Gå till innehåll

Johanski

Medlem
  • Antal inlägg

    22
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Johan
  • Stad
    Luleå
  • Akvarievolym
    150L
  • Akvarie mått
    60*50*50
  • Vilken uppsättning av ljus använder du
    150W MH + 2 x 24W T5.
  • Om JA vid skummare - Vilken
    Deltec MCE300
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    20

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

Johanski's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Alltså, du vrider den stora stenen så den pekar uppåt, och lägger den mellan. Hoppas du förstår hur jag menar
  2. Tycker du ska lägga den stora stenen mellan de två stenarna. Dvs. så att den inte ligger på de andra stenarna, utan på gruset, lite uppåtriktat. Det tror jag blir riktigt bra. Prova även att flytta hela stenröset, så toppen på den stora stenen hamnar i det gyllene snittet. (http://sv.wikipedia.org/wiki/Gyllene_snittet)
  3. Pmdd, en torrmix jag har blandat ihop med nutrisi. 3 kryddmått efter vattenbyte per vecka. Samt 15 droppar mikro+. co2, 1W/L.
  4. Har installerat en osmolator som jag köpte från fishstreetstore. Helnöjd, och den kostade nästan ingenting!
  5. Algattacken har gett med sig efter co2n läckte ut, och det växer mer än vad jag har orkat rensa Ska ansa och försöka få fram en scape på karet snart.
  6. En bild på växtkaret kommer, lovar! Ska bara... ni vet ; D Var och fotade lite på akvarieaffärer och hos en bekant till mig idag. Resultatet är som följer:
  7. Inte riktigt så bra bilder jag kan få med min kamera, men det beror på att jag inte lärt mig riktigt ännu
  8. Då ska vi se. Xenia som sprider sig som en löpeld. Clownerna har tagit den som hem vilket nästa bild illustrerar En euphyllia jag fick av min vän som tack för att jag räddade hans stora Verkar må alldeles ypperligt nedtryckt mellan stenarna. En annan euphyllia jag köpte. Den verkar ha ett djur i ett av de vänstra huvudena. Nästan som en hand som kommer ut ur röret och samlar partiklar, sen drar den in sig. Riktigt roligt. Två huvuden har dött och de andra två är döende av någon anledning. Medan om ni tittar längre ner, den stora euphyllian längst uppe på revet fick jag av en kompis för den var helt sönderbiten av hans kirurg. Den hade fem döda huvuden och alla har börjat växa ut i mitt kar. Förstår ingenting? Makroalg ? som växer som ogräs, tredubblats i storlek sen jag fick den. Makroalg Någon stenkorall? pompomkrabba med rom och EN anemon Clowner Hela karet
  9. Det blev fel med bilderna, sen glömde jag fixa till det. Återkommer snart
  10. Ps. är på gång att köpa en systemkamera, sjukt less på mobilkamerabilder. :/
  11. Tack för svar! Har inte märkt att det gör någonting negativt med invånarna i karet så jag tänker låta bli att pilla. Varför försöka laga något som inte är trasigt? Korallerna verkar växa och må. Dagsfärsk bild: Den euphyllian längst upp hade fem huvuden där alla polyper var bortbitna av en kompis fisk, så jag fick ta över den. I samtliga huvuden har det tittat fram nya polyper nu två veckor senare, vilket är väldigt glädjande. Annars fungerar karet ypperligt. Sex veckor har jag haft igång det och mina invånare är: 2 clowner 2 putsarräkor 5 turbosnäckor 4 eremiter, 3 blåbenade och en svartbenad. 2 ormsjöstjärnor som liftade med stenen 1 pompom-krabba som också liftade Lite annat smått och gott. Koraller: 3st euphyllior 1 gorgonia 1 ricordea 1 xenia 1 knappkoloni med gröna knappar 1 brun stenkorall jag inte vet namnet på gröna och röda macroalger
  12. lite fler bilder. PHt tittar jag för tillfället med min PH-controller, och det verkar diffa en del under dygnet. Just innan lampan tänds är det alltid på 7.45, och innan den släcks är det på 8,3. Är detta okej? Var ett tag sen jag kalibrerade proben, och den börjar nog bli lite gammal, men det är nog fortfarande ett par mil bättre än ett dropptest.
  13. Nu verkar tillväxttakten på kiselalgerna helt avtagit. Skrapade rutan tre dagar sedan och den är fortfarande helt algfri. Inga större algutbrott alls, och karet har nu varit igång 3 veckor med full belysning 10 timmar om dagen. MHn tänd 8 timmar.
  14. Matade pompom-krabban med en växtplanteringspincett här om dagen. Den åt mysis så det stod härliga till
×
×
  • Skapa Ny...