Gå till innehåll

bo1000

Medlem
  • Antal inlägg

    64
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Bo
  • Stad
    Visby
  • Akvarievolym
    350
  • Vilken uppsättning av ljus använder du
    4 x 39 w, aqua medic 3 st 15.000 och 1 blått
  • Om JA vid skummare - Vilken
    Aqua Medic
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    40

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

bo1000's prestationer

Saltentusiast

Saltentusiast (6/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Hej. Håller på att fixa sump till mitt Juwel 350. Byggt bänk av stålprofil och kommer att köpa komplett sump, Aqua Medic Reef 1000. Anledningen är att få bort tekniken från karet och få teknik som klarar hög belastning.
  2. En uppdaterad bild på min drake som nu vuxit på sig lite
  3. Hej. Har lagt en beställning och kan återkomma med en bedömning. Spec till rampen finns i deras katalog, vita 12.000 och dom blå upp mot 25.000. Bilderna och spec på länken visar sötvattensrampen.
  4. Hej. Har några nytagna bilder på mina kar, ett revkar och ett fish only. Revkaret har varit igång ca 2 år och fish only karet ca 4 månader. Revkaret fungerar bra, inga tillsatser utan endast byte av ca 10 % vatten i veckan. Gör inga tester förutom salthalt som ligger på ca 1,025. Fish only karet är svårt att få att fungera, dels på hög belastning och snabbstart. Tog ca en vecka att starta med död levande sten, otvättad korallsand och fisk efter en vecka. På grund av fiskvalet går det inte att hålla någon städpatrull. Har dock sedan en vecka stoppat i en sjöborre för att bli av med lite alger som frodas i karet. Skall bli bättre på att sköta vattenbyten vilket idag sker allt för sällan. Bosse
  5. Fick med o-ringar som jag monterat. Har bara haft igång den några dagar och den har ännu inte börjat producera något skum, men vad jag förstått behöver skummaren ett par dagar för att börja skumma. Tack för din hjälp-Tummen upp Roger. Du har möligtvis inte något tips på städpatrull till ett fish only kar? Kommer att ha en igelkott, drake och en niger som inte är komplativa med normal städpatrull. Bosse
  6. Tack. Skall försöka få gallret på plats och lägga på en finare filtermatta ovanpå den blå svampen. Vattenpelare, menar du vatten eller skumpelare? Låter inget vidare att microbubblorna tar så lång tid att försvinna. Bosse
  7. Hej. Har gjort om mitt Juwel 260 till saltvatten och installerat en Juwel skummare som jag inte kan få att fungera. Finns det någon på guiden som har erfarenhet av skummaren och kan komma med lite tips om vad som kan göras för att få den att fungera? Frågor: hur skall den blå svampen placeras, ovanpå gallret? Om det är så hur får man den att ligga kvar och inte flyta upp? Får väldigt mycket micro-bubblor i karet, hur blir jag av med dessa? Hur mycket skall porten för returvattnet vara öppen? Kommer säkert på fler frågor men börjar med dessa. Bosse
  8. Hej. Tar skummaren.Du kan väl höra av dig till mig, bo.nyberg2@telia.com

  9. Hej. Har haft Percula 90 och var mycket nöjd med detta. Har nu ett Percula 100 som är ett energisnålt kar med T-5 belysning. Har fläktar i huven/locket som är ställbara. Karet fungerar bra och kostar ungefär som Percula 90. Köpt mitt från Tyskland och betalade inklusive frakt 11 300 kr. Har kört detta orginal under ca ett år och har bla musslor som trivs och växer bra.
  10. Har köpt ett par sjöhästar för 10 dagar sedan, svarta. Dom har nu blivit väldigt bleka i färgen, är detta normalt. Tar även tacksamt emot tips på vad man skall mata dom med. Äter idag enbart artemia.
  11. Kommer att börja med Red sea reef care program för att få lite mer stabila värden i karet och även se om tillväxt och utfärgning blir bättre. Har under min tid som saltvattensägare inte lagt så mycket kraft på att hålla mina värden stabila utan dessa har flukterat ganska mycket, kh mellan 6-14, ca 380-500 och mg mellan 1000-1300. Har under hela tiden haft problem med höga nitratvärden men gjorde ett försök med biopellets när detta kom men med katastrofalt resultat, all fisk dog. Tror att jag startade med en för stor dos som i sin tur gav en bakterietillväxt som slog ut all fisk. Har sedan dess inte kört med biopellets. Kommer att starta programmet nästa vecka, 17 september, och min tanke är att uppdatera en gång i vecka hur det fungerar. Kostnad för en komplett uppsättning av programmet är 3 400 kr, beställt från Tyskland med leverans på tisdag. Kommer att köra mitt Percula 100 helt orginal utan något media för phosfat eller annat. Kommer dock att fortsätta med aktivt kol som byts var 4 vecka. Har idag mätt mina vattenvärden med Saliferts tester och fick följande värden: Kh över 16, Ca 400, Mg 1260, Phosfat 0, Nitrat över 50, Salthalt 1,025, Temp 25,8 grader. Under veckan skall jag försöka komma upp i dom värden som anges som balanserade värden för tillväxt av kh, ca och mg, enligt programmet kh 12,6, ca 465 och mg 1390. Vet inte om jag kommer att lyckas få upp mg värdet då jag upplever detta värde som svårast att öka. Kommer även att varje vecka försöka komma ihåg att bifoga bilder på utvecklingen då det är svårt att själv uppskatta hur det går. Kommer att köra med tillväxtvärden på kh, ca och mg till jag lyckas få ned nitratvärderna till 0,25 då jag kommer att övergå till underhållsvärden enligt programmet som är kh 8,2, ca 430 och mg 1310. Nedan några bilder på karet idag tagna med mobiltelefon.
  12. Den sliter den i stycken och äter upp den. Har matat lite med Östersjöräkor som inte blir långlivade när filfisken är på hugget.
  13. Det här är min fil-fisk. Mycket trevlig och skötsam så länge det inte finns mindre fisk i karet.
  14. Lite nya bilder på karet. Har skaffat ny invånare som skall hålla sanden ren. Har efter cirka en vecka satt igång med städningen så nu har jag "snöstorm i karet". Hoppas att det kommer att lugna ner sig när han gått igenom sanden några gånger. Har även prick på min palett som dock verkar vara i tillbakagång. Bosse Det blev även en bild på min hoj, mitt andra stora intresse.
×
×
  • Skapa Ny...