Gå till innehåll

jim_

Medlem
  • Antal inlägg

    14
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Jimmy
  • Stad
    Kalmar
  • Antal år inom saltvatten
    0 / 2009
  • Akvarievolym
    0 sötvatten för tillfället
  • Antal år inom sötvatten
    3-4 / 1997

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

jim_'s prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Jag kommer gärna, har varit lite inaktiv på forumet på senaste så såg inte detta förrän nu, Jag traskar bort den 16'e. Jag förväntar mig även en kopp kaffe!
  2. Hejsan! Jag tänkte att jag skulle bygga en inbyggd sump i mitt akvarium. Jag vill gärna inte ta chansen att borra i det då jag inte vill att något skall gå snett och allt vatten skall hamna på golvet i vardagsrummet. Jag hade tänkt att längs ena kortsidan ca 15cm in i akvariet sätta en skiljevägg som avgränsar "sumpen" med akvariumet. Kan denna skiljeväggen vara utav någon form utav plast (akryl har jag sett att vissa har använt till olika endamål?) eller är det glas som gäller här med? Om det går med plast(eller liknande) vad kan ni rekommendera och vart får man billigast tag i detta? Skall man använda silikon till att få detta att fästa isåfall, eller är det något lim som gäller? Hade tänkt att vattnet ifrån returpumpen skulle sätta lite fart i akvariumet också så att man inte behöver ha en massa streamers överallt. Så jag tänkte att jag skulle använda mig utav PVC rör och placera ut till dom ställen där jag vill ha utblås i akvariumet. Jag läste detta i en artikel som fanns här på sg, verkade vara en briljant lösning så denna tänkte jag köra på. Men när jag satt och skissade lite på det så tänkte jag på ifall bubbelfällan kommer att begränsa vattenflödet ut till returpumpen, detta kanske kan leda till att det trots allt inte blir så bra fräs ut ifrån returen? Hur breda "fack" kan ni rekommendera att ha på detta för att få maximalt flöde? (Jag vet inte om jag tänkt rätt när det gäller detta, men är ju lika bra att fråga hehe). Akvariumet har måtten 150x50x60. Bifogar en liten bild på hur jag tänkt det skulle se ut (bilden ses ovanifrån) Hoppas nån kan hjälpa mig, tack på förhand!
  3. Ser bra ut som vanligt Rikard Räcker det med sten nu kanske? Gillade skarpt att det är mycket simyta i ditt kar
  4. haha tack för tipset, riktigt fint en tråkig måndag som detta
  5. Vad kostar det att få det fraktat ifrån Göteborg till Luleå? Eller har du använt dig utav Losenborgs's kontakt?
  6. Finns det större såna här moduler? Jag kan inte hitta det. Verkar ju onekligen vara en intressant tanke, är det någon som provat såna här paneler eller har folk bara kört led-rör? Om man leker med tanken, om man använder sådana här paneler till ett 450L kar hur många behöver man då? Skall det täcka hela ytan? Jag funderar pga att jag har läst tidigare i tråden att led bara lyser rakt ner? (borde ju bryta åt något håll, men ingen har skrivit något om detta)
  7. Tjena Andreas och välkommen till SG, hoppas du kommer trivas här Akvariet och scapingen ser fin ut, hur länge har du haft det igång? Själv är jag också i startfasen för saltvattensakvarium, dock inte så stort som 800L Mvh Jimmy
  8. Okay så nästa inköp blir cirkulationspump och osmos, sen i ett senare skede dunkar jag på med bättre belysning och eventuellt en uv-c beroende på vad för fiskar jag skall ha. Fraggar tackar man ju inte nej till Riktigt kul ska det blir att få igång detta, hoppas bara att allt går bra Måste hitta nån bänk att ha det på också bara.. Kanske borde snickra ihop en egen?
