Gå till innehåll

alvedon80

Medlem
  • Antal inlägg

    20
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Hej jag har betalat via paypal i går kväll Farzad
  2. Jag har samma problem, märkte att jag plötsligt har fått blått vatten i skummar koppen. Jag kör inget vodka metod.
  3. Grabbar jag tror jag har gjort bort mig lite, nu efter lite gogglande och foto jämförande så har jag kommit fram till det är en Fire worm och inte Bobbit worm. Är Fire wormen bra att ha i akvariet?
  4. Har hittat en Bobbit worm i mitt akvarie, så nu undra jag är den bra att ha i akvariet eller ska jag ta bort den?
  5. Kan du inte lägga upp bilder på din 4*24 w t5 i moddad ramp och förklara lite vad det är du har moddat på dem?
  6. Ja som rubriken säger så händer det lite konstiga grejer i mitt kar. Det är så att i början när jag fick mitt levande sten så var det fullt liv i dem på kvällarna när jag lyste upp med ficklampa men nu några månader senare så har antalet "invånare" sjunkit markant, och med merkant menar jag bara några enstaka som jag ser. Alla minna fiskar mår bra och alla vatten värdena är ok. Är detta normalt eller? Jag har oxså tänk att det kan vara mitt Kopparbandade fjärilsfisken som har käkat upp dem, för att han är jämt på stenarna och plockar.
  7. Ska jag då blanda Fryst artemia och formula 1 eller ska jag ge mest formula 1 och ibland Fryst artemia?
  8. Ja jag ger dem bara fryst artemia, dem på akvariebutiken sa att jag bara behövde ge dem det.
  9. Hej Jag undra vilken sorts mat ska man ge dessa gobi? Jag har/hade 2 st gobis och en av dem dog idag för att jag tror inte att han åt de maten jag gav han. Jag brukar ge minna fiskar artemia brine shrimp fryst foder. Alla minna andra fiskar äter för fullt när jag matar dem förutom gobisarna, dem kommer aldrig ut från sina gömställe. Jag har ett gobbi, två clownar, en Kopparbandad Pincettfisk och en Blå Tryckare. Vilket sorts foder borde jag ge dessa fiskar?
  10. Kan man lägga aktiv kol i en strumpa och sedan lägga det i sumpen? Och om det går hur mycket kol ska man lägga i strumpan till ett akvaire på 130 liter?
  11. Jag undra måste skummaren vara på helatiden eller kan man stänga av den ca 7-8 timmar om dagen. En annan fråga som jag undra över ska man ha igång skummaren när man har hällt i levande sand? Jag har inte lagt i levande sten än bara levande sand?
  12. Jag undrar om jag kan behålla samma söttvatttens grus som jag har nu i mitt söttvatten kar när jag går över till saltvatten eller måste jag köpa nytt grus?
  13. Jo jag vill placera sumpen under akvariet för att jag har ett möbel akvarie. Jag vill helst inte borra i akvariet för att jag vågar hellt enkelt förstöra hella karet. Hella mitt ide var att jag skulle försöka få akvariet så rent som möjligt, och med det menar jag att det inte ska hänga för mycket sladdar och andra grejer på akvariet. Ja då måste jag köra ett ytavrinningsbox. Brukar LS kosta 190kr kg? Var hos Zoogiganten och dem sa 190kr kg, finns det ingen som säljer billgare i Malmö.
  14. Hej Ja då har man tänk sig att byta från söttvatten till saltvatten akvarie. Jag undra om man kan använda sig av två Cirkulationspumpar för vatten Cirkulationen och strunta i att använda överrinningsbox? Jag hade tänk mig använda 2 st Eheim 1046. Så frågan är måste man använda överinningsbox eller kan man köra med 2 pumpar? Jag bifogar med ett ritning över systemet.
×
×
  • Skapa Ny...