Gå till innehåll

Auditor

Medlem
  • Antal inlägg

    202
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Schyst att nån tycker så! Skälv är jag mest missnöjd med att jag inte verkar klara av att ta några vidare skarpa bilder.
  2. Lite skräpbilder för den som är uttråkad. http://picasaweb.google.se/Augustine.Jimmy/20090913?authkey=Gv1sRgCJjLzcnKvoaxuQE&feat=directlink
  3. Det där om lill-fingret fattade jag inte.. men fair enough. Ska skärpa mig -ger upp
  4. Bossen har ett akvarie på 1400 liter i vårat fikarum, försökt övertyga han om det förträffliga att köra FO där, utan att lyckas dock. Kanske kan lägga fram iden om snakeheads istället. Men rovfiskar i denna storleken är väll egentligen bara roliga då de äter?
  5. Nu är jag bara nybörjare men.. Då jag tömmer skummar koppen så är det en ganska äcklig sörja (och mycke) som man faktiskt får ut ur akvariet. har lite svårt för att förstå hur en kol skulle kunna få bort så mkt skit, om man inte har ett jätte filter med kolmedia i. Verkar som om jag får ta å läsa artikeln när jag är lite piggare
  6. Finns det några direkta fördelar med att bygga i härdat glas? Mer än att det håller bättre, under vissa omständigheter. Tycker den fördelen äts upp av att det kan "explodera" under andra omständigheter.
  7. Hade jag haft sötvatten nu så tror jag att jag hade hittat en ny favorit fisk http://faqgo.com/2008/02/19/panic-after-man-eating-snakehead-fish-caught-in-britain/ http://en.wikipedia.org/wiki/Channidae Det låter lite som en utmaning nämligen.. Låter det inte lockande? *edit: det där att den skulle döda folk å slå sönder akvarium verkar ordentligt överdrivet. Ser ut som det finns många filmer på youtube med den fisken i akvarium. **edit: och många puckon som har dem i alldeles för små akvarier och matar dem med hamstrar och möss.
  8. Kan inte låta bli att tjata om GHL.. Det låter nämligen som om den skulle klara det (den som är i terrarie utförande iaf). Manual: http://www.aquariumcomputer.com/Download/Manual_ProfiLuxII_V405.pdf
  9. Instämmer med B. Det är i princip omöjligt att vinna mot posten ang sånt här. Men vart inte pumpen vettigt paketerad? Isf så borde det vara butiken som tabbat sig.
  10. Jo, det va den som va den aggresiva parten. Man måste ha tång för å fragga en sån va?
  11. Det säger du? Vet inte om jag vågar bara, har sett vad den gör med räkbitar.... Igår när jag kom hem så slogs den med en lilla Euphyllian, så jag fick separera dem lite. Skickade i nytt kol med ifall ifall...
  12. Tänkte smacka upp lite bilder som ni kan förfasas över. Färgen blått verkar vara nånting som min kamera inte alls diggar.... http://i39.tinypic.com/6h4woi.jpg - helbild http://i39.tinypic.com/oa0ky8.jpg - helbild http://i44.tinypic.com/sg7c7p.jpg - sump http://i43.tinypic.com/25tl0nn.jpg - sidobild http://i39.tinypic.com/2m5crcy.jpg - sidobild http://i40.tinypic.com/2czbvic.jpg - sidobild http://i41.tinypic.com/2lsjocn.jpg - vallencia http://i44.tinypic.com/2ugiip0.jpg - vallencia (blev nöjd med denna bilden, nästan avatar material:nöjd:) http://i44.tinypic.com/261hv9w.jpg - blennid http://i40.tinypic.com/2wpr1j9.jpg - Pso..nånting.. enda korallen som jag verkar ha fått med i stenen. Nån som har nå bra trick för att få Clowner att sluta tramsa? De har minst 2 bra (tror jag) koraller att hänga i, men far bara fram och tillbaks vid rutan. Skummaren är nog inte helt inställd ännu efter ombyggnaden utav den, men jag tror den funkar bättre nu.
  13. Det gaur inte! För då börjar pumpen hacka direkt. Ska öppna upp den imorgon å se hur trasslet ser ut inne i den.
  14. Blieh, vart sjuk idag så jag har inte orkat göra så mkt. Har ingen knivventil längre, men jag har skummat ut en 3 koppar idag, kanske lite fel då? Svagt pissfärgat vatten.
  15. Den kan ha låst sig när jag i vredens stund drog och slet i det. Men skälva knivventilsbladet sitter välldans hårt, t.o.m. efter jag fått dän bitarna. Börjar få ihop skummaren nu dock, har dock vädiga problem att ställa in den. Just nu så börjar skummet ca 1-2 cm under där skummaren börjar smalna av. Ena stunden kommer det ingenting i koppen, medans andra stunden så kan koppen fyllas på 5min. Att höja utloppsröret verkar inte påverka vattennivån, samt att skummaren får väldans svårt att komam igång igen. Stryper jag lyften så börjar den hacka omedelbart. Ska öppna upp å se hur trasslet i den ser ut tror jag. Som det är nu så passerar allt vatten igenom skummaren iallafall, även om den inte skummar bra ännu.
