Gå till innehåll

Blodapelsin

Medlem
  • Antal inlägg

    8
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Gustav
  • Stad
    Lidköping
  • Akvarievolym
    får se vad som köps

Blodapelsin's prestationer

Landkrabba

Landkrabba (2/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra
  • Inkörd

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Ska äntligen börja lite smått på ett kar nu är det tänkt, har inget brottom men tänkte att jag skulle börja med att fixa själva karet i alla fall, jag va inne på att köpa ett måttbeställt för att göra det så enklet som möjligt för mig. Men det finns ingen som säljer det i närheten och det blir ganska mycket pengar, vi har dock en glasmästare i stan, så jag tänkte be han skära ut alla delar till mig och borra, sedan sätter jag ihop karet själv. Jag ser mig själv som "ganska" händig, men när det gäller dethär med att limma ett akvarium har jag tummen mitt i handen, aldrig gjort nått liknande förr... så det jag undrar är följande: Är det nått som är värt att ge sig på alls? Jag har fått uppfattningen om att det är relativt simpelt, det är inget stort kar det handlar om (70-80l). Vad ska jag använda för limm/silikon? Vart får man lättast (och billigast) tag i det? Efter som akvariumet inte är så stort så antar jag att det inte spelar nån större roll ur hållfasthets synpunkt, limmet har väll ungefär lika bra skjuvmotstånd som dragmotstånd... Men hur brukar man göra, limmar man sidorna runt botten eller limmar man sidorna på botten? Några allmäna tips och synpunkter är alltid bra, jag är som sagt helt orefaren när det gäller detta =)
  2. Har också tänkt på det här endel, 7 timmar känns inte speciellt lång tid. Hur gör man om man planerar att bara ha en ljuskälla, en MH. Känns lite tråkigt om akvariet ska va helt nersläckt en såpass stor del av dagen... är det bara till att köpa ett par rör och komplettera med om man vill ha längre ljustid?
  3. Japp, men det blir nog en dvärg drake (D.zebra) enligt SGs-drakguide eller vad man nu ska kalla det så kräver de ett kar på minst 120L. Mitt kommer troligtvis ligga på 150-200L så det ska nog lösa sig =)
  4. Började göra en Cad-modell i Solid works på ett kar jag tänkt bygga någon gång i framtiden. Det jag är mest orolig för är om sumpen är tillräckligt stor. Akvariet är på 150L (50x50x60) och sumpen är på 40L (26x50x31), anledningen till att den inte är större är att jag funderar på att använda ett gammalt sötvattenskar som bara står och tar plats i garaget. Diametern på rören stämmer inte riktigt, skummaren är en Deltec MCE300 (inte bestämt att jag ska ha en sån, men nått i den stilen blir det). Detta är som ni ser bara Akvarie, sump, teknik och rör... inte orkat börja på möbeln eller belysing än. Detta blir mitt första saltvattensakvarie, så alla kommentarer är välkommna. För utom sumpstorleken så funderar jag även på om jag ska ha mer teknik och vad isf (ska självklart ha lite pumpar för cirkulation i karet men vet inte vart dem ska placeras förän acuascapingen är klar så inte fixat dit dem/den) men utöver det =) *bilderna blev kanske lite stora, men vet inte hur man ändrar det, ni får stå ut eller så får någon admin fixa det*
  5. Tack för alla svar =) Ligger kanske nått i att man tröttnar på en drake efter ett tag, men tror ändå att jag ska satsa på det. Går ju alltid att köpa mer fisk sen.
  6. Sitter och försöker läsa in mig lite mer på saltvattenskar och planerar lite lätt på mitt första akvarium som ska startas så småningom. Jag har alltid älskat drakfiskar så det är viktigaste för mig att ha en, har inte planerat på att ha några andra fiskar om det inte är absolut nödvändigt pga nån för mig okänd andledning Siktar på en Dendrochirus Zebra (en volitans är lite stor). Som jag förstått det så försöker de äta i princip allt de tror får plats munnen (vilket är en av anledningarna till att jag inte vill ha annan fisk), samt skitar ner en del. Så för att underlätta skötseln av akvariet eftersom det är mitt första så vill jag trycka in så mycket lägre djur som möjligt som gör nytta. Men som sagt så vill man ju inte köpa en massa djur som är borta nästa dag, eller skadar draken för den delen. Lite idéer på djur skulle uppskattas väldigt mycket =) (och påpeka gärna om det finns andra fel i min akvarieplan )
  7. Tack för alla svar =) Ett sånt där Red sea max ser ganska så lockande ut, får nog bli ett sånt så såmningom. Om jag bara hittar nån bra återförsäljare.
  8. Hej Hej, är ny här på forumet (va snäll mot mig ) Ska inom kort flytta hemifrån till min egen lägenhet, så kommer flytta ifrån vårt akvarium... Funderar nu starkt på att starta ett saltvattenskar, min dröm inom akvarievärlden har alltid varit att ha en Drakfisk (Pterois volitans). Har ingen erfarenhet av slatvatten (men har skött sötvattenskar i många år). Så undrar om det ens är något att sikta på. Har suttit och läst lite på sistone och kommit fram till att jag behöver ett 400L+ till en fullvuxen Volitans, vilket låter lite stort så har funderat lite på en dvärgdrake också (Dendrochirus brachypterus eller Dendrochirus zebra) som bara verkar behöva 120L+. De saker jag tänker mest på just nu gäller akvarie och pris, ska man ge sig på att köpa delar och bygga ihop ett kar, sump och tillbehör själv eller ska jag köpa ett färdigt packet. Vilket tjänar man mest på? (händighet och tekniskt kunnande är inget som det råder brist på, om man får säga så utan att låta för självsäker, så sätta ihop ett eget fixar jag troligtvis utan allt för stora problem bara jag får reda på vilka saker som behövs ) Det andra är: hur mycket kan ett 400L respektive ett 120L kosta att köpa och driva runt? Tacksam för alla kommentarer
×
×
  • Skapa Ny...