Gå till innehåll

Mattias.Widell

Medlem
  • Antal inlägg

    60
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Helt ny i förpackning specialbeställd 75 cm hög aluminium ställning med kopplingsdelar från danska kvalitetsfabrikatet Porsa. Perfekt för den som vill ha plats för sump under akvariumet eller Co2. Betalade själv 2500:- för ställningen och eftersom det är svårt att få tag i en med specialmått är priset jag säljer den för samma som jag betalde för den. pris 2500:- Mattias Widell tel 0704-962497
  2. Hej Säljer en friköpt 5 kilos aga flaska som är halvfull, ny full kostar 2700:- plus frakt för farligt gods. Säljer den komplett med bubbelräknare, magnetventil, regulator, ca 2 m extra slang och tunze diffusor. alla delar från aquaristic.net i Tyskland förutom gasflaskan då. Pris för allt 1500:- mobil 0704-962497 finns i Lilla Edet
  3. Giesseman 1x150 w MH och 4 x 24w lysrör. 6-7 år gammal kanske använd under 2-3 år, funkar utan problem, så nära ny skick man kan komma efter denna användningstid då enda defekten är brun lack runt själva glaset på MH lampan. Det blir så med tiden av sig självt tyvärr, annars inga märken eller dyligt. Säljes för 1500:- två extra rör för röda färger följer med om så önskas. Skickas helst inte men om så blir fallet inte utan att köparen betalt lampan plus frakt i förskott.
  4. https://www.cyberzoo.se/ Jag fick hem min aluminiumställning i dag efter ca 1 veckas leverans tid, den är av fabrikatet Porsa och har måtten L150xD60xH75. Priset blev 2500:- med frakt å det tycker jag inte var farligt.
  5. Ringde nu igen och sa som det var att jag kommer borra glaset själv och koppla med pvc-rör ner till filtret, sa aldrig sump eftersom hon troligtvis inte vet vad det är för ngt. Försäkringen täcker oavsett som tur är, hon sa att dom inte gör skillnad på hemma byggen och butiksköpta system utan det går under samma "vatten läcka från akvarium". Det var en tjej på skadeavdelningen jag pratade med och inte bara ngn i växeln plus att jag har samtalet inspelat och kommer spara det så det borde vara lugnt.
  6. Man vill ju veta INNAN så inte olyckan e framme och så vill hyresvärden ha 300,000:- för att renovera skadorna på lägenheten och så får man veta att försäkringen inte täcker! Den sitsen vill man ju INTE hamna i!
  7. Jag är också pessimist hehe så därför jag ringer och kollar och även spelar in samtalet
  8. Dessa två butiker har jag vart i kontakt med för att få veta om dom säljer akvarium med måttbeställda färdigborrade hål vid önskemål. Jag frågade om ett 540 L med aluminiumram och om dom kunde erbjuda ett sådant med ett 60mm färdigborrat hål i botten. Det var inga problem och 7h-zoo.se tog 179:- per hål. https://www.7h-zoo.se/category.html/akvaristik-akvarier-aluram Nols Ciklidhobby tog 250:- https://www.ciklidhobby.com/
  9. Japp jag tänkte leta reda på en spillbit för att få känslan för det hela innan jag borrar i skarpt läge så att säga hehe
  10. Ja folksam verkar vara bra dock kom jag på att jag missat hela grejen, jag missade ju att säga att det är jag själv som skall bygga ihop systemet. Borra karet och förse med pvc-rör ner till sumpen´, jag får ringa i morgon igen å säga som det är och hoppas på att svaret fortfarande är att försäkringen täcker om olyckan skulle vara framme. Sist jag hade salt köpte jag grejerna av en som heter Jörgen och hade butiken Reefcenter då kom han hem till mig och borrade och byggde ihop allt, var ju med och borrandet var ju lätt som en plätt bara att inte trycka för hårt och kyla med lite vatten.
