Gå till innehåll

Jonas G

Medlem
  • Antal inlägg

    16
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Jonas
  • Stad
    Göteborg
  • Akvarievolym
    130L RSM

Jonas G's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Några bilder. Bilderna är tagna på morgonen ca 15 min efter att ljuset tänds, så korallerna är inte utslagna riktigt.
  2. När jag köpte den så var den ca 10*5 cm, men jag placerade den i en vattenström så den försvann nästan, endast ett fåtal bubblor kvar. Men nu ser den ut att återhämta sig men det är långt tillbaka till ursprungsstorleken.
  3. Jag har bla Seriatopora Hystrix, Montipora digitata, Goniopora, Euphyllia en misshandlad bubbelkorall och några skivanemoner. Sps korallerna växer bra montiporan har dubblat i storlek sedan jul och Hystrixen har mångdubblat sin storlek, men jag tycker att dom är lite bleka i färgerna. Euphyllian växer bra den med, gonioporan och bubbelkorallen har inte växt något (räknar inte mad att dom kommer att göra det). Djur: 1 Centropyge argi 2 Amphiprion ocellaris 1 Zebrasoma flavescens (ca 4-5 cm) 2 Lysmata Debelius 2 Sjöstjärnor varav en ormsjöstjärna Ca 15 Snäckor Vatten: Salinitet: 1.023-1.024 Ca: 400 Mg: 1320+, ej över 1330 Kh: 8-9 dKH pH: 8.1-8.2 Jag använder både aktivt kol och fosfatfilter. Belysningen är RSM standard 5*55w PC med ett blått och ett vitt i varje rör.
  4. Hej! Jag skulle behöva lite hjälp med att välja vilka tillsatser / spårämnen skall jag skaffa till mitt RSM? Jag har haft det i ca 6 månader och dom senaste 2 har jag använt salifert all i one. Mina koraller växer men jag vill få lite bättre färger. Så jag har funderat på någon form av tillsatser typ POHL´S Xtra som jag har sett att många använder, räcker det med den eller skall jag även ha typ POHL´S Coral Vitalizer Vad är det för skillnad? När jag läser om dom så ser dom ut att ha samma egenskaper (förbättrar färger och tillväxt mm) men jag har inte sett någon innehållsförteckning. Eller vilka alternativ finns det?
  5. Den ser intressant ut. Vilken tror ni skulle vara lagom i ett RSM 130, funderar om det skulle gå att lyfta ur den befintliga och ersätta den med typ KR91-18FS
  6. Jag skall se om jag inte kan få en bild. Varför är den svart? är det en underart? jag trode att pistolräkor var röda (även okokta)
  7. Hej! <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> När jag skulle mata mina fiskar igår så kröp det fram en liten svart räkliknande sak ca 2-3 cm, den var helsvart med en vit prick på en utav klorna, kan detta vara en pistolräka? Och vad skall jag göra med den, skall den vara kvar?
  8. Ok då har jag nog tänkt fel, jag flyttade den närmre ljuset och där är det mer strömt. Då får den åka det på botten bakom en sten så får jag avvakta en vecka eller två.
  9. Hej! <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> Jag har köpt en vit bubbelkoral (Plerogyra Sinuosa). I söndags när jag kom hem med den så slog den ut och den var fin fram till tisdagskväll, då såg jag att den börjat att krympa, nu är den ca ¾ av vad den var när den kom. Hur länge skall jag vänta på att den acklimatiserar sig? Innan jag börjar att se vad eller om det är något fel. Mina andra koraller ser ut att må bra, en Euphyllia och en Gorgonia.
  10. Ok , Då var jag nog lite för snabb. Jag jämnade ut temperaturen men sedan så hällde jag i vatten från mitt akvarium och släppte ner den på ca 10 minuter. Men min fru ringde och berättade att efter det att ljuset tänts på morgonen så har den flyttat på sig två gånger, sista gången så har den krupit under en sten så än finns det hopp.
  11. Hej igen! Nu har jag borrat hål i locket till skummaren och nu ser det ut som att den fungerar korrekt, det skummar lite mindre än jag räknar med men det kommer säkert. Nu har jag även köpt mina första koraller, en Euphyllia, Vit bubbelkorall och en lila som ser ut som ett träd. När jag köpte Euphyllian hos marinakvariet så blev jag tipsad av en att jag kunde köpa ormsjöstjärnor vilket jag gjorde på ciklidhuset. När jag kom hem så stoppade jag påsen i vattnet och släckte lyset, jag såg att sjöstjärnan försökte ta sig bort från ljuset. Efter ca 1.5 till 2 timmar så släppte jag ner den i vattnet och den tog sig ca 5 cm framåt till en sten där den blev liggandes. I går kväll innan jag skulle lägga mig så tittade jag till den och såg att den inte hade rört sig, men när jag tänkte ta upp den så såg det ut som att den rörde sig så jag lätt den ligga över natten, nu på morgonen så låg den kvar på samma ställe men benen har flyttat sig(antagligen av vattenströmmarna) men jag tror att den är död. Vad kan vara fel?? Nitriten är 0 och jag använder en osmos.
  12. I går så gjorde jag rent skummaren, nu går skummet halvägs upp i koppen, men det har inte riktigt kraft att nå upp hela vägen. Om jag skall borra hål, hur många och vilken storlek ? och var skall jag borra? Skall hålen vara där det befintliga är eller rakt över halsen på skummaren?
  13. Borde jag inte få samma effect om jag öppnar locket lite? vilket jag har provat och det hjälpte inte.
×
×
  • Skapa Ny...