  16. Nyaste på horisonten här är att jag har gett mig på skummaren, resultatet kan ses på bilden. Lyckligtvis så blev det ingen spricka, så det skall gå att lappa ihop hålet hyffsat lätt. Knivventilen hade satt sig igen, en teori är att det är en gängad nylonstång som expanderar i vattnet. Nåja, det löste ett bekymmer för mig iallafall, om knivventilen skulle få sitta kvar eller inte då jag byggt om skummaren. Har nu rivigt/sågat bort den helt, skall sätta dit ett par 90 graders PVC delar samt ett T-stycke. Kanske varnar det nån att inte ta i för hårt med knivventilen om de sitter på en likadan skummare. http://i44.tinypic.com/ixtn6g.jpg
  17. Vet inte riktigt hur man ska tolka det, tycker man brukar få för mycke, inte för lite. Kan du prova å köra en pump me? Jag körde denna, http://www.kjell.com/content/templates/shop_main_details.aspx?item=50250&path=304000000,325000000,329500000 Men vart välldans besviken på vad den presterade. Stod att den klarade av att ta fram effektfaktorn, men det va en ren lögn. En pump märkt 38W mättes fram som 68W, men om jag kopplade in två pumpar så låg värdet rätt rimligt. Sen skillde det sig om jag körde pumpen direkt på mätaren, eller om den gick genom profiluxen. Kort sagt så fick jag inte många värden som man kunde lita på, så jag lämnade tillbaks den. Känns säkrare att bara räkna fram förbrukningen.
  18. Hmm. hälften så dyr som den jag hade. Kan den ta fram fasvinklen? Jag skulle iallafall inte lita på den, inte efter vad jag såg med den jag hade. Kan du prova att bara koppla en pump eller liknande till som du vet Watten på? Mest för kuriosa.
  19. Kan du posta en länk till mätaren? Jag köpte en hos Kjell, men den redade inte ut mina prylar för 5 öre ens. En pump, märkt 38W drog 67W enligt mätaren tex.
  20. Nu har jag gjort detta och det verkar funka ypperligt. Nu fyller den på vatten efter den optiska sensorn som innan, men skulle flotören som sitter under sluta vara påverkad, eller om kabeln dras ut så stannar returpumpen och startas inte om innan man kvitterat larmet. Känns rätt säkert faktiskt.
  21. Du får ta en smäll för laget, för om jag får tala för alla smålänningar så vill vi nog hellre tillhöra Danmark!
  22. Jo, det va det jag funderade på. Fast jag klurar på om jag skulle montera den felvänd, på så sätt får jag larm vid kabelbrott.
  23. Jo, jag har funderat på om man skulle koppla returpumpen till en utgång och styra den om det blir nått skit med nivåerna. Har två nivågivare, i början använde jag bara den optiska, sen hade jag en flotör givare som nått slags katastroflarm. Det va innan jag kände till tidslarmet, så den vart ganska onödig. Jag flyttade ner den nu så att de står i ungefär samma höjd. Sen kör jag påfyllning med bägge sensorerna. Så fort han tappar en av dem så fyller han tills han får tillbax den. Skulle en sensor klibba och alltid vara påverkad så borde den andra ta hand om påfyllningen. Det jag grunnar på nu är att om bägge sensorerna klibbar, eller om sladden till dem ramlar ur, så får man hög signal på bägge och ingen vattenpåfyllning. Efter ett tag så skulle då returpumpen gå torr. Så jag funderar på om man skulle sätta flotören uppåner och ha den som min nivå. Då flotören är under vatten så skulle den ge en nolla i signal, och då vattnet går under den så ger den en etta. Så vid normal drift så skulle man ha en nolla och en etta. Lossnar kabeln så får man två ettor och då är det nån skit på gång. Alternativt är om man kör en SR vippa, man sätter vippan då påfyllning sker, och nollställer den vid en tid. Sedan sätter man ett villkor som skickar ett larm om vippan inte skulle vara till 1 min innan nollställningen av vippan ska ske. Detta grundar jag på att det borde ske en vattenpåfyllning varje dygn. (går nog att sätta en 4 larmtilfällen per dag eller ännumer) Nån som hängde med på mitt yrande?
  24. Mano: Ja då verkar jag ha missuppfattat den optiska givaren, jag trodde den va tämligen underhållsfri. Men det ter sig ganska självklart igentligen att ingenting är det (tyvärr). Den har vatt i drift sen i juni utan rengöring, får lägga till mig med vanan att gno av den med lite papper varje vecka. Greger: Hur rengör man och servar en doserpump på bästa sätt? Köra osmos vatten i dem och kalibrera om dem med jämna mellanrum? Ja, tidsgränsen för påfyllning med GHL känns trygg, men åt andra hållet känns det inte lika tryggt. Nu har jag satt mina två sensorer i en OR grind för påfyllningen. Men man kanske skulle placera nån av dem som en slags min nivå som ger larm. Hellman: Vilken utav dina pumpar har tappat mest i prestanda? För mig är det kalcium, borde vatt KH blandningen tycker man då det är fullt med avlagringar vid utloppet på den slangen.
×
×
  • Skapa Ny...