  11. Ringde Folksam och frågade och försäkringen täcker enl tjejen jag fick prata med, hon lät dock undrande när jag sa borrat i botten i glaset. hehe Hon dubbelkollade med skadeavdelningen och försäkringen täcker oavsett om det är borrat enl henne, i det fall den inte täcker är det för att man använder att akvarium som är slut där silikonet lossat av ålder tex och man har vatten i det ändå. Men jag frågade igen om den täcker trotts att akvariumet är borrat i botten och kopplat med rör till filtret. "jaa då" svarade hon. Jag har samtalet inspelat och kommer spara det som trygghet för framtiden
  12. Japp det borde vara så och en akrylskiva var tanken för att som du nämner skydda mot vassare punkt tryck.
  13. Sist jag hade saltvatten var det ett 720 liters med borrad botten och 200 kg levande sten. Försäljaren sa att det var ingen överdrift det klarar akvariet lätt och det var heller inga problem. Nu är jag sugen på att börja igen och har då tänkt mig ett aluminiumakvarium som sist ståendes på aluminiumställning, ett 540 L med 60mm borrat hål i botten som i mitt förra 720 L. Alltså är det ngn som vet hur många kg man vågar ha i? Jag tänker att 100 kg borde ju funka bra om det funkade med 200 kg i mitt förra 720 liters? Ramakvariumet jag kollade nu har 10mm bottenglas och 8mm på sidorna. Antar att mitt förra 720 liters hade 12mm botten och 10mm på sidorna som väl är standard på ett sådant ramakvarium?
  14. Blev lite nojig och undrar hur det är vid vattenskada från akvarium som man själv bottenborrat? Har ju inte råkat ut för detta men det var en fundering som slog mig. Ngn som vet?
  15. https://www.7h-zoo.se/category.html/akvaristik/bord--stativ/aluminiumstallning
  16. Eller va fan här hittade jag en sida där man kan specialbeställa bänk efter eget mått! https://www.7h-zoo.se/category.html/akvaristik/bord--stativ/aluminiumstallning
  17. Dom nedersta tänkte jag inte förlänga det är dom över jag tänkte förlänga. Det jag tänkte var om man behöver en kraftigare profil för att stabilisera bänken men det vette fan om det finns med passande förstärkta knutar?
  18. Japp det var så jag tänkte, sätta fast den i väggen för stabilittet. Det BÖR ju lösa eventuell risk tycker jag.
  19. Hej Kom på som jag själv tycker en jävligt smart ide! Jag vill ha en aluminiumställning som är hög men det finns ju inte verkar det som. Om jag istället köper 2 st och tar delar från den andra så kan jag bygga ihop det hela till 1 st som är ca 75-80 cm hög vilket ju blir PERFEKT! Frågan blir ju då nu istället om aluprofilerna och knutarna kommer hålla för den extra höjden? Som jag tänkte så tar mitt-stagen från dom två extra och sätter som ben. Det blir ju dyrt men det verkar ju inte gå att beställa en färdig ställning med egna mått så vad göra liksom?
  20. Ok Jag köpte en regulator på aquaristiq.net då borde det passa alltså? Var lite rädd att den bara passar på typ såna där fjutt tuber från typ Sera el liknande och inte på riktiga flaskor.
  21. Någon som kör med 5 kilos aga flaska? Skulle behöva veta om min regulator passar till en sån så om ngn har yttermåtten på gängan där man kopplar på regulatorn på tuben så skulle det uppskattas? :-)
  22. Hej, jag skall köpa en Giessemann metallhalogen armatur, Infinity 1x150w mh + 4x24w t5. Helst vill jag ha en vit armatur, men läste i ngn säljes annons om en Giesseman Nova II 250w där färgen flagnat ned till. Å skall jag köpa en armatur för över 5000:- spänn så vill jag ju inte vara med om att färgen lossar med tiden! Så vad säger era erfarenheter kan jag köpa en vitlackerad armatur utan att behöva tänka på att lacken kanske lossar om ngra år pga armaturen blir så varm? Tack på förhand för era synpunkter. Mvh /Mattias
×
×
  • Skapa Ny...