Jump to content

Gabbi

Medlem
 • Posts

  173
 • Joined

 • Last visited

Profilinformation

 • City
  Stockholm

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Gabbi's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Reidins yngel är helt klart under en centimeter. Dom är jättesmå. Bara de allra största klarar att ta nykläckt artemia.
 2. Nu för tiden är det en och sammma som limmar båda affärernas burkar.
 3. Jodå, det är de allt. Vi på jobbet har och betalar för tillståndet att sälja A och B-citeslistade djur. En gång om året gör man en sammanstämning av vad som sålts, vilket datum detta djur köptes in, och varifrån. På b-listade djur krävs det inte att det står VEM som köper av affären. A-listat har vi inte sålt på bra länge, så där är jag inte uppdaterad huruvida det är ännu striktare "rappporteringskrav."
 4. Jodå. Det har vi gjort. Men eftersom jag skrev ursprungsinlägget på forumet så passade jag på att rätta det där också, om det är ok med dig?
 5. Vill skriva om en mening så att den inte kan missuppfattas, eftersom jag ser att den kan läsas som krritik mot lärarna på kursen. Vad jag menade var att man gick därifrån med de kunskaper man valde att ta till sig. Dvs, de som gick dit med stort intresse av salt (i just det här fallet) också gick därifrån med stor kunskap om salt och däribland packning, medan de som gick dit för att man "måste" kanske inte kommer ihåg och praktiserar alla tips de fick.
 6. Jag tycker inte det är ett särskilt hårt angrepp. Jag har självklart inte gjort någon undersökning på detta, utan berättar det som jag minns det och upplevde det. Det är självklart bra om det tas upp på kursen, inget negativt i detta. Dock tror jag man är lite för optimistisk om man hävdar att alla som gått kursen kan sådana saker, även om det togs upp. Jag vill minnas att jag själv klarade mig rätt bra på den nämnda kursen, men hade gärna sett att den var mer avancerad, både på söt och saltvattenssidan. Jag borde kanske skrivit "vissa" istället för "samtliga" eftersom jag inte vet hur ALLA uppfattade det, och hur mycket samtliga lärde sig.
 7. Håller med om detta, men finner det nödvändigt att påpeka att det när jag gick zoorfs kurser inte nämndes något om detta. Fiskpackning (teori) förekom vid ett tillfälle, och man fick svara på frågor efter förmåga. De som visste mycket om ämnet fick höga poäng i denna fråga, och de som visste mindre fick lägre poäng. Samtliga gick därifrån med samma kunskaper som de kom dit med.
 8. Jag tror att den listan hamnade hos Isaksson (Rätta mig om jag har fel.) Det är blandade namn på den. En del från guiden, och en del som anmält sig i butiken. Ev har jag en handskriven lista på jobbet om vi inte hittar den interaktiva...:-)
 9. Det finns ett gäng människor som inte håller till här på guiden, men som ändå visat sitt intresse för att komma på träffar. Jag har en lista med tel. nr någonstans (BroderIsak, har du den?) Däremot har jag uppfattat vibbarna såsom att en del inte är så pigga på att släppa in andra än just den "innersta kretsen" hemma hos sig. Har jag fel så kan man alltid skicka inbjudningar och liknande till de på den listan också.
 10. Samtidigt får ju vem som helst med körkort köpa sig en riktigt snabb motorcykel...
 11. Jag ser dig här också...
 12. Gabbi

  Sjöhäst

  Så länge djuret bara är b-listat (appendix två) så är det affären som ska ha tillstånd att importera och handla med dessa djur. Det rör inte kunden. Köper man däremot ett cites a-listat djur så är det förpliktigelser för BÅDE affär och kund. Man får inte annonsera om att man vill köpa eller sälja cites a djur utan tillstånd, och när du får ditt djur, må det vara ara eller grekisk landsköldpadda eller vad man kan hitta på, ska papprena ingå, ungefär som ett registreringsbevis. Om djuret ifråga är svenskfött eller ej inverkar INTE på citeskravet. Självklart är det mer etiskt med ett uppfött djur iochmed att det troligtvis är ett hotat djur, men man behöver fortfarande tillstånd och papper. mvh Gabbi
 13. Fint att du lägger ut så smickrande bilder på mig Isak...
 14. Jag har själv haft den med div. mjukkoraller och stenkoraller såsom Fungia tex, och det har gått bra, men om du har mycket polypstenkoraller kanske det är värre.
 15. Jag kan nog också komma. Är det nån stammis som ska förbi mitt jobb först kan denne få äran att skjutsa mig till sumpan. :-)
×
×
 • Create New...