Gå till innehåll

Thommy

Medlem
  • Antal inlägg

    69
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. låter bra har en sådan å ska skaffa nya lampor snart.
  2. Hejsan någon här som har tänkt på att när man kör med aktivt kol så skummar det betydligt sämmre.Jag tyckte att min skummare var bra blöt,å kom tänka på det.Så jag tog bort kolet å 2 dar äfter skummar det ordentligt i gen.Har ja rätt där tro eller en inbildning.
  3. Mina värden e salt 1,024 ph vart 8.1 så den håller jag på att höja till 8,3 nitrat e salifert var noll nitrite va med noll,vet ej hur säkra dom e. kh alk ligger på 10,2 magnesium 1440 e lite högt och calsium 540 har ja för mig,ska inte buffra på någon vecka så de går ner lite.
  4. Ja tackar för svarena.Jo det är 2 stycken 150 wattare,blir tillräckligt varmt i rummet.Det ja lägger i akvariet är bio calcium å saliferts flytande magnesium.Kör även med ph höjande.Det blir en sväng till göteborg eller kungsbacka finns inga i marks komun me´d salt,va jag vet.
  5. Hejsan nu har mitt akvarie varit i gång 5 månader.Det är på 375 liter,jag har bara sniglar.Alla värden e bra å inga alger alls.Min ekonomi har kommit i gång så det är dax å börja köpa koraller,Men vad köper en nybörjare,har 2.150 watts mh.Kan man få tag på någorlunda billiga saker i affärer eller ligger dom på 500 + även för små doningar.Ska förvisso börja med lite i början .Tacksam för lite synpunkter.
  6. om man kör med sump så kan man slänga kemikalierna där i.Men framföralt så går ytvattnet direkt till skummaren så den gör ett bättre jobb.sen kan man ju ha refugium eller va de kallart,Sen kan man ha en bubbelfälla så man slipper dessa småbubblor som det kan bli mm mm.
  7. om du inte buffrar med något så kommer ju magnesiumet å ca att minska av sig självt.vänta ett tag å kolla i gen.Saltet kan du minska lite 1,024 räcker gott.
  8. hej jag har en liten explosion av vad ja förmodar e majano annemoner.Hur ska ja bli av med dom.
  9. Thommy

    alger

    hej jag har lite problem med mina brun alger.Det blir mer när ja tänder mh och det är bara på rutorna å sanden.Mina vatten värden är bra förutom magnesium som ja buffrar,går änndå neråt vilket ja inte förstår.Jag har börjat med att försöka få upp mit ph ligger på 8,1 nu.När jag rör algerna sitter dom fast blir ingen tråd,karet är 9 veckor gammalt har en blennider och 18 sniglar.Vad ska ja hitta på för att få bort dem.
  10. jag måste säja att du har ett vackert kar.Såg att du har en seio pump,är du nöjd med den.Jag har bestält 2 st i dag.
  11. hej,Jag har en skimm 400 som funkar bra nu först efter 2 månader kom bara te innan.Det är en på hängs skummare.Viken rekomenderas om ja ska ha en större.jag vet inte hur mycket den sväljer ska hämta den på marinakvariet i morgon tack för svaren ja skriver en rad när ja vet vilka siffror som gäller på sakerna.
  12. det är inte många som fattar hur ja skriver här verkar det som men men.Jag ska ha den på kortsidan med sumpen nedanför.blir lite mycket jobb å tömma karet å borra.
  13. hejsan ska nu i veckan skaffa en sump.har fått tag på en sådan där man hänger på kanten ska visst ligga på 3500 ny fick den för en tusenlapp.Jag tänkte på att mitt akvarie e på 375 å sumpen är la kanske på 75 eller 100 l.min skummare e till för 400 liters akvarie.e det kört med den måste ja fixa en ny.
  14. hej jag har fått brun belägning på gruset i 2 hörnen.Jag har inte bra circulation ennu i karet e på g med streamer.Hade bubblor i det bruna i går mina sniglar har varit å käkat där.Mina värden e bra i burken.Ska ja låta dom va, karet har varit i gång 2 månader nu inget i ennu förutom 9 sniglar.detta kom när ja drog på mh 3 timmar dag.
  15. hej jag har vita prickar som yr runt i akvariet.Vad kan det va för något,och hur blir ja av med det.Jag har et power head med filter i nu fast ja tror inte det fastnar något där.
  16. Hej det finns en del som kör med lite saltare än vad du ska ha i tanken för att driva ur djur som du inte vill ha i tanken .man doppar ner stenen 10 sec kanske sen i baljan,Annars tvätta av sådant som e dåligt å stenen ska lukta hav.
  17. o fasen e la rädd för en massa alger,kan ja öka så fort.Låter ju bra får la börja att bränna på lite.
  18. Jag har 2 st 150 mh.e det lite för dåligt.
  19. ok fasen skriver ja så slarvigt trilobite.Tackar för svaret ska till marinakvariet.E meningen att detta ska va mest koraller i detta karet.
  20. hejsan nu har baljan varit i gång i snart 8 veckor i mörre.Ska inhandla nått i sanden mm.vad rekomenderas ja e novis på detta fiskar 1 2 st eller någon korall kanske.har kikat runt mycket å läst men när ja e i affären så e allt lika känns det som koraller e ju lite anorlunda.Karet e på 375 liter har bara snäckor å 35 kilo sten e la lite lite kanske.
  21. Tja vad min sand heter kommer ja inte i håg köppte den på marinakvariet,den e ganska grov mycket snäckskal i den.Tycker inte om när det flyger runt i akvariet när man riktar pumparna neråtom inte sanden packar sej så e det lugnt jag har 6 cm sand.Ska inhandla sandvändare till helgen.
  22. tackar för svaren,har börjat öka belysningen på mh till 2 timmar kanske gör nået de me.
  23. mina värden i burken e bra förutom magnesiumet som ja håller på att bufra upp låg i dag på 1140.
  24. tjo jo ja tänkte det här med kalkalger.Mitt kar har varit i gång 2 månader på tisdag å ja ser då inga kalkalger va ja vet.Stenen börjar bli röd nu på vissa ställen å där e det lite vitt runt det röda e det alger.Jag har tänt blått 5 timmar dag nu å mh 1 timma,vet ej hur mycket ja kan bränna på ennu karet e det bara sten å snäckor i än så länge.
  25. hejsan jag har nu runt 6cm levande sand i karet.Frågan e ska ja ha kvar detta å lägga i sjöstjärnor å snäckor på det sandjupet,eller ska ja ha i mer levande sand.funderar ochså på att ha korallsand över funkar det eller ska ja ta bort sanden helt nu å lägga i korallsand.Så kan man ju köra utan me så klart vet ej vad som e bäst.
×
×
  • Skapa Ny...