Jump to content

Yodelking

Medlem
 • Content Count

  2,197
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Yodelking last won the day on January 19 2016

Yodelking had the most liked content!

Community Reputation

681 Excellent

About Yodelking

 • Rank
  Moderator

Contact Methods

 • Website URL
  http://yodelking.barbanet.com/

Profilinformation

 • First name
  Peter
 • City
  Staffanstorp
 • Stödjande medlem t.o.m
  Föreningsmedlem
 • Antal år inom saltvatten
  Startade mitt första akvarium sep 2009
 • Akvarievolym
  440 + 350
 • Akvarie mått
  122x66,5x66 cm + 101x66x61 cm
 • Akvarietillverkare
  Aqua Medic: Percula 120 & Percula 100
 • Ljusuppsättning
  LED
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  1 st Pacific Sun Pandora Hyperion S 3x145w LED
  1 st Pacific Sun Pandora Hyperion S 2x145w LED
 • Använder du skummare
  Ja
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Aqua Medic (standard i Percula)
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är
  Koraller & Fisk
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är - Övrigt
  Foto
 • Antal år inom sötvatten
  Började med saltvatten Sep 2009. Har inte haft något akvarium tidigare...
 • Använder du Osmosvatten
  Ja
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  60 + 30
 • Har du sump
  Ja
 • Storlek på sump
  Inbyggd i bakgrunden
 • Kör du med sand på botten
  Ja
 • Använder du UV-C
  Nej
 • Använder du Ozon
  Nej
 • Använder du zeolitbaserad metod
  Nej

Recent Profile Visitors

2,688 profile views
 1. Din inbox är full  :D
  Peter - Gör en chansning o kolla med dig om du sitter på någon äldre firmware till PS (9ch) ramperna, är ute efter 1.6x , versionen innan 1.7Android men PS har inga på webbplatsen och orkar inte kolla med Thomaz på PS (ps) 

   

 2. Märkligt. Jag har testat från två olika versioner av Tapatalk (iPhone) och det funkade på båda. Det funkade både "Visa i Tapatalk" och "Visa i Safari". Kanske är specifikt problem med Androids version av Tapatalk. Någon annan som kan testa?
 3. Vi vill tacka Ryberg som förlängt sitt stödmedlemskap. Tyvärr har det minskat sedan förra veckan och vi är nu nere i 149 stödjande medlemmar. Ert bidrag betyder mycket för att hålla igång saltvattensguiden.se! Vill du också bli stödmedlem så kan du läsa hur du gör här: Stöd SG Glöm inte att ange ditt användarnamn när du betalar. (Ni behöver inte skriva i denna tråd när ni betalt, vi ser det ändå... Men det kan ta ett antal dagar innan vi ser betalningen och/eller har möjlighet att ändra statusen).
 4. Hejsan

  Har du kvar någon sten? Behöver lite till ett 200l kub

   

