Gå till innehåll

Stjerna

Medlem
  • Antal inlägg

    53
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Har du RSM:et kvar?

    Mvh Henrik

  2. Hej! Jag tänkte höra om det är någon som har ett tips på att få min Stjärnpolyp att växa lite bättre tycker den har blivit otät på senare tid. Allt annat jag har i burken växer och frodas som det ska men inte den. Några idéer? Vad som helst som kan hjälpa mig i rätt riktning. //Mvh Henrik
  3. Hejsan! Finns det något lägre djur typ som eremit kräftor som äter Cyano? //Mvh Henrik
  4. Köp pepparmintsräkor fantastiskt bra och roliga att kolla på =)
  5. Tackar för alla svar!! blir att testa.
  6. Hej jag undrar om man kan såga isär trädstammen på eyphyllian så man kan ha två stycken i stället för en stor? eller på ngt annat sätt dela den? Mvh Henrik
  7. Gjorde lite tester idag och undrar om det är något värde som jag behöver justera? Temp:28 Salthalt:1025 Nitrite:0 Nitrate:25 PH:8,0 Ammonia:<0,25 Phosphate:0,25 Har stjärnpolyp, Euphyllia, två clowner, två pepparmintsräkor och fyra turbos i karet.
  8. Vad är detta för rackare som ger sig på mina stjärnpolyper och hur får jag bort han?
  9. Funkar detta att limma med under vatten? "Deltec Aqua Scape 113g" http://www.pwss.se/product.php?productid=2265&cat=603&page=1 Mvh Henrik
  10. Fick en liten chock i morse när jag kollade i karet låg räkskal där faan tänkte jag. Men det slutade med att jag hittade båda räkorna och det är så att den bara ömsat skinnet. Ska jag ta bort det skinnet ur burken? Mvh Henrik
  11. Hejsan alla lite uppdateringar! Gjorde ett vattenbyte igår och tänkte ta lite tester i morgon och se så att allt står rätt till. Förövrigt så verkar fiskarna trivas bra båda äter nu och är på alerten dock vill dom inte gå upp till ytan och hämta granulatet utan jag måste se till att det börjar falla ner innan dom glufsar i sig. Jag har införskaffat mig en stjärnpolyp riktigt fin och verkar trivas väldigt bra. Fick tag i två st pepparmintsräkor och dom sköter sitt jobb exemplariskt, från att ha haft hela akvariumet fullt med glasrosor till i stort sett inga alls. Dock är dom väldigt svåra att ta bild på då dom gömmer sig i mörkret under dagarna. Euphyllian har jag en fråga om måste man limma fast den för att den ska trivas som bäst eller hur gör ni? Är det risk att den ramlar annars om clownerna skulle ta den som värd? Den trivs bra nu och börjar redan få fler huvuden tror det heter så.
  12. Får hoppas på att han/hon inser det. Grejen är det att han matade med samma granulat i butiken där jag köpte dom, så det jag tycker e lite konstigt. Mvh Henrik
  13. Den äter lite men spottar typ ut det och sedan tar den in det igen och håller på så. Den andra sväljer ju ner allt direkt. Tack för alla svar!!
  14. Hej! Jag undrar om det är någon som kan ge mig tips på hur jag ska mata mina Amphiprion ocellaris(clownfisk). Den ena äter för fullt medans den andra gömmer sig när jag ska mata dom. Jag matar för tillfället med Granulat (Aquatic Nature). Kan någon ge mig tips och recept på annan mat som jag kan testa med? Mvh Henrik
  15. Okej, mina kommer fram så fort jag släcker ljuset:=) dom är kanske lite skygga får hoppas dom ändrar beteende senare då..

  16. Kollade inatt innan jag la mej på akvariumet och insåg att jag hade mer än en sådan där Bristleworm, men ska ha dom under uppsikt nu då. Tack för infon.
  17. Det är räkorna som håller sig gömda:=) lite otydligt skrivet.

  18. Jag har två st pepparmintsräkor som lever loppan, har sett att några har försvunnit nu men dom håller sej gömda under dagarna räkorna är detta normalt?

  19. Nu är de så att den ena av clownerna är väldigt blyg och den andra inte, och när jag matar så får inte den andra så himla mycket har ni några ideer vad jag kan göra eller kommer hon/han ta sitt förnuft tillfånga om den blir väldigt hungrig?
  20. Någon som vet om denna gör skada i karet eller om den är ofarlig? kollat lite på bilder på olika maskar och tycker det liknar en Eunice sp. 01 men vet inte om det är det. Tack för alla svar tidigare i tråden.
  21. Hur mycket granulat ger du dom jag har två st, ska jag ge en nypa lr?
  22. Vad limmar ni fast korallerna med? läste ngt om ngt lim från biltema men hittar inte länken?
  23. Ja idag har man vart iväg och inhandlat lite grejer till karet. Vart så himla sugen på att ha något att titta på så det vart 2 clowner och en sorts korall som dom skulle kunna ha som värd enligt handlarn. Vet dock inte vad den heter men riktigt snygg enligt mig. Den ena bilden är från ankomsten och den andra är en timme senare hoppas den kommer trivas. Matade nyss clownerna. Och har därav en undran jag köpte Aquatic Nature Marine Fishfood Excel (Granulate).Hur mycket och hur ofta ska jag mata dom?
×
×
  • Skapa Ny...