Gå till innehåll

Blue

Medlem
  • Antal inlägg

    20
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Aron
  • Stad
    Göteborg
  • Akvarievolym
    2000L

Blue's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Men det går inte... Tång är också alger, då dör de också.
  2. Lavasten? Nej, nej, nej... Jag har olika stenar som jag har plockat från öarna en bit utanför kusten. Ett par av de med tångruskor och så har jag också lite sjögräs planterat. Gällande reningen har jag ganska många ytterfilter, skummare (heter det så?), aktivt kol och filtreringsvadd som vattnet rinner igenom. De tre sista ligger utanför akvariet i en sump (tror jag det heter). Och så har jag också en kylare stor som en liten tvättmaskin... EDIT: Och levande sten eller sand kan jag inte ha, eftersom det är alldeles för kallt i mitt kar (17º). Jag funderar på någon annan lösning, musslor kanske? EDIT2: Och gällande bakgrund och sådant beror det på vad jag lyckas övertala min pappa till, han vill ha speglar på alla sidor i akvariet! Blä!
  3. Det finns vad jag vet inga algätande fiskar på västkusten... Musslor gör det, men det är svårt att ha det i akvariet, för blir det för många dör de, och då blir det ännu värre, tror jag... Är som sagt lite förvirrad.
  4. Tror tyvärr inte att det finns någon levande sten för kallvatten. Jag ska kolla med akvariebutiken. Annars får jag lösa det på något annat sätt.
  5. Jag har ett saltvattensakvarium med fiskar från västkusten. Istället för att ha koraller har jag tång, eftersom det finns väldigt lite koraller i våra vatten. Problemet med detta är att det är svårt att bekämpa alger utan att tången stryker med. Finns det något lösning på det här problemet? P.S. Är inte säker på om jag kommer att få något bra svar, men det skadar inte att fråga, eller?
  6. Säröhus, och ligger på särö. Drygt tre mil från Göteborg.
  7. Nya fiskar/skaldjur i akvariet: 1 liten krabbtaska 2 Simkrabbor 2 Spindelkrabbor (inte helt säker på vad de heter) Just nu lynchar fiskarna de stackars simkrabborna, är inte säker på om de kommer att överleva
  8. Men det är inget kul att se än... Men jag ska visa bilder, när jag hittar den dumma kameran! För övrigt fick jag upp massa roliga saker i nätet! 6-7 Krabbtaskor - Den minsta fick hamna i akvariet 10+ Spindelkrabbor, eller vad du nu heter... - Två fick vara i akvariet Och två simkrabbor!!
  9. Nu har jag lagt i en låda med sjögräs! Fiskarna uppskattade det väldigt mycket, kanske lite för mycket, nu är det helt söndertrasat. Nåja, det är bara att fylla på mer. Om fiskarna är nöjda är jag det.
  10. Usch! Det för blåsigt och för höga vågor, det får vänta tills imorn!
  11. Dags att dra upp näten! Kommer tillbaka om någon timme, hoppas jag får upp något spännande!
  12. Hjälp vad mycket frågor!! Helglas är det, Skummare har jag, sex stycken mindre filter som hänger på olika ställen i akvariet. Bra belysning är inte ordnad än, det jag har nu är till för akvarier med tropiska och färgglada fiskar, ska skaffa lite gulare ljus.
  13. Sjöstjärnor har jag... Men hur får jag tag på kamstjärnor och ormstjärnor? Om jag har tur får jag upp några eremitkräftor idag eller imorgon.
×
×
  • Skapa Ny...