Gå till innehåll

PatrikB

Medlem
  • Antal inlägg

    37
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Patrik
  • Stad
    Borås
  • Antal år inom saltvatten
    0
  • Akvarievolym
    130
  • Akvarietillverkare
    RSM
  • Om JA vid skummare - Vilken
    RSM
  • Antal år inom sötvatten
    0
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    17

PatrikB's prestationer

Nyfiken mandarinfisk

Nyfiken mandarinfisk (4/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Har läst/tittat och ser att du har återcirkulering i ditt första fack och en sandbädd. Vad tillför dessa två steg? Antar att det är någon bakteri som gillar dessa förhållanden. Har även läst att man kan få problem med att man inte luftar ur koldioxid vilket säker ph. Du har installerat en luftpump som går nattetid för att lösa detta?
  2. Skumt, bilderna fungerar för mig och adressen verkar korrekt.
  3. Efter cirka 10 månader nu har skummarpumpen skurit, lagret i impellern är utslitet och själva magneten på impellern har slagit i pumphuset vilket gjort att små skärvor har gått av. Ska få en ny på garantin via min akvariehandlare, försökte även kontakta RSM för en och en halv månad sedan utan svar. Lite dåligt av dem. Antar att det kan ta allt från veckor till månader innan den nya pumpen dyker upp så jag funderar på att bygga någon mycket enkel ersättningsfiltrering till skummaren. En enkel plan är att fylla facket med biobollar eller bygga en "labyrint" av filtermatta som bakterierna kan växa i. Ligger alltså än så länge inte så mycket tanke bakom det hela.. har mest tänkt så som man brukar göra i sötvattensakvarium. Bifogar två alternativ som är lätta att bygga.. Första alternativet är bara en labyrint av blåfiltermatta där man kanske kan tänka sig att bakterierna kan leva i/på. Alternativ två är en vägg med blå filtermatta och sen fylla utrymmet jämte med biobollar. http://home.vxu.se/pbrti00/akvarium/filter1.jpg http://home.vxu.se/pbrti00/akvarium/filter2.jpg Är detta helt galet tänkt eller kan det fungera?
  4. Har fuskat lite, använde en kompis Canon 20D med makro objektiv. Försökte först fota med en Canon IXUS 65 men det var helt omöjligt att få bra bilder.
  5. Installera ett UV i skåpet under till ett RSM och sen glömma att ansluta slangarna till UV:et och starta pumpen.
  6. Man tackar! . Alltid kul att höra, ska bygga vidare nu när nästa lön kommer.. alldeles för dyr hobby det här egentligen . Var väldigt svårt att ta bra bilder, polaren som fotat en del proffessionellt ska göra ett försök efter nästa utbyggnad. Edit: Hände en rolig sak precis efter gårdagens fotosession, snäckan på bild tre klättrade så högt upp den kunde på revet, sträckte sig så nära vattenytan den kunde och sprutade ut massa små ägg. Får väl se om det blir en hel invasion av sådana nu..
  7. En uppdatering med nya bilder: http://home.vxu.se/pbrti00/akvarium/20080518/ samt de äldre bilderna http://home.vxu.se/pbrti00/akvarium/20080309/
  8. Tjena! Installerade precis ett Deltec UVC till mitt RSM och eftersom akvariet är plaserat i vardagsrummet kan jag inte ha det ovanför eftersom man då skulle se det samt slangarna. Så jag satte det i skåpet under akvariet, tyvärr leder detta till möjligheten att vid ett haveri pumpa ut allt vatten. Så frågan är om någon har haft någon av deltec:s modeller som havererat med läckage som följd.
  9. Blir ett externt deltec 10W med en Micro-Jet MC450, orkar inte bry mig om att hitta / bygga något bättre. Får köra det nattetid för att klara problemen med överhettning av akvariet..
  10. Du vet inte något om tillverkare & modell? Får annars ta och ringa och höra med dem imorgon..
  11. Någon som vet ett dränkbart UV på ~10W?
  12. Tjena! Upptäckte här om dagen att vid en av mina koraller så hade det bildats ett ganska stor nät (5x5cm) av något som liknande spindelväv. Vid en närmare titt såg jag att detta kommer från någon form av rörmask, dock saknar den plymer utan verkar använda sig av detta nät som den skickar ut och sedan drar in och vittjar. Korallen gillar inte alls detta utan de polyperna som kommer ivägen för nätet dras in och verkar ha degenererats. Planen är nog helt enkelt att döda rörmasken eftersom korallen är rätt dyr. Rörmasken är till största del gömd under stenen i gruset men är nog cirka 5 - 7cm lång och en diameter på 5mm. Har ingen bild på den än tyvärr.. kan bifoga de ikväll. Någon som vet vad detta är?
  13. Efter att ha tittat på det lite närmare tror jag med att UV LED har alldeles för låg effekt för att kunna göra någon större nytta.
  14. Det finns en del med den våglängden, problemet är väl att vet hur många som behövs för att det ska få någon effekt. Dioderna är rätt dyra med och finns varken på farnell eller ELFA.. http://www.roithner-laser.com/LED_UV_SEOUL.htm
  15. Skulle kunna bygga något eget med UV-LED.. problemet är bara att få tag i bra dioder.
×
×
  • Skapa Ny...