Jump to content

mr_alex

Moderator
 • Posts

  249
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Posts posted by mr_alex

 1. Hej!

  Är det någon som ser någon risk med att använda ex: https://www.jula.se/catalog/tradgard/bevattning-och-dranering/bevattning/vattentunnor/hopfallbar-regnvattentunna-016427/ för vattenbyten? Eller denna:

  https://www.jula.se/catalog/tradgard/bevattning-och-dranering/bevattning/vattentunnor/hopfallbar-regnvattentunna-013877/

  Har stort kar och de större hinkarna på runt 200 liter är så mycket svårare att förvara på lämpliga ställen. Är gjort av pvc som våra rör så tveksamt om det ska kunna släppa ut något?

 2. Säljer min Deltec 600i som är köpt 24/4-2022. Alltså ca 1 och 1/2 månad gammal bara. Den funkar klockrent men tanken är att uppgradera till en model större då denna var den som fanns att köpa när min gamla skummare gick sönder. Kvitto finns.

  Säljer för 2100kr. Finns i Ursvik Stockholm.

 3. Har lite koraller att bli av med:

   

  Montipora forest fire och bubblegum fraggar Småfraggar 75 kr st, Stora fraggar 200kr.

   

  Montipora confusa småfraggar 100kr, stor fragg där 3 fraggar vuxit ihop, 250 kr 

   

  Hysterix grön bas rosa/lila polyper 50-100 kr beroende på storlek.

 4. On 2022-01-06 at 15:22, Ant0n skrev:

  Jag köpte nyligen ett nano-akvarie och fick med 5kg sten. Säljaren var lagom virrig så jag är inte säker på om det är levande sten eller inte, den luktar skit och är väldigt blöt då den varit inlindad i dubba sopsäckar. Ska jag behålla dem i säckar, eller lägga dem i en hink med kranvatten? (i väntan på salt)
  Jag tänkte köpa levande sand och lite bra bakterier -kanske slänga i 1/4 räka, om jag känner för det. Det borde väl räcka även om stenen skulle vara död? 

  Alternativt kanske man kan hitta någon i Norrköping, med ett etablerat akvarie, som jag skulle kunna köpa 30L vatten av. Då får man fyllt halva karet med bra vatten i alla fall 

   

  Tråd flyttad, ser ingen koppling till våran annonsör Korallfisken här? Rätta mig om jag har fel.

 5. 2 minuter sedan, Payman skrev:

  Tack! Tror du det räcker med 50% vattenbyte?

  Såklart omöjligt att säga. Men börja där och gör det så snart du kan. Du bör se på fisk och koraller om det blir bättre.

  Även 2 mindre vattenbyten kan vara bra istället för 50% med några timmars mellanrum för att minska stressen. Om du ex inte har tillräckligt med osmosvatten nu.

 6. On 2021-09-23 at 08:50, Slanten skrev:

  Jag tror inte SVG kan undvika bedragare hur vi än bär oss åt. Men för att uppmärksamma en köpare om riskerna kan vi lägga in lite råd för hur en säker affär kan gå till, som visas så fort man läser en annons.

   

  Tex:

  -Be om en bild på objektet. Den ska vara tagen i hemmiljö med en lapp bredvid där tex ditt användarnamn står. 

  -Be om säljarens kontaktuppgifter och verifiera dem. 

  -Använd inte swish eller betala i förskott.

  -Använd en säker betalningstjänst, tex Payson

   

  Tror få människor är redo att skicka iväg sina saker utan att ha fått betalt innan. Swish måste kopplas till ett bankkonto samt bankid vilket gör det lättare att spåra.

×
×
 • Create New...