  Mvh Sandra

 5. Vi vill tacka de som förnyat eller nytecknat sitt stödmedlemskap den senaste veckan. Tack till: Krezz & Strikt Vi är nu uppe i 153 medlemmar. Ert bidrag betyder mycket för att hålla igång saltvattensguiden.se! Vill du också bli stödmedlem så kan du läsa hur du gör här: Stöd SG Glöm inte att ange ditt användarnamn när du betalar. (Ni behöver inte skriva i denna tråd när ni betalt, vi ser det ändå... Men det kan ta ett antal dagar innan vi ser betalningen och/eller har möjlighet att ändra statusen).
 6. Vi vill tacka pepo som förlängt sitt stödmedlemskap. Tyvärr har det minskat sedan förra veckan och vi är nu nere i 152 stödjande medlemmar. Ert bidrag betyder mycket för att hålla igång saltvattensguiden.se! Vill du också bli stödmedlem så kan du läsa hur du gör här: Stöd SG Glöm inte att ange ditt användarnamn när du betalar. (Ni behöver inte skriva i denna tråd när ni betalt, vi ser det ändå... Men det kan ta ett antal dagar innan vi ser betalningen och/eller har möjlighet att ändra statusen).
 7. Vi vill tacka Strikt som förlängt sitt stödmedlemskap. Tyvärr har det minskat sedan förra veckan och vi är nu nere i 157 stödjande medlemmar. Ert bidrag betyder mycket för att hålla igång saltvattensguiden.se! Vill du också bli stödmedlem så kan du läsa hur du gör här: Stöd SG Glöm inte att ange ditt användarnamn när du betalar. (Ni behöver inte skriva i denna tråd när ni betalt, vi ser det ändå... Men det kan ta ett antal dagar innan vi ser betalningen och/eller har möjlighet att ändra statusen).
 8. Vi vill tacka de som förnyat eller nytecknat sitt stödmedlemskap den senaste veckan. Tack till: tarmYg & Ulfis. Vi är kvar på samma nivå som förra veckan, dvs 160 stödjande medlemmar. Ert bidrag betyder mycket för att hålla igång saltvattensguiden.se! Vill du också bli stödmedlem så kan du läsa hur du gör här: Stöd SG Glöm inte att ange ditt användarnamn när du betalar. (Ni behöver inte skriva i denna tråd när ni betalt, vi ser det ändå... Men det kan ta ett antal dagar innan vi ser betalningen och/eller har möjlighet att ändra statusen).
 9. Bali startar den tiden som programmet säger (08:00) om jag minns rätt. Så du har 2 sätt att "lura" den till att t.ex. starta 10:00 istället. 1. I tabben "General Settings" på "Week-Tweak" sätter du t.ex. -2 om den ska starta 10:00 istället. (Detta får du göra på alla veckodagar, alternativt sätta -3 på lördag och söndag som du vill ha ljuset något senare på kvällen på helgen.) eller 2. På tabben "General Settings" vid "Date/time settings", kryssa i "User time" och skriv en annan tid på klockan, så att du lurar den till att tro att den är något annat. Så t.ex. om klockan är 08:00 så skriver du att den är 06:00 så börjar ljuset två timmar senare. Nu har jag programvara för en annan lampa, så dessa inställningar KANSKE finns på någon annan tab. Har för mig att klockan funnits i tabben "System" på någon.
 10. Vi vill tacka Martin B som nytecknat sitt stödmedlemskap. Tyvärr har det minskat sedan förra veckan och vi är nu nere i 160 stödjande medlemmar. Ert bidrag betyder mycket för att hålla igång saltvattensguiden.se! Vill du också bli stödmedlem så kan du läsa hur du gör här: Stöd SG Glöm inte att ange ditt användarnamn när du betalar. (Ni behöver inte skriva i denna tråd när ni betalt, vi ser det ändå... Men det kan ta ett antal dagar innan vi ser betalningen och/eller har möjlighet att ändra statusen).
 11. Det bör funka, skriv i tråden här om du lyckas eller stöter på problem.
 12. Kör du extern bluetooth dongle? Inbyggda brukar vara svaga och orsaka problem. Starta programmet, ställ in rätt port. (Klicka INTE på "Connect to the lamp") Gå till tabben "System" Klicka "Firmware upgrade" och välj filen. Klicka på "Öppna", var sedan snabb med att flippa brytaren på baksidan av rampen, ända ner, och sedan upp igen. Lossnar det, så bara vänta till den gått klart. Är den kvar i samma läge, så flippa brytaren igen. Funkar det inte, så testa igen att börja om från början. Timingen är viktig, så man får inte alltid till det direkt. EDIT: Såg nu att du jobbar från MAC, det är inte säkert att det ser likadant ut där.
 13. Vi vill tacka de som förnyat eller nytecknat sitt stödmedlemskap den senaste veckan. Tack till: Christopher, MrRhames, ohorn & PatrikD Tyvärr har det minskat sedan förra veckan och vi är nu nere i 162 stödjande medlemmar. Ert bidrag betyder mycket för att hålla igång saltvattensguiden.se! Vill du också bli stödmedlem så kan du läsa hur du gör här: Stöd SG Glöm inte att ange ditt användarnamn när du betalar. (Ni behöver inte skriva i denna tråd när ni betalt, vi ser det ändå... Men det kan ta ett antal dagar innan vi ser betalningen och/eller har möjlighet att ändra statusen).
×
×
 • Create New...