Gå till innehåll

DanneH

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Daniel
  • Stad
    Kalix
  • Antal år inom saltvatten
    2 år
  • Akvarievolym
    80
  • Akvarietillverkare
    mollyhotell 80 liter
  • Vilken uppsättning av ljus använder du
    Har monterat ett till original t5 kompaktrör i huven och flyttat ut drosslarna för minskad värmeutväckling
  • Mitt huvudsakliga intresse för karet är - Övrigt
    körde tidigare med ett juvel lido 120 liter och använde mig av skummare metall halogen och uvc. nu ville jag prova att köra dels ett mindre kar och de
  • Antal år inom sötvatten
    2 månader :) insåg att jag var fel ute
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    8-10kg

DanneH's prestationer

Landkrabba

Landkrabba (2/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Karet verkar klara sig. mina stjärnpolyper och lite annat har slagit ut igen och ett till stort vattenbyte är på gång för att vara på säkra sidan Nya filter material och aktivt kol.. nu är det bara vaka och hoppas. Tänker inte lägga ner för en liten krash:) men kanske tar en paus innan man tar nya tag om det går åt helv. har lärt mig att lowtech är trevligt. men man har inte mycket som kan rädda karet när den mänsliga faktorn är där och förstör:/ tack för tipsen iaf:)
  2. Jag behandlade mitt 80 liters molly mot cyano med Aqua Medics Antired. Det var väldigt effektivt och cyanon försvan över en natt. Men tyvärr så gjorde allt annat liv också det. Helt mitt eget fel eftersom att jag inte läste tillräckligt noga om produkten och behandlade ett skummarlöst akvarium vilket man INTE ska göra. Vattnet blev giftigt och alla koraller dog, sniglarna dog, macroalgerna, rättare sagt allt utom mina två clownfiskar som nu är påväg till ett annat akvarium dog. Frågan är: Kommer man våga använda stenarna och sanden efter detta? för jag vet inget annat råd än att jag kommer bli tvungen att starta om på noll igen
  3. jag har provat allt! den är fortfarande tjurig
  4. Jag har satt den ganska skyddat så jag tror iaf inte det, men tack för tipset iaf, det har jag inte tänkt på..ska prova fimpa pumparna ett tag så får vi se vad som händer.
  5. Är det någon som vet om det är vanligt att Euphyllia Glabrescens kan hålla sig ihopdragna i flera dagar? Jag har "byggt om" i akvariet för några dagar sedan och nu håller sig korallen helt ihopdragen men den verkar inte vara död. Alla värden i vattnet är stabila förutom nitraten som stigit något, men det gör den ju oftast om man rör om för mycket i karet. Den har inte påverkats av att man omorganiserat i karet förut men nu ser den verkligen inte ut att må bra. Är dom känsliga för nitrat? någon som vet? Jag har kollat följande halter: Nitrat. något hög Nitrit. Väldigt låg Phosphat. Väldigt låg PH. 8 KH 8-9 Calcium: Bra Något annat den kan tänkas vara känslig för som jag inte tänkt på att mäta?
  6. Är du inte nöjd med prizmen? Själv kör jag med en biostar floter är rätt nöjd med funktion och ljudnivå på den.. får se hur jag gör med sargen. vill ogärna kapa i den på plats när jag har vatten och liv i karet. Men tack för alla svar hade inte tänkt ta bort sargen utan bara kapa upp ett jack för skummaren så man slipper höja vattennivån så mycket.. Tipset med brödkniven var klockrent och cirkulationen ökade nämnvärt utan filtehuset i karet.
  7. Jag kör med biostar flotor i mitt kar, bara man ser till att utloppet alltid sticker en liten bit nedanför vatteytan och får tyst på insuget så är ljudnivån helt ok. Jag fick bort insugsljudet på min skummare genom att trycka på en låååång slang på insuget till luftventilen. går aldels utmärkt bara man inte har för smal slang då det kan strypa luftflödet var noga med att hålla det blåa foamjulet rent så det inte blir en nitratbomb av det.. men plocka INTE bort det för då låter skummaren mer som en tvättmaskin
  8. i början av tråden skrev du att du tog bort det fula äckliga filterhuset som sitter i lidokaren original. jag har också ett Juwel Lido och är fruktansvärt leds på att filtehuset tar plats, men det sitter ju som berget! hur fick du lös ditt? eller skar du bort bitar av det?
  9. Nu är jag less på mitt förstakar som det står! Jag behöver få lös sargen ovanpå karet och kapa upp den en aning så jag får ner min påhängsskummare djupare. Filterhuset som sitter i original tar upp dyrbar plats i ett redan litet kar så det vill jag ha bort också. Jag läser och hör rykten om hur man bara "plockar" bort grejerna på just ett Juwel Lido men dom sitter ju som berget. Har någon ett klurigt tips på hur jag ska få lös sargen och filterhuset så ser jag gärna att ni delar med er av det:)
×
×
  • Skapa Ny...