Gå till innehåll

Christin

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    christin
  • Stad
    stockholm
  • Akvarievolym
    Endast Saltvatten

Christin's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Tack till er alla för alla svar! Jag är 2 sjöhästar fattigare efter att de fastnat i glasrosor så jag har sökt (även här) men förstår fortfarande inte riktigt vad glasrosorna verkligen gör? De bränner bytet eller? Sjöhästarna fastnade i glasrosornas tentakler (uppenbarligen eftersom de satt döda fast när jag vaknade på morgonen...) Så jag vill verkligen utrota dem så gott det går, för att undvika mera lidande för andra levande varelser i akvariet och även lidandet i min plånka...
  2. Hur blir man bäst av med glasrosor? De förökar sej snabbt nu. Pepparmintsräkor säger några - vad är det latinska namnet på den?
  3. 10% vattenbyte varje vecka, och jag har 60 liter, så 6 liter då.
  4. Läser i min saltvattens bok att vatten vid påfyllning skall vara samma temp som det som är i karet. Hur gör man för att värma det innan - och måste man verkligen göra det? Jag har ca 26 grader i mitt kar som innehåller djur.
  5. Finns det bakgrunder som man kan sätta in fast karet är fyllt med vatten? Kan man använda färgad, självhäftande plast från hobbybutiken?
  6. Okej, tack för svar. Kan man köpa de snäckor som du har i vanliga zoo-butiker? Jag koppade in dem sakta under kvällen, så jag hoppas jag gjort rätt.
  7. satte in 2 turbosnäckor och 1 eremitkräfta i mitt clownhotell i gårkväll. Snäckorna har idag satt sej högst upp vid vattenyten och rör sej mycket litet. Kräftan sitter bara på samma ställe idag, men rör sej. Alla värden är bra.. Skall inte snäckorna jobba på botten?Verkar detta vara fel på er som haft sådana innan?
  8. Hej igen. Då var det dags att sätta på dummerjönsmössan för en grönjöling och fråga från scratch... Jag har tagit några bilder och skulle behöva få förklarat vad varje sak i bakpanelen är. Kan någon klargöra? Detta är värmaren? Skummare? Pumpen? Biobollar samt vad heter de ringar som ligger i nät under? Hur ofta byts dessa? Vad är denna sak med sugproppar? Hoppas den skall sitta utanpå? Samma som ovan, fast baksidan. Skall denna slangen ligga under vatten eller ha luft? Skall korken sitta helt på, eller vara halvt eller helt av? Jag tycker akvariet låter så lite att jag undrar om något är fel??
  9. Hej alla. Hoppas ni kommer att ha tålamod med mej, för jag är heeelt ny, och har köpt ett clownhotell. Detta är mitt första inlägg, men säkerligen inte det sista. Jag har läst på massor i böcker, men har aldrig haft akvarium förr. Ni som har liksadant: vad fick ni för bruksanvisning? Jag har fått ett A4-papper med skrivna saker och man refererar hela tiden till "se bild 1" osv, men jag har inga bilder! Finns det någon snäll själ som kan förbarma sej? Jag har endast tvättat karet med kranvatten nu, och tagit loss allt som det står att man skall ta loss och tvättat, samt lufttorkat. (Jag har köpt ca 5 kilo levande sten, samt en stor påse levande sand, men har inte gjort nånting än med detta. Har även köpt 60 liter saltvatten från Bromma zoo) Snälla: vad gör jag nu...
×
×
  • Skapa Ny...