Jump to content

Björn 530

Medlem
 • Content Count

  160
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Björn
 • City
  Stockholm
 • Akvarievolym
  350
 • Akvarie mått
  121x51x66
 • Akvarietillverkare
  Juwel RIO 300 (nya versionen)
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  Maxspect razor 160W 16000k + T5 ramp med ett ATI AquablueSpecial 54W och ett T5 ATI Coral Plus 54 W samt en st MH/T5 combo, Giesemann infinity 1x250 (BLV 14000k/2x24w ATI Blue Plus/Red Sea REEF-SPEC Actinic)
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Deltec MCE600 "nya" modellen 400 l/h luft
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  95-100

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bortskänkes. Ena luftutblåset har anslutningen gått av. Det går ev. att limma då lilla plastbiten finns kvar. Hursom står du utan har du i alla fall något. Kom och hämta vid globen i Stockholm.
 2. Här hittar du rören till bra pris http://korall-planeten.se/ljus/T5 Jag använder även Ati blue plus http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?t=1797772 med bra resultat så ett ATI Coral Plus och ett ATI Blue plus borde bli bra.
 3. Björn 530

  Levande foder

  Jag testade med levande vita mygglarver men det var bara flavescens som åt kejsarna var inte intresserade.
 4. Naturligtvis bäst att skumma 24/7, näst bäst köra nattetid vilket "alla" vet men jag vill framföra för den som är trött på skummare som låter att det funkar utmärkt att stänga av den under de tider jag skrev under de förutsättningar jag skrev (samt naturligtvis att man använder en bra skummare när den väl går). Har någon egen erfarenhet (och ej teorier) av att stänga av sin skummare halva dagen (gärna dagtid) är det kul att höra era erfarenheter.
 5. Tips för den som vill ha ljudlös skummare - stäng av den:) Jag har sedan två månader min skummare avstängd under delar av dygnet och har inte märkt någon större skillnad. Jag kör skummaren vardagar 0700-1900 och helger 1000-1800 med timer och det fungerar hur bra som helst. Jag har hårda, mjuka koraller och några "svåra" fiskar. Har mycket sten vilket jag kan tänka mig är en förutsättning för bra ballans och det är naturligtvis viktigt att inte hoppa över vattenbyten men hittils är jag nöjd med att ha ett helt ljudlöst akvarium under vissa delar av dygnet. En hlp intervall kör dygnet runt men
 6. Nu har en av mina Lysmata amboinensis också satt sig på en sten högt upp, med baken upp och skakat ut de just kläckta larverna (massor av larver). Är det någon på Guiden som lyckats att få en eller annan att överleva? Tips på länk där man kan läsa om hur man lyckas (nästa gång det sker) utöver vad som beskrivs i denna länk?
 7. Det går ju också att köpa en upphängningsanordning som du skruvar fast i väggen om du inte vill förstöra taket mer. Tror dessutom att en upphägningsanordning med väggfäste tål högre vikt än vanliga plugg med skruv i taket. Har dock för mig att en röd plast plugg i hårdbetong skall klara 40 kg vid drag rakt ut så jag kanske överdrev men vill du ha något liknande så sök på nätet. Hittade ex. ett par på fastlight, http://fastlight.co.uk/acatalog/Hanging_Kits.html#a250 Bifogar en bild på hur det blev hos mig dock annat fabrikat (troligtvis Elos, köpt på guiden).
 8. Är det vanligt att göra uppehåll i matningen och i så fall varför? (Köpte för en tid sedan en Eheim 3582 där man vid programmeringen kan stoppa alla programmerade utfodringstider för resp. skruv i 24 timmar. Har inte tänkt på detta tidigare utan matat varje dag och fiskarna mår bra. Min fundering är varför skall man göra en paus i matningen, för att få bättre vattenkvalité eller blir fiskarnas hälsa bättre av lite fasta då och då?)
 9. Tack för tipset. Kan vara bra att variera platserna firrarna hittar maten på kanske så skall prova med gummisnodd vid tillfälle. Gör det själv konstruktionen är annars bra för mig som tycker det är skönt att slippa blöta händerna varje gång jag matar med seaweed.
 10. Mina kirurger slet ner min klämma hela tiden. Tog bort sugproppen och monterade klämman på en vanlig Eheim upphägningsanordning. komplettera med ett litet plaströr och klämman sitter helt fast. Bifogar bild på upphägningen om någon annan har samma problem och vill fixa lite gör det själv.
 11. Utökad akvarie information

  Mg1335

  Ca430

  Kh8.6

  Nitrit0

  Nitrat0,13

  PH8.5

  phosphate0

  Salt: FaunaMarin professional sea salt

  Tester: Salifert

  5 % vattenbyte var 7:e dag d v s ca 20 % per månad

  Tillsätter: Mg, Ca och Kh mäts och buffras var 7:e dag.

  Automatisk påfyllning

  Tunze osmolator Universal 3155

  Osmos (övervakas av en RO TDS monitor)

  R/O picobello 190L/dygn med Silicatfilter

  Mat

  Varierar nedantående utbud, två-fyra ggr per dag

  Torrfoder: Ocean nutrition formula one och two

  Sjögräs: brown, green and red seaweed från Ocean nutrition.

  Fryst foder: Ocean nutrition myssis, artemia och marine mix.

  Korallmat:Tropic Marin Pro-coral zooton en gång per vecka

  Cirkulation

  Turbelle nanostream 6095 med Tunze Multicontroller 7096

  Turbelle nanostream 6055

 12. Ok tack för tipset, skall prova med en tandborste nästa gång.
 13. Hur gör man bäst ren skummarkoppen till sin MCE600? Själv blir det med en typ av scotch bright med vit skrubbsida men tycker det är svårt att få bort all smuts. Finns det något "verktyg" från deltec som underlättar rengöringen?
 14. Sänder privat meddelande.

 15. Säkert de som vet mer än jag men jag skulle tro att det beror på för dålig syresättning (för klen skummare) och lite för dålig cirkulation i karet.
×
×
 • Create New...