Gå till innehåll

R0uTe66

Medlem
  • Antal inlägg

    24
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Micke
  • Stad
    SJÖBO
  • Antal år inom saltvatten
    0
  • Akvarievolym
    450
  • Akvarietillverkare
    Juwel Vision
  • Antal år inom sötvatten
    26

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

R0uTe66's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Två tummar upp
  • Välkomnad

Senaste prestationer

11

Omdöme

  1. Skänker finska levande sand med lite smått och gott i. Svårt att säga hur mycket men cirka 3-4 cm i ett 300 liters kar. Obs. Måste bort snabbt på grund av flytt därav skänkes. Finns i Sjöbo i Skåne.
  2. Tack Rasmus nu fick jag lite mer insikt! Fina bilder på ditt kar vill jag lova! Grattis!
  3. Hmmm... Tydligen kluriga eller stendumma frågor?
  4. Hej! Har nu kommit till punkten där sumpbesluten ska tas. Ska jag ha eller inte? Utrymmet jag har att röra mig under karet är 35x40 cm. Höjd har jag mycket av men vad jag har förstått så lär jag inte behöva över 20 cm? Har jag överhuvudtaget någon vinst med detta lilla utrymme? Jag tänkte sätta skummaren där.. Annars köper jag en påhängsskummare. Om valet nu blir sump... Är det smartast att borra i botten eller i sidan? Ska man bygga någon form av filterkammare? Känns lite småoroligt med att borra i botten och sedan ha en kammare.. Det innebär att om om någon fog skulle börja läcka där så släpper karet ut allt på golvet... Eller kan man ha ett rör som sticker upp igenom botten utan att riskera att vattnet står stilla i filterkammaren? Skriver jag otydligt så får ni hojta till... =) Karet är ett Vision 450..
  5. Hur går det? Det hade varit kul om du ville lägga upp lite fler bilder!
  6. Tack! Jo det finns en extra ramp att köpa för 2200 kr... Tänkte satsa på den. Inga tips angående storleken på sumpen? Räcker det med 35x40 för att den ska vara tillräcklig? Jag la över sumpfrågan i en ny tråd: https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?p=197223#post197223
  7. Tack! Min förhoppning är jag kommer en bit med 4 stycken T5'or.. Jag vet att det är snålt tilltaget men jag vill försöka behålla original täcklocket så långt det är möjligt... Jag ska komplettera det med en orginal extra T5 ramp... Jag får se sen hur mycket plats det finns kvar. Om jag nu kör på 4 rör... Vilka rör är vettiga?
  8. Jag tänkte faktiskt ställa en fråga till. Om jag nu väljer sump. Spelar det egentligen någon roll hur stor den är? Höjden är inga problem men den är jag väl ändå inte ute efter? Jag har i skåpet plats för ett litet kar som får mäta 35x40 cm. Räcker det för en skummare? Hur mycket hade jag egentligen behövt om jag ska ha fler saker än skummare? Funderade först på att sätta ett 180 liters alu bakom karet men det blir nog inte så snyggt. Alla tips välkomnas! =)
  9. Mycket bra bild! Nu förstår jag precis vad du menar! TACK!
  10. Tack! Men passar på att ställa en fråga till på just detta. Vad gör en streamande pump? Är det att den ändrar rikting hela tiden? Räcker det att jag har en sådan? Var i karet bör man placera den... Jo! Det är ett vision 450 jag har!
  11. Hej! Jag håller på att dels förbereda mig mentalt och dels att göra alla inköp innan jag kan dra igång mitt första kar. Sitter just nu och funderar på hur jag ska få cirkulation i vattnet. Eftersom att jag har ett JUwelkar på 450 liter så tänkte jag behålla originalpumpen som följer med och fylla den med något vettigt. Pumphuvudet som sitter i har jag för mig presterar 1000l/h. Är det dumt att behålla den? Tycker det är smådumt att slänga ut den då karet är helt nytt. Jag har förstått att det inte räcker med den cirkulationen i karet så jag behöver komplettera det hela med lite mer rörelse i vattnet. Är powerheads ett bra alternativ? Om så är fallet, hur många behöver jag och vilken kapacitet är lämplig? Tack på förhand... // EnSomÄrTotaltOkunnig!
  12. Wow säger jag bara... Loggade nu in ett dygn senare och det har kommit över 100 nya inlägg! Är bara tacksam att jag hittade denna site! Detta är säkert en stendum fråga men vad är: rowaphos ? Förstår att det är ett filtermatrial men vad består det av och hur påverkar det vattnet? En annan fråga. Är det möjligt att ha skummaren något lägre och istället borra hål i ramen runt karet? Finns det något alternativ för skummaren som gör att man kan ha hela skummaren i karet och det utan att något måste sticka upp igenom locket? Jo jag vet att det tar volym men jag är mer bekymmrad över barnens fingrar i kombination med ett ganska fint parkettgolv! Hade helst kört med en sump men skåpen känns lite smala för det (med lås) Har du någon amateur 'över' så kan du kanske hojta! Jag har nämligen inte beställt den andra ännu. När jag fått tid att sätta igång med 'bygget' så drar jag igång en egen tråd så kan du följa hur det går med mitt bygge. Har du fler bilder på skummare osv så uppskattar jag om du vill lägga upp dom! Detta hjälper mig oerhört när jag håller på med mitt. Om du känner dig grön på saltvatten så är jag betydligt grönare. Har haft kar nu i 26 år men har alltid haft sötvatten. Har just nu 2 vision 450, ett 720 och en handfull med mindre kar. Tack för hjälpen så länge! Ps. Vi är alla okunniga men i olika ämnen!
  13. Hej! Läste med stort intresse tråden och kunde inte låta bli att flika in... Jag har ett 450 Vision som jag inte packat upp ännu då jag känner att jag måste lära mig mer om salt först. Tack för att ni delar med er av era erfarenheter. Jag har strandat lite på skummaren. Deltec 600 var även den som jag spetsat in mig lite på men jag undrar lite om installationen. När jag tittar på dina bilder så undrar jag lite om hur du fäste den mot själva karet? Har du sågat upp något i ramen? Det ser även ut som om att utloppet är en bit ovanför ytan. Stämmer det? (Borde väsnas en del) Ser även att du har kvar Juwels eget pumphus. Har du modifierat det på något vis och vilka filter har du i det nu? Jag vill behålla originalrampen och kommer istället att köpa en extra ramp med T5'or. Detta ger 4 T5'or totalt. Räcker det om jag kompletterar dom med reflektorer? Jag har en lång resa framför mig och jag behöver hjälp mest med att lösa skummarbiten rent praktiskt och är tacksam för alla tips jag kan få av er som haft salt som hobby längre än mig (dvs mer än 2 veckor) Tack!
×
×
  • Skapa Ny...