen du skriver. Alltså inga problem från denna datornmvh Teknik Moderatorn Wrang
×
×
  • Skapa Ny...