Gå till innehåll

Freedom

Medlem
  • Antal inlägg

    14
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Johann
  • Stad
    Åhus
  • Antal år inom saltvatten
    5
  • Akvarievolym
    400l
  • Om JA vid skummare - Vilken
    Korallenzucht Revolution M
  • Antal år inom sötvatten
    15

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

Freedom's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Hej. Ser att ni diskuterat mitt kar här i tråden. Det är fritt fram att även lägga bud. Något någon undra så är det bara att skriva här eller ringa mig. Det tar liksom lite onödigt stor plats hos mig på fel ställe Än värre blir det när det nya kommer. Mvh Johann
  2. Hej alla! Gud vad det var länge sedan jag var här! Tar lite tid att bygga hus samtidigt som man jobbar vanligt. Gör det mesta själv för jag älskar stora projekt, sen så sparar jag ju pengar som istället kan användas till akvariumet så mitt 2000 liters projekt lever i högsta grad. Tänkte dock ta lite juluppehåll nu och passa på att inhandla lite fler saker. Det som redan finns är en Revolution skummare samt 2st AM 2x250w. Har två frågor ang sumpen samt bänken. Som jag gärna hade fått era synpunkter på. Vad ni tycker jag ska satsa på för returpump samt hur högt genomflöde ska jag satsa på genom sumpen. Bänken tänkte jag mura upp med 34cm breda lecablock, sen lägga balkar tvärs över, eller göra en hel ram att lägga ovanpå blocken. Vad tror ni om det eller har ni några andra ideer o tips? Vill lägga in en liten brasklapp att uppdatering med bilder och inlägg inte kommer bli den högsta den närmsta tiden. Är inte riktigt framme vid akvariestart ännu som ni kan se på bilderna!
  3. Hej alla. Tack för alla tips kommer säkerligen komma upp många fler frågor under resans gång. Men dessvärre kommer uppstarten bli förskjuten. Valde för några dagar sedan att gå ifrån mitt nuvarande förhållande. I och med det betyder det att jag måste anställa nya byggare, för de som byggde innan var genom hennes far. Så just nu står bygget stilla! Men förhoopningsvis ska det vara igång snart igen, då byggbranschen inte har allt för mycket att göra i dessa tider.
  4. Tack för era svar! Hur är det med Bubble Master eller Grotech? Är Bubble King 3ggr bättre än dom? Har absolut inte tänkt snåla men att lägga pengar på något om priset inte är tillräckligt motiverat känns ganska dumt.
  5. Sådär då börjar det närma sig att göra lite fler inköp till mitt projekt. Husbygget börjar ta form och akvariet är redan beställt och ska levereras nästa månad. Storlek: 260x120x70 cm Detta akvarium kommer befolkas av huvudsakligen "mindre" fiskar. Några få kanske hamnar runt 20cm tex som min mirakelfisk. Att jag inte vill ha större fiskar är pga jag vill verkligen få fram känslan av ett hav, vilket lätt försvinner om man går upp i större fiskar. Belastningen kommer absolut inte vara hög. Koraller kommer jag köra en väldigt stor mix men även här inga överdrivna mängder utan min plan är att ha revpelare/grottor sen stora öppna simytor. Så till mina frågor då: Vilken skummare hade ni satsat på? (har ingen erfarenhet till denna storlek) Hur ofta och hur stora vattenbyte skulle ni rekomendera? Vilka cirkulationpumpar bör jag satsa på? Har erfarenhet av saltvatten sen 4 år Har idag endast 1 red sea max kraftigt modifierat igång pga husbygget.
  6. Tusen Tack för tipsen och länken. Har bara hunnit skumma igenom tråden, men där kan jag nog hitta lite tips och ideer om hur jag ska gå tillväga. Har även själv varit inne lite på att hitta på något mitt i karet som man byggt upp en revpelare kring. Men denna iden verkar vara lite enklare att få till det rent tekniskt.
  7. Hejsan Jag ska inom dom närmaste veckorna beställa ett nytt kar. Det jag skulle vilja ha hjälp med/få tips om är var jag bäst ber glasmästaren placera hålen till sump och returer. Akvariet kommer stå endast med en kortsida mot en vägg i ett stort rum. Dvs man kommer kunna se in i det från tre håll. Måtten är 270x120x75 cm. Mvh Johann
  8. Hejsan Har haft en Heteractis magnifica nu i ca 4 år. Aldrig haft några direkta problem med den. Men nu på sistone har den börjat dra ihop sig allt mer, samtidigt som den fyllt ett par tentakler till sprängningsgränsen och börjat vandra runt. Har inte kunnat förstå varför den börjat med detta betende, förrän imorse då jag av en slump fick se min Centropyge bispinosus attackera anemonen. Någon som varit med om detta tidigare?
  9. Den håller sig gömd allt mer, förutom vid matning. Då åker den ut och in från sitt gömställe som en jojo. Men den är helt klart reserverad mot den andra strigatan.
  10. Hejsan alla! Jag har en liten undran om någon varit med om något liknande? Jag har under en längre tid haft ett par Valencienna strigata. Dessa har alltid simmat/sovit sida vid sida fram till för en vecka sedan. Då helt plötsligt den ena Valencienna strigatan bytt partner, den nya partnern är en Nemateleotris magnifica som funnits i karet lika länge. Och nu är dom helt oskiljaktiga. Hmm mycket skumt.. Det verkar som det där med testa något nytt/byta partner som vi männsikor allt som oftast håller på med nu oxå kommit omfatta släktet saltvattensfiskar! Tycker dock lite synd om den överblivna som nu får hålla sig i bakgrunden hela tiden. Någon som har en lite mer vetenskaplig förklaring till vad som kan utlöst detta partnerbyte? Mvh Johann
×
×
  • Skapa Ny...