  9. Det låter ju som ett intressant alternativ faktiskt, tack återigen för tipset, har en annan fråga om tekniken i mitt kar. Det som behövs är alltså bara skummare och cirkulationspumpar till att börja med? Sen när koraller osv skall upp så ska jag installera i nya T5 lysrör och en amatur till dessa. Funderar på Lumimaster 4x54W (sågs på www.drakfisken.se) 2 lysrör Aqua Science Special 54W 2 lysrör Aqua Science Blau 54W Vad tros om det till just korallerna?
  10. Laggeman. Tack för tipset, verkar ju vara en trevlig fisk Den är inte aggresiv emot koraller eller så? Jag hade ju tänkt att ha rätt mycket koraller i karet så om den skulle få smak för något sådant så är den tyvärr inte aktuell
  11. Wiking Okay hoppas den fixar till sig snart, tråkigt att den är sjuk.. Snabb fråga, till en början under uppstarten av akvariet, kan man använda sig utav en vanlig sötvattensamatur då? Under uppstarten så skall det väl endå inte vara så mycket ljus i akvariet? Jag får köpa pumpar utav en kompis som leverar 1500L/H tillsammans, skulle det fungera att komplettera dessa med en Tunze Nano Stream 6045 - 4500L/H ? Eller blir det för strömt tror ni?
  12. Wiking! Tack för tipset, jo jag har läst lite om den att den lätt får denna "vita prick sjukan", såg också att man skulle köpa små exemplar utav denna fisk eftersom dessa tydligen klarade en flytt till ett annat akvarie mycket bättre än stora exemplar. Men du vet hur det är, flickvännen ser på Hitta Nemo och då blir det "åhh.. En Doris måste vi ha!".. Får ta och förklara för henne att detta inte fungerar Har ni något förslag på en hyfsat lite fisk som är en glad simmare?
  13. Tack för svaren allihopa, angående koraller så har jag inte bestämt vad jag skall ha för några ännu, men det kommer troligtvis att bli några stenkoraller också, så det kanske är bäst att investera i ett bra ljus med en gång? Så det tekniska jag behöver vid uppstarten är alltså, skummare, pumpar och lysrör? Clownerna kommer att införskaffas, känns nästan som standard i ett saltvattensakvarium När det gäller kirurgfisken så är det en Paracanthurus hepatus som är tanken. Det är flickvännen som tjatar angående en sådan Vi får väl se, måste övertala henne om att det inte fungerar med en sådan, hehe Ricke! Om jag fixar en igelkottsfisk så blir det inte föränn ett bra tag in i framtiden, men givetvis får du ta över den när den växt sig för stor
  14. Hejsan! Mitt namn är Jimmy och som rubriken lyder så har jag planer på att starta ett saltvattensakvarium. Jag har haft sötvattensakvarium tidigare men aldrig saltvatten. Jag har läst runt en hel del på SG angående hur andra personer har gjort med sina kar vid uppstart etc. men jag skulle endå behöva tips på hur jag skall gå tillväga med mitt. Ett begagnat kar på 200L är på gång in utav en kompis som inte längre använder sitt. Ett problem med detta är att det har stått utan vatten i sig i några månader då detta har använts som "växthus" hos hans mamma . Blir detta problem med silikonet? Har läst lite här och där att det kan torka och att man behöver limma om det? Mina mål med karet är mycket koraller, nån enstaka anemon och några få fiskar. Ett par clowner och en kirurgfisk är dom enda fiskarna jag till en början vill ha. I ett senare skede vill jag även ha en "igelkottsfisk", men jag vet inte om dessa passar i så små kar som 200L. Men troligtvis blir det bara dom första två arterna. Jag skulle vilja ha tips på nödvändig teknik som passar mitt kar. Belysning/pumpar etc. Så lite teknik som möjligt. Jag skall inte använda mig utav någon sump då jag för tillfället inte har plats eller lust med en sump. Jag vet att det enligt många är en fördel med sump men jag har endå valt att avstå ifrån denna. Tack på förhand allihopa!
×
×
  • Skapa Ny...