Gå till innehåll

David S

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Det borde inte vara några problem att använda en dykarflaska för CO2. Dock skall du försöka hitta en flaska med DIN-koppling (då är de även godkännda för tryck upp till 300 bar) för då kommer du att ha lättare att hitta övergångar till magnetventil etc. Vidare så skall du se till att du får en flaska som är besiktigad/provtryckt av en dykverkstad. Detta då det kan ha uppstått rost på insidan av flaskan ifall förre ägaren har varit oaktsam och råkat få in vatten i flaskan. Slutligen så finns det dykarflaskor som är märkta NITROX eller "syretvättade". Detta innebär att de är rengjorda och insmorda med ett speciellt medel för att skydda flaskans insida från oxidation ifall flaskan har varit använd för syreberikad luft. Nog om dyarflaskor. Personligen så tror jag att det är lättare och billigare att få tag i en begagnad kolsyresläckare.
  2. Jo, fraggarna växer på och verkar trivas. Dock så står jag i valet och kvalet att antingen ge bort mitt rio 240-kar till syrran, eller att konvertera det till salt. Eftersom det har gått som växtakvarie så är ljuset väl utbyggt och vore lite tråkigt att "degradera" det till sällskapsakvarie... Så årets julprojekt kan mycket väl bli att konvertera det till salt. Hur har det gått med dina planer på nytt kar?
  3. Hej Henrik Har du tagit bort plastlådan till innerfiltret på ditt Juwel-kar? Om så, var det svårt, och är det något som man skall tänka på?
  4. Jag tackar och bockar för all info! Skall nog låta min bubbelkorall växa till sig ett par månader till innan jag försöker mig på att dela den. Kommer dock att se till att posta alla resultat här i tråden.
  5. Jag har en Plerogyra Sinusa (Bubbelkorall) och den växer som bara den. Av denna anledning så funderar jag på om det går att förminska denna på något sätt. Är det någon som har erfarenhet av detta?
×
×
  • Skapa Ny...