Gå till innehåll

kotten

Medlem
  • Antal inlägg

    20
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Dario
  • Stad
    Ekerö
  • Akvarievolym
    340L 80L

kotten's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Kolla om detta kan vara ett bra alternativ till vågmaskin? scwd > Pumpar&cirkulation > wavebox-vågmaskiner Pris SEK 450,00 Artikelnummer 58100 Beställning: Lägg varan i kundvagnen! (den kan tas bort senare) Klicka för att förstora bilden mekanisk vågmaskin "Squid" Beskrivning: En smart mekanisk wavemaker som driv av vattentryck från valfri pump 200-4800L/h, växlar mjukt mellan två utblås och skapar naturliga vågrörelser som främjar korallernas trivsel http://www.vmatrix.com/clients/3IQ_scwd/video/
  2. Kotten, för att min första saltfirre var en "Puffer" som en igelkott . Den simmade senare in i min Aquamedic skummare blåste upp sig och fastnade.....
  3. Hur stort flöde behöver man? Jag är inte å orolig för om det låter lite, jag har ju mitt inbyggt i väggen och direkt tillgång från tvättstugan bakifrån (kan det bli bättre?). Jag sticker till Thailand och Al Ain ikväll så blrir borta på jobb 8 dgr, (hoppas inte saltvattensguiden är spärrad i Al Ain Förenade Arabemiraten som så många andra sidor som dom ej förstår) tar med mig Lap:en.. Har faktiskt fiskat hem fisk för flera år sen när jag hade ett saltkar, fångade på freedombeach i thailand och transporterade via Abu Dhabi 4 dgr i specialpåsar från Christer på akvarielagret. Påsarna var av en typ som andades och ventilerade in syre och ut med gift.... man fyllde dom helt utan luft i... (många skrattade när jag var ute och gick med mina fiskar på stranden och gjorde vattenbyten föriktigt) dom klarade sig, en putsarfisk, en puffer (dogface) och en typ sammetsclown. Nu vet inte jag om man får göra så men jag var noga med att visa upp fiskarna i säkerhets kontrollen i både Thailand och Abu Dhabi för att jag inte ville röntga dom. Jag har också köpt fiskar i butik i Abu Dhabi men dom brukar dö efter ett tag hemma så jag tror att dom är fiskade med gifter!!! Blir ingen transport denna gång.
  4. Triton ska ha tunzes box (har sett den där tidigare) vilken box är bäst? = billigast (om man skall testa). har sett en ritning på hur man bygger en själv på nätet, men kommer inte ihåg var.
  5. Jo, jag hajar ju att man måste starta upp hävertefekten, och det låter ju bra att leda tillbaka till burken (får inte vara för stark pump då).
  6. Men vart tar det vattnet du suger upp vägen? ska det ledas till sumpen, eller hur tänkte du? Overflowbox låter inte så farligt längre efter det att jag kollat in alla som borrar! ;-)
  7. Blir så nervös när jag ser alla inslag omm borra med dremmel!!! Jag tänkte ju göra det med vatten i karet!!1 Tror att jag ska fundera lite till......
  8. Strigata (eller "NIKE" som jag kallar dom , strigatan har en nikelogga upp och nervänd på gälen )är super på att vända sand, fast dom vill helst vara ett par. Dom silar hela dagen men det blir lite grumligare i vattnet som bieffekt. Jag har haft otur med mina strigata dom har dött efter ett par månader , verkar som om dom inte får i sig tillräckligt med mat från bottensanden så dom smalnar av och dör hur mycket du än försöker och mata. Vet inte om du kanske har bättre tur.
  9. ja jag har ju gått ett tag och funderat på detta , men det lutar nog åt att jag köper ett nytt kar och borrar direkt! Tack för idén om att använda det gamla som sump , vet ej om det får plats under....? Har några fumderingar på att göra mitt akvarium i sovrummet till salt.. typ nano, men jagger det på rätt ställe (har en cool idé där ). Tack för hjälpen!
  10. Jag har kollat på en overflowbox på Triton men känns som det är känligt för driftstopp? Vad händer om häverteffekten försvinner och pumpen fortfarande pumpar upp från sumpen, är det något säkerhetsstopp ? Jag kompromissade sist och köpte en Prizm skummare som har lite utavrinning , men det funkar "så där" jag har fortfarande en bit med ´"fet" yta!
  11. Tja! Du rekomenderar alltså att tömma först?
  12. Har ett inbyggt akvarium i väggen 340L med välvd ruta, egentligen ett hörnakvarium som nu sitter i väggen. Jag har idag ingen sump men funderar på att skaffa en. Har någon erfarenhet av att borra i ett etablerat kar? Jag tänkte borra för avrinning uppe i bakre hörnet ca 15cm under överkant och sätta in ett L-rör upp till ytan? låter det som om det skulle funka?
  13. Sjukdom eller inte sjukdom! Ni har rätt en sjöstjärna är ju inte en sjukdom , varför jag la det under sjukdom är för det explosiva förloppet och att dom ständigt ökar(fanns ingen rubrik "invasion"). Jag har massor med vackra kalkalger och faktiskt inte märkt att dom minskar, men det kanske därrför stjärnorna trivs så bra (massa mat);-) Jag ska testa med en Harlequin och se om jag får bättre balans.. Stjärnorna har ju egentligen inte gjort något ont.
×
×
  • Skapa Ny...