Gå till innehåll

kjaer

Medlem
  • Antal inlägg

    18
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Johan
  • Stad
    Sveg
  • Antal år inom saltvatten
    0
  • Akvarievolym
    325 och 27 liter sötvatten
  • Antal år inom sötvatten
    1 år

kjaer's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Tack för svaret. Vill helst slippa att ha både PH och HOB filter... Blir så mycket teknik när akvariet är så litet tycker jag.
  2. Jo, det har du förstås rätt i... Skulle ett HOB filter på 300l/t ge tillräckligt cirkulation eller ska jag ha ett litet powerhead också? Går det att ha makroalger med 18 watts ljus?
  3. Tack för svaren. Har inget emot att byta vatten varje vecka, det blir ju ändå inte så mycket när karet är så litet. Jag har faktiskt 24 watt över karet nu, men min hemgjorda lampa är så otroligt ful så jag hade tänkt köpa en sån här istället: http://korallen.dk/product.asp?product=1163 Skulle det inte gå lika bra med ett HOB filter istället för ett ytterfilter? Tar ju lite mindre plats... Det går väl till och med att bara ha rowaphos i en påse i akvariet eller?
  4. Hej, Jag har en 30x30x30 cm kub som jag evt. vill lägga om till saltvatten. Jag kommer att skaffa et större saltvattenskar på min. 100 liter i framtiden, men det skulle vara kul att prova på i det här lilla karet först om det är möjligt. Har lite frågor: 1. Är det möjligt för en seriös och påläst nybörjare inom salvatten att starta med ett så här litet kar och lyckas? Om svaret på fråga 1. är ja har jag även följande frågor. 2. Karet är av super kvalitet och limmat med en väldigt tunn fog klar silikon. Funkar det bra med klar silikon och saltvatten? Funderar på om det blir en massa alger som inte går att få bort... Blir ju inte så snyggt isf. 3. Är skummare nödvändigt i ett så här litet kar? 4. Belysning blir 18 watt. Vilka koraller skulle passa bra i ett kar av denna storleken? 5. Vilka djur kan jag ha? Skulle helst vilja ha en liten shrimpgoby (heter det räkgoby på svenska?) tillsammans med en pistolräka. Finns det några arter som passar? Tack på förhand!
  5. silikatfilter skulle det förstås vara:)
  6. Visst vill jag helst köpa från svenska handlare, men jag ska också beställa en CO2 anläggning och den finns tyvärr inte att köpa här i Sverige. Vad bra att man kan köpa silikat senare. Tror det blir ett picobello. Har förresten en annan liten fråga. Hade tänkt starta ett saltvattenskar på 60-100 liter när jag får råd. Har en liten kub på 30x30x30 cm. Skulle den passa bra som sump till ett kar i den här storleken? Tack för hjälpen!
  7. Har också funderat på ett Aquatic Nature... Annars var det här ju billigt, men det tar inte bort silikat. http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/ace515345370f0d1fdafd847efb75e0a/cl/details/cnid/15243fb6dfb114eb8.69253487/anid/86b468ce21f550ea9.13933261/Aqua%20Light%20RO%20Picobello%20190%20l_day/ Egentligen spelar det inte så stor roll om det tar bort silikat eftersom jag inte har något saltvattenskar än. Orsaken till att jag köper ett är att mitt vatten innehåller något skumt som fiskarna inte gillar. Går det att köpa silikat filter seperat senare när jag har skaffat saltvatten?
  8. Hej! Ska köpa ett osmosfilter. Vilket skulle ni rekommandera. Får kosta max 2000, men helst runt 1000 kr eller mindre. Tack på förhand!
  9. ja, dom var ju väldigt fina också.
  10. Tyvärr kommer det nog att gå ett bra tag innan jag kan börja. Ska tjäna ihop alla pengar blandt annat. Det blir ju inte billigt precis... Men då hinner jag ju läsa på desto mera. Är ett 112 liter med 54 liter sump för litet till 1 dvärgkejsar, 2 klowner och någon goby?
  11. Förresten skummaren du länkar till... Vet du om den låter mycket?
  12. Tack för ditt svar! Visst känns det lockande med nåt på 200-300 liter, men jag tror tyvärr inte budgettet klarar det... Men kanske ett 112 liter med 150 watts HQI belysning..? http://www.pwss.se/product.php?productid=3365&cat=477&page=2
  13. Följer det en bra skummare med Aqua Medic Chromis? Och är ger den medföljande cirkulationspumpen tillräckligt cirkulation? http://www.pwss.se/product.php?productid=884&cat=467&page=1
  14. Tack för svaren allihop! pontus: Jag vill helst inte ha ett RSM... Gillar inte designet på det. Men ett bra förslag och absolut en möjlighet. stigigemla: Okej, jag tyckte också den var lite väl billig. Jag tror inte jag vill köpa nåt via internet ändå... Bättre att besöka en bra saltvattensaffär även fast det blir långt att åka. Får väl börja tjata på föräldrarna:D
×
×
  • Skapa Ny...