Gå till innehåll

Mikael P

Medlem
  • Antal inlägg

    38
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Mikael
  • Stad
    Laholm
  • Antal år inom saltvatten
    0
  • Akvarievolym
    200 liter + 150 liter sötvatten
  • Akvarie mått
    100x40x50
  • Allmän beskrivning av dig
    Jag heter Mikael Pehrsson och bor i Laholm tillsammans med min sambo och två av våra barn, det tredje är "utfluget" sen en kort tid tillsammans. Jag har hållit på med sötvattens akvarium till och från sedan jag var ca 20 år gammal. Att ha ett saltvattens akvarium har varit lite av en dröm sedan jag började med akvarium, det som har stoppat mig har hela tiden varit priset och osäkerhet på att min tid har räckt till för ett.

    Är nu sedan några år tillbaka långtidasjukskriven med små förutsättningar för att återgå i arbete vilket har gjort att tidsaspekten har eliminerats. Dessvärre är ju inkomsterna inte särskilt höga när man är långtidssjukskriven så möjligheten att sätta upp ett komplett saltvattens akvarium är minimala.
  • Om JA vid skummare - Vilken
    DELTEC MCF300
  • Antal år inom sötvatten
    21
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    30

Mikael P's prestationer

Givmild kirurgfisk

Givmild kirurgfisk (5/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Tack, får ta och se hur jag ska göra. Kommer nog att sikta på mejsel för jag slaktar dem säkert om jag angriper dem med en kniv eller nått Ska ta och läsa om det och se om jag kan tänkas vara kapabel att lösa det. Mejsel låter nog lite mer som något som jag reder ut. Tyvärr så består mitt levande just nu bara av 2 Clowner och en Kardinalaborre (Tror jag den heter) samt några sniglar och sjöstjärnor. Ska köpa in någon städare snart men tänkte vänta tills jag har flyttat på karet, det är tyvärr lite felplacerat just nu och tänkte passa på eftersom tanten vill möblera om innan jul. Och även om jag skulle köpt en städpatrull så är jag rädd för att den riskerar att bli lite överarbetad då vissa av stenarna har blivit allvarligt angripna av gröna slemalger.
  2. 1. För att jag blev informerad av butiken i Ängelholm att om man lyfter upp korallerna ur saltvattnet så tar man livet av dem och det är ju knappast min målsättning :-P 2. Jupps, behöver dessvärre det. 3. Gröna alger i lite väl stora mängder. Så, frågan kvarstår nu när vi har utrett varför jag vill göra det, kan jag? Har en annan mjukis som skulle vara trevlig att flytta på. En Mushroom, tror jag det är, har placerat sig på glaset bakom stenarna så den kan man inte se överhuvudtaget. Kunde ju vara kul ifall det gick att flytta på den med.
  3. Hej! Jag håller på att rengöra min sten med hjälp av stålborstning. Funderar bara hur jag ska göra med de stenar som det sitter mjukisar på? Har ett träd (Vilket har spridit sig så jag har fått 5-6 st små träd i sanden strax under stenen den sitter på). ett par Blue Mushrooms, massor av knappar på ett antal stenar och någonting mer. Det måste vål gå att få bort dem från stenen på något vis utan att döda dem?
  4. Såg inte så kul ut nä! Hade själv en attack av sådana i mitt kar någon månad efter jag startat det. Blev rekommenderad att testa TetraMedica: FungiStop Konzentrat. Karet belv alldeles brunt och min anemon var skitsur i ett dygn och såg bara ut som en liten boll av nät, men 1-1½ dygn efter behandling var de röda algerna och en del grönt skräp puts väck. Testade det mot gröna slemalger med men där var det värdelöst.
  5. Har kollat upp med övernattningsmöjligheter i gbg. Tyvärr gillar inte min nacke att köra båda riktningarna samma dag och dessutom göra någonting i mellan resorna :-/ Men sovplats ordnad så du kan flytta upp mig från kanske till kommer :-)
  6. Har aldrig varit på något spdant här så det vore kul om man kunde hänga på.
  7. Tack Peter! Låter riktigt trevligt. Såg tyvärr med att de mer eller mindre lagt ner helt med salt i alla affärer i Båstad. Börjar bli tunt med butiker i min närhet. Var dem samt en i Halmstad jag hade att tillgå och Halmstad har sällan mer än ett par tre fiskar och tar mest hem när man beställer. Får ta och kolla in den i Hbg vid tillfälle.
  8. Riktigt intressant tråd. Två små saker. Har en Garmin Nuvi 660, kan du exportera till den så vore jag jätte tacksam Sen saknar jag ett par butiker. Arken Zoo i Ängelholm, de har två butiker där och bägge har salt, inga större mängder (har iofs aldrig varit i någon av de andra så jag vet inte vad som klassas som lite-normalt-mycket )
  9. Ok, det var ju skönt att höra. Tack för hjälpen
  10. Fick hålla kameran mot väggen bakom karet så det blev väl lite si och så med kvaliten. Fast den visar kanske lite bättre hur den ser ut än vad jag lyckades beskriva.
  11. Ska försöka få en bra bild på de som hänger ner, sett ytterligare en av dem så förhoppningsvis ska jag lyckas
  12. Inte mycket till bild och det hjälper knappast att jag tagit den med endast blå ljus på. Egentligen är den eldröd, har ett flertal av dessa och alla sitter på samma sten, satt en blue mushroom på den men tyvärr verkar den inte längre må såp bra efter att jag medicinerat mot röd slemalg (vilket jag gjorde på inrådan av två olika akvariehandlare). Slemalgen försvann men min mushroom ser inte ut att återhämtat sig och min anemon såg ordentligt "hängig" ut i nästan två dagar efter det. I.a.f., är det någon som vet vad det röda kan tänkas vara?
  13. Hittade denna lilla sak i mitt kar, tänkte först att det borde vara en glas ros men blev senare lite konfunderad då jag hittade två till som satt längst ut på vad som mer eller mindre såg ut som två långa "snören". De är flera centimeter långa och hänger på undersidan av ett korallskelett. Någon som vet?
  14. Tack för svaret, det var det jag misstänkte. Låter nog saken vara för tillfället då.
×
×
  • Skapa Ny...