Jump to content

Frick

Medlem
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Thomas
 • City
  Svalöv
 • Antal år inom saltvatten
  0
 • Akvarievolym
  540 sötvatten :-(
 • Allmän beskrivning av dig
  saltvattenswanabe :-)
 • Antal år inom sötvatten
  25
 1. Tjenar! Tänkte bara testa hur man kan publicera sina ritningar i 3D. Du skall inte behöva installera något program för att kolla på mina ritningarna i 3D. http://web.telia.com/~u41824435/aqua/ Detta är en test, om det går att visa direkt i forumet! <iframe scrolling="no" width="800" height="600" src="http://freewheel.autodesk.com/dwf.aspx?path=http://web.telia.com/~u41824435/aqua/3.dwf"> </iframe> Kan Du spara som eller exportera till dwf format så är det mycket enkelt att lägga in på din webb-sida. Undrar Du mer så kolla in på http://www.autodesk.se/adsk/servlet/index?siteID=440386&id=10514687 Jaja, kanske onödigt vetande, men jag tycker att det är fräckt /Frick
 2. Du kan komma imorgon! Jag har skickat ett e-brev till dig!
 3. Haj Björk! Du jag har en UV-C i mitt kar som Du kan få låna en månad eller så! Det är en http://www.theaquariumsolution.com/?q=node/190. Den har gått så gott som kontinuerligt i 4 år, är det någon som vet om ljuskällan blir sämre med åren? /Frick
 4. Låter bra! Du föresten vad gör Du här på forumet klockan 00.30 en lördagkväll! Jaja det är väl sådana Ni är!
 5. Hur är det med rör, böjar och ventiler Ni kör med, är alla fabrikat och märken kompatibla med varandra, alltså passar 32mm rör från fabrikat 1 med t.ex. 32mm tankgenomföring från fabrikat 2 och 32mm ventil från fabrikat 3? Tänkte skaffa en del böjar och genomföringar för att få en uppfattning om hur mycket plats som behövs, innan jag spikar karet med avrinningsbox och hål.
 6. Jaja, det behöver inte vara ett u så klar man justerar bara flödet med kranen. Men är det egentligen hävert då? Hävert tänker jag mig att vattnet går i rör upp över vattenytan och ner igen, t.ex. över en kant eller så! Men det kan ju vara hur det vill med det!
 7. Måste börja med att tacka för Era svar! Projekteringen av karet går framåt med ett litet steg i taget, nu har jag kommit till "kammen" ja ni vet säkert vad jag menar! Längden är ca 77cm, vad tror Ni om de andra måtten?
 8. Det låter som e bra idé att ta bort backventilerna, billigare och troligtvis driftsäkrare! Om jag förstår det rätt så borrar jag ett litet hål (3mm??) i det upp o nervända u:et, markerat rött på bilden. Placeringen beror naturligtvis på vattennivån. Du wrang, vet inte riktigt hur häverten som skall se ut, har kollat i dina trådar utan att hitta någon bild, är det bara ett upp o nervänt u, ungefär som jag ritat returen, fast utan lufthål? Du Björk, det var bra att Du visade din film och berättade en del, så nu väcktes planerna igång igen, har till och med anmält mig på saltkurs i Lomma.
 9. Nu har jag kommit längre med mina ritningar, jag vill hålla systemet mycket basic till en början med, men är det något mer jag absolut måste få plats med eller tänka på? Grunkorna jag har ritat i sump och på rör är skummare,pump, ventil och backventil.
 10. Det är till en början karet jag vill ha rätt, så är det bara rätt på allt glas som skall sättas ihop så kan man ju justera och ändra rör, mm allt eftersom man får nya ideer! Nu får vi se vad glasmästaren säger! Är det någon annan som har åsikter så skriv! Tack för snabba svar!
 11. Vad tror Ni om denna avrinningsbox, själv tycker jag den känns stor, hur mycket plats behöver man för att kunna få dit grejerna, alltså tankgenomföring och rör? Har räknat med 40mm runt genomföringen. Rören är 32mm. Karet är 150x60x60cm. PS. är det någon som vet hur man byter bakgrundsfärg när man renderar i autocad 2007?
 12. Jo, så är det ju! Då kan man kanske säga så här att om skummaren kör 2000 liter så är det minst så många liter som skall ner i sumpen. Okej, det kunde jag såklart läst om i specifikationerna om de olika skummarna! Jo det med pumpen har jag sett, men tar skummaren vatten från sumpen och lämnar i sumpen, eller tar i karet och lämnar i sumpen, eller tar i sumpen och lämnar i karet, eller kanske tar i karet och lämnar i karet? Många alternativ, vilka skall jag stryka? Katastrof rör?!? Är det om det blir stopp på vägen ner eller upp? Fattar inte riktigt skall fundera på detta ett tag! Jaja om det blir stopp i röret ner så kan vattenytan i karet bara stiga till katastrofröret :-) alltså, detta röret skall inte vara i samband med ytavrinningen! Mmm, det kan ju tänkas, hur är det med stillastående vatten i en sådan kammare?
 13. Tjenar! Jag är en saltvattenwanabe sen många år, och sitter nu och ritar och planerar på ett kar, och har många frågor! Karet är 540 liter och 160 liter sump. Tanken är att tekniken skall vara i eller vid sumpen. Jag har lite funderingar angående vattenförbindelsen mellan kar och sump, Hur mycket vatten är lagom att passera igenom sumpen? Hur mycket vatten passerar igenom en skummare? Kör man allt vatten som skall till sumpen igenom skummaren? Jag har sett ritningar med både två och tre hål borrade i karet, tur, retur och ??? vad är det tredje till? Man skall ju ha ytavrinning, skall man avdela en hörna i karet till det eller bygger man en ”burk” direkt på röret? Använder man en DursoStandpipe i ytavringen?Jag vill ha konstruktionen rätt från början på grejerna som är svåra att ändra på när karet är igång!
 14. Tjenar! Lånar tråden lite, håller på att planera och rita på ett kar. Nu är jag inne på pvc detaljerna,vilka fabrikat använder ni? Jag har sett att en del använder gpa! Har gpa någon hemsida där man kan ladda ner produktblad? Skulle behöva veta vad som finns, ventiler, böjar,t-rör, rör ochdimensioner gärna med bilder! /Frick
 15. Frick

  Dimmer

  Jag har bara en klocka till dimmern ! Exempel. kl 10.30 slår till (börjar dimmar upp) kl 11.00 slår ifrån (börjar dimmar ner) lysrör tänds med klocka nr 2 kl 11.00 kl 21.30 slår till (börjar dimmar upp) kl 22.00 slår ifrån (börjar dimmar ner) lysrörsläcks med klocka nr 2 kl 22.00 Dimmertiden går att ställa seperat för till och frånslag, från några sekunder till 2 timmar. Klocka nr 3 håller reda på mh. På sidan 9 i manualen (pdf filen) ser du hur du skall koppla, jag har bytt knappen mot klockan. /Frick

Saltvattensguiden


Organisationsnummer: 802438-6222
E-post: admin@saltvattensguiden.se


 • Ordförande: nike83
 • Kassör: Tribiani
 • Tekniskt ansvarig: ormet
 • Medlemsansvarig: kaptenen
 • Annonsörsansvarig: danne031
 • Våra betalningsalternativ


 • Swish: 123 268 41 16
 • PayPal: kassor@saltvattensguiden.se
 • Bankgiro: 220-3503

 • Aktuell programversion


  IPS Community Suite 4.4.10
  Tapatalk 1.6.5

  ×
  ×
  • Create New...