Gå till innehåll

martin-n.se

Medlem
  • Antal inlägg

    18
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Martin
  • Stad
    Rävlanda
  • Antal år inom saltvatten
    Började Julen 2007
  • Akvarievolym
    120 Salt / 500 Söt
  • Akvarietillverkare
    juwel 120 L salt / Lysekil 500 L söt
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    17 Kilo

martin-n.se's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Jag fick loss mitt med ganska enkelt, om du har problem med din påhängs skummare så har jag en prizm du kan få köpa för en 5 hundring:)
  2. Jag har inte skrivit så mycket på sista tiden ang mitt 120 L, det rullar på ... Det roliga nu som man väntar på är att det stora skall komma igång (500 L), stenen har legat i 7 dagar nu.. gissa om vi letar saker en 15-20 min varje kväll:) Startar en ny tråd om detta senare kanske, det kommer att vara fisk, mjuk och läder korall i. Hoppar över stenkoraller då jag tror att jag har för lite tid att köra till det yttersta. Invånarna i det lilla får flytta ner till det stora sen.
  3. Jag tog bara en mattkniv med smalt rakblad och skar så nära plasten som möjligt, sen en kryddhacka som tjejen snällt gav mig:) Kryddhackan är grym att få bort silicon på glaset med dessutom!
  4. just nu är det bara 2 meter tomt akvarium och blå målad bg, börjar fylla det med vatten ikväll. Ca 25 l osmos /dygn...dåligt tryck här hemma:( men jag tar en bild med mobilen om 3 sek:) Tror att jag åker till Danmark och skaffar sten, ca 40 kg och lite faxe i botten.....kanske en relif pelare.
  5. Skaffade en ny invånare igår, sandvändar goby. Kul fisk, på tio timmar så har han/hon gjort sanden vit:)
  6. På det lilla 120L , tvättar ur 500 liters nu:) skall bli salt i det istället. har lite funderingar, vill hålla summorna nere lite....har en annan hobby:) Är det någon som har erfarenhet av skummare med syresten? Är det effektivt? Gillar att det är billigt:) Tips på att bygga egen ramp, måtten på 500 är 200*50*50... Skaffade en aquastyle armatur tilll 120 liters, kan väl erkänna att det är billigt utan någon som helst snygghet! Låter som en traktor när man tänder 150 W:( Den åker bort!! Någon som vill köpa?
  7. Det växer långsamt i burken. Har fått med en korall på en sten som jag undrar om ni kan hjälpa mig med, vill veta vad den heter:) Den var blå i botten från början men nu när den har fått liv så har den ändrat färg till grön/rosa/vit och breder ut sig för varje dag. Verkar vara väldigt känslig, kommer det något emot den så drar den in sig genast....stjärnpolypen som jag har bryr sig inte lika mycket. En annan sak, hur ofta byter eldräkorna skal? min har bytt 2 ggr på en månad snart.
  8. Tack stigigemla:) Nu har man gått första ronden mot glasros! Har börjat tända ljuset lite nu, efter en vecka. Var "tvungen" att mata räkan lite, fryst mat i handen vid hålan och den kom ut direkt och satte sig på fingrarna:) Börjar fundera på fiskar, har ni några tips? Har lovat dotter och sambo clowner, finns det något mer kul man kan ha? Det blir ju fullt ganska fort i det lilla karet, vill inte att de ska gå på max. En salaris är given tror jag... Skulle vara kul med ett större antal clowner och kanske någon liten kjesare. GOTT NYTT ÅR PÅ ER!!
  9. acuario.. korallen jag har är en Stjärnpolyp...ca 2*2 cm Är bara nyfiken på hur den klara mörkret och det nya vattnet.. Hur gör ni när ni fyller på dunstat vatten? Jag har bara kört fram ngn liter osmos och hällt i det som behövs. Kan man förvara vatten i ett pet flaska för en vecka eller hur känsligt är det? Skitkul med saltvatten, synd att man inte börjat tidigare!!
  10. Har kvar filtret ett tag till som du tycker papi, en del små partiklar i vattnet nu när sniglarna möblerar om, eremiterna däremot var några slöa rackare:)! De letar inte ens efter något att äta..men de kanske gör så? Kul att se när det "poppar" upp fler å fler saker ur stenen. Det kommer någon slags röd hårdare alg kraftigt på en sten. Vattenvärderna är som de ska.. Fick med en juwel värmare i karet, vekar vara det sämsta jag haft. Får bli att beställa en jäger! Försöker få sålt ett 540 liters utan belysning och ställning, är det någon som är i behov?
  11. jaja ja vet jag att jag skulle lugna mig, bara testa lite:) acuario var det du som var hos Bengt när jag skulle köpa sten? Tyckte jag kände igen dig på Burning Angel sidan, har jag helt fel?
  12. Tackar för era svar... Nu finns det lite sniglar , kräftor, en räka och jag kunde inte hålla mig...en mjukkorall:) Namnet kom jag inte ihåg givetvis. Allt inhandlat hos Ciklidleken, Lerum Faen, ja vill ha ett större akvarium!!
  13. ahh... kanske skulle flytta ut stenen lite... Ingen som vet vad det kan vara för ägg på bilden ovanför masken? Titta till vänster i bilden, hänger en grupp med vita bollar, finns på ett ställe till ibland stenarna.
×
×
  • Skapa